Over Rosita

img_20150408_103504

Hi! Wat leuk dat je rondkijkt op mijn blog! Ik dacht laat ik maar eens op deze pagina schrijven wie ik ben. Mijn naam is Rosita,ik ben de schrijver en bedenker van Rulesbyrosita.nl. Ik ben 34 jaar en woon samen met mijn vriend en mijn zoon in Brummen.

Over Rosita

Toen ik geboren werd, zijn mijn hersens beschadigd, daardoor heb ik cerebrale parese. In het dagelijks leven ben ik gewoon thuis, doordat ik ben gestopt met mijn opleiding. Ik verveel me niet! In het dagelijks leven ben ik druk met het huishouden, de zorg voor mijn zoon, allerlei afspraken en geniet ik van mijn gezin.

Ik heb verschillende interesses: minimalisme, schrijven, lezen, fotografie en persoonlijke groei. Mijn hobby is koken, Maar doordat het voor mij niet de makkelijkste hobby is, ben ik maar geen foodblog begonnen. Stiekem ben ik ook wel een beetje een nerd, ik vind het namelijk erg leuk om te sleutelen aan mijn website, dus als je rare dingen ziet, dan weet je hoe het komt ;-).

Rosita in 5 woorden: sociaal, nieuwsgierig, positief, doorzetter, eerlijk.

Waarom een weblog?

Rules By Rosita is ontstaan, doordat ik (tijdelijk) met mijn opleiding tot maatschappelijk werker ben gestopt. Het ging niet echt goed op mijn stage, hierdoor weet ik niet goed meer wat ik kan en wil. Daarom heb ik gerevalideerd en heb ik gesprekken met een psycholoog.

Ik ben naar de tweede vertoning geweest van Minimalism: A Documentary About the Important Things. Alles bij elkaar heeft dit mij geïnspireerd om mijn eigen blog te beginnen. Ik wil:

  • Andere mensen helpen en inspireren, maar waarschijnlijk lukt dat me niet via werk en opleiding, dus wil ik het via mijn blog doen.
  • Mijn zoektocht en revalidatie vastleggen, mijn verhaal vertellen en het van mij afschrijven.
  • Mijn gedachtes op “papier” zetten. Ik vond het vroeger al fijn om mijn gedachtes op te schrijven in een dagboek.
  • Het leven met een beperking, ook op een positieve maar realistische manier laten zien.
  • Ik kan mijn creativiteit kwijt in het schrijven en het maken van foto’s.
  • Op deze manier komen al mijn interesses samen in een nieuwe hobby.

De naam

Ik ben op de naam gekomen omdat ik iets persoonlijks wilde, maar niet alleen mijn voor- en achternaam wilde. Daarnaast gaat mijn blog over persoonlijke groei en schrijf ik heel persoonlijk. Ik ben zelf opzoek naar inspiratie over het leven, de “regels” van het leven. Daarnaast schrijf ik letterlijk ook regels. Het werd dus Regels door Rosita. Regels door Rosita vond ik een beetje standaard klinken, dus heb ik het naar het Engels vertaald en dat staat een stuk mooier vind ik. Het resultaat is een persoonlijk lifestyle blog met onderwerpen als minimalisme en persoonlijke groei.

Onderwerpen

De onderwerpen waarover ik schrijf zijn:
Persoonlijk: In deze categorie plaats ik artikelen over mijn eigen leven en persoonlijke gebeurtenissen. Dit is minder informatief.
Leven: In deze categorie plaats ik artikelen die vallen onder het kopje lifestyle, productiviteit en persoonlijke groei. Onder dit kopje geef ik tips en plaatst ik artikelen over allerlei onderwerpen, ik probeer in de meeste artikelen wel iets aan informatie te geven.
Minimalisme: In deze categorie plaats ik artikelen over minimalisme.

Informatie

Er komt elke maandag om 06:30 uur een nieuwe blogpost online. Als je nog vragen hebt of mij een mail wil sturen dan kan dat hier.

Je kunt me volgen op:

Logo’s door Sosan Hanifi van Studio Soos.

Succes is niet de sleutel tot geluk. Geluk is de sleutel tot succes. Als je houdt van wat je doet, zul je succesvol zijn. – Albert Schweitzer