Ontbijtmuffins met zomerfruit van Darmpower.nl

Elke laatste donderdag van de maand komt er een artikel over het recept van een andere blogger. Het recept zal ik niet overnemen, maar ik leg uit hoe ik het recept heb klaar gemaakt met mijn beperking, welke ingrediënten en spullen ik gebruik. Vorige keer maakte ik de chili con carne van Uit Pauline’s Keuken . Deze keer maak ik de ontbijtmuffins met zomerfruit van Shirley van Darmpower.nl.

Ontbijtmuffins met zomerfruit van Darmpower.nl

De vorige recepten die ik deelde had ik al vaker gemaakt, maar deze ontbijtmuffins dus nog niet. Het leek mij geen moeilijk recept en ik vond de muffins er erg lekker uitzien! Ik had ooit gehoord dat je muffinbeslag niet in de keukenmachine kon doen omdat het dan niet luchtig werd. Dus besloot ik het met de hand te doen. Het beslag in de muffinvormpjes doen vond ik altijd erg lastig. Dit was dus mijn uitdaging bij het maken van de mufins.

Ik gebruikte het zelfde recept als  Hanneke en Shirley, alleen heb ik de volkorenbloem vervangen voor tarwebloem en de rietsuiker, door kristalsuiker omdat ik dat nog in huis had. Hierdoor is het recept niet glutenvrij. Met dit recept maak je 12 muffins.

Ingrediënten:

Ingrediënten

De hoeveelheden en het precieze recept vind je hier.

 • Tarwebloem
 • Amandelmeel
 • Roggemeel
 • Bakpoeder
 • Kristalsuiker
 • Amandelmelk
 • Kokosolie
 • Eieren
 • Citroenjam (Lemoncurd)
 • een doosje zomerfruit uit de diepvries

Spullen:

Spullen
 • Twee mengkommen
 • Weegschaal
 •  Muffinblik
 • Garde
 • Een eetlepel
 • Een theelepel
 • Een IJsscheplepel
 • Een maatbeker
 • Papieren muffinvormpjes
 • Een steelpannetje

Hoeveel tijd trek ik uit en hoe maak ik het?

Bij dit recept staat geen specifieke bereidingstijd aangegeven. Ik heb ruim de tijd genomen om de ontbijtmuffins  klaar te maken. Ik heb er ongeveer anderhalf uur over gedaan inclusief baktijd. Het is belangrijk om ruim de tijd te nemen. Als ik dat niet zou doen, kost dat mij weer extra energie en gaan er misschien dingen mis.

Mijn bereidingswijze:

 1. Ik zet de grootste lege meng kom op de weegschaal en zet de weegschaal op 0. Hierin doe ik de bloem, amandelmeel, roggemeel, bakpoeder en de suiker, steeds als ik iets heb afgewogen, zet ik de weegschaal weer op 0. Dit bespaart mij tijd en afwas! Daarna meng ik alles door elkaar.
 2. In het kleine schaaltje breek ik de eieren en klop deze los met de melk en de lemoncurd. Eieren breken kan ik met een hand. Dit doe ik door het ei hard op de rand van de kom stuk te slaan en dan de schil iets open te trekken, waardoor de inhoud in de kom valt. Stukjes schil die in  de kom vallen vis ik er uit voor ik de rest erbij doe.
 3. De steelpan zet ik op de weegschaal en ik weeg de kokosolie af. Daarna laat ik het smelten op het vuur.
 4. Nu doe ik de gesmolten kokosolie met de vloeibare ingrediënten bij de droge ingredienten in de grote kom en meng alles voor elkaar. Eerst gebruikte ik de garde hiervoor, maar dat was niet zo prettig, dus heb ik hiervoor een spatel gebruikt. Daarna heb ik de inhoud van het bevroren doosje fruit toegevoegd en door het beslag geroerd.
 5. Ik doe de papieren vormpjes in de vormpjes van het blik en verdeel het beslag met een ijsschep over de vormpjes.
 6. De oven verwarm ik voor op 200 graden en daarna kunnen de muffins in de oven voor 35 minuten.
 7. Even af laten koelen en dan zijn de muffins klaar!

Wat kan er eventueel anders?

Ik vond het mengen van het beslag erg zwaar. Daarom heb ik bij Magimix nagevraagd hoe ik muffins mijn foodprocessor kan maken. Zij legden uit hoe ik dat het beste kan doen. eigenlijk gaat dat op een vergelijkbare volgorde als met de hand. De volgende keer ga ik het zeker maken met behulp van mijn foodprocessor.

Spatel

Dit beslag mengen met een garde vond ik niet zo handig, dus heb ik later een spatel gepakt.

Glutenvrij

Omdat ik tarwebloem gebruikt, is het recept niet glutenvrij. Wil je graag glutenvrije muffins maken, kijk dan even bij het recept op Darmpower.nl.

De ontbijtmuffins met zomerfruit, vond ik niet moeilijk om te maken. Zelfs het beslag in de vormpjes doen ging heel makkelijk. De volgende keer gebruik ik wel de keukenmachine, maar verder ging het heel goed en de ontbijtmuffins waren erg lekker! Shirley, heel erg bedankt voor het recept!

Waar loop jij tegen aan bij het koken en bakken? Stel je vragen in de comments!

17 gedachten over “Ontbijtmuffins met zomerfruit van Darmpower.nl”

 1. Ze zien er zalig uit ! Als het gaat om zoetigheden bakken loop ik echt tegen van alles aan haha ik ben niet zo’n koekebakker en heb geen geduld om alles af te wegen enzo..en dan heb ik ook altijd ruzie met de oven en als het rauwe deeg te lekker is blijft er ook vaak weinig over om te bakken …hihi

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze website plaatst cookies om goed te kunnen functioneren. Voor meer informatie en instellingen, lees de   Privacyverklaring.

Cookie instellingen

Hieronder kun je kiezen welk soort cookies je op deze website toestaat. Klik op de knop " Bewaar cookie-instellingen" om je keuze toe te passen.

Functionele cookiesRulesbyrosita.nl maakt gebruik van functionele cookies. Deze cookies zijn nodig om deze website goed te laten werken.

Analytische cookiesRulesbyrosita.nl maakt gebruik van analytische cookies om deze website te analyseren en te optimaliseren voor onder andere de bruikbaarheid.

Sociale mediaRulesbyrosita.nl plaatst cookies voor sociale media om u inhoud van derden, zoals YouTube en Facebook, te laten zien. Deze cookies kunnen jouw persoonlijke gegevens volgen.

AdvertentiesRulesbyrosita.nl plaatst advertentiecookies om u advertenties van derden te tonen op basis van uw interesses. Deze cookies kunnen jouw persoonlijke gegevens volgen.

OverigeDeze website plaatst cookies van derden en van andere diensten van derden, die geen analytische, sociale media of advertenties zijn.