Het boekje Mindfulness voor moeders

Laatst kwam ik op Facebook een bericht tegen van Sol Luna met een aantal foto’s met suggesties voor moederdag. Daar zag ik een interessant boekje tussen staan: Mindfulness voor moeders. Ik dacht, misschien kan ik hier iets mee voor op mijn blog. Ik wilde namelijk iets schrijven dat in het teken stond van moederdag, ik wist alleen nog niet wat. Maar nu kwam ik dit boekje tegen dus.

Sol Luna

Ik kocht dit boekje bij Sol Luna, een winkel hier in Brummen. Omdat ik er veel goede verhalen over hoorde, ben ik Sol Luna een tijd geleden gaan volgen via Facebook. Alleen was ik er nog niet geweest.

Sol Luna is een winkel waar ze trendy gebruikte kleding en fairtrade cadeautjes verkopen. Het is een heel leuk kleurrijk winkeltje, waar je leuke  dingen kunt kopen. Wat het uniek maakt, is dat het assortiment trendy en tweedehands is en dat  de cadeautjes op een eerlijke manier gemaakt zijn.

Mindfulness voor moeders

Mindfulness voor moeders is een boekje dat is geschreven door Yvette Jane. Zij schreef ook het boekje Mindfulness voor iedere dag. In het boek staan simpele tips om mindfulness toe te passen als moeder zijnde.Als je kinderen hebt, dan  ben je vaak druk bezig met zorgen voor anderen, werk en huishouden. Dit boek laat je even stil staan bij de dingen die echt belangrijk zijn en te genieten van kleine momenten. In het boek staat bijvoorbeeld de tip om echt even een moment voor jou en je kind samen te nemen tijdens het voorlezen. Natuurlijk weet je wel dat dat een belangrijk moment is voor jou en je kind samen, maar je zal niet de eerste moeder zijn die ‘s avonds hartstikke moe is en haar kind even snel voorleest. Dit boekje helpt je om daar bij stil te staan.

Er staat ook beschreven hoe je op een simpele manier kunt mediteren. En samen met de leuke quotes en afbeeldingen is het een leuk boekje om cadeau te geven. Het heeft geen inhoudsopgave, maar het leest makkelijk weg. Het is leuk, simpel en inspirerend.

De achterkant van het boek Mindfulness voor moedera

Heb ik er als moeder iets aan?

Ik kocht het boekje een paar dagen voor moederdag. Ik kwam dit boekje op het juiste moment tegen, aangezien ik me niet echt prettig voelde. Nu ik het boekje heb gelezen voel ik me weer wat rustiger. Ik heb dingen gelezen waarvan ik denk, dat ik daar wel iets mee kan. Want ik ben zo’n moeder die even snel haar kind voorleest om vervolgens moe op de bank te ploffen. Ik weet wel dat voorlezen belangrijk is en ik neem me voor om echt even van dit moment met mijn  zoon te genieten. Het boekje laat me bewust stilstaan bij mijn rol als moeder en niet te vergeten wat nu echt belangrijk is.

Waar is het te koop?

Het boek Mindfulness voor moeders is te koop bij Sol Luna in Brummen , maar ook bij (online) boekenwinkels.

Zou jij iets aan dit boekje hebben? Of zou jij dit boekje cadeau doen?

 

 

 

 

18 gedachten over “Het boekje Mindfulness voor moeders”

  1. Ik ben zelf geen moeder maar ken een heleboel (jonge) moeders die het onmogelijk vinden om tijd voor zichzelf te nemen. Zo’n boekje zou dan een perfect cadeau doen dus ik vind het wel een goede tip.

    Beantwoorden

Plaats een reactie