emoties goed Rosita veranderd dinsdag nadenken ziek moet
Over Rules by Rosita

Over Rosita

Hi! Wat leuk dat je rondkijkt op mijn blog. Mijn naam is Rosita, ik ben 38 jaar en woon samen met mijn vriend en zoon in Brummen. In september 2016 ben ik met rulesbyrosita.nl begonnen.

Rules By Rosita is ontstaan, doordat ik met mijn opleiding tot maatschappelijk werker ben gestopt. Het ging niet echt goed op mijn stage, hierdoor wist ik niet goed meer wat ik kon en wilde in mijn leven. Daarom heb ik in 2017 gerevalideerd en zijn er gevolgen van CP aan het licht gekomen, die ik nog niet eerder wist.

Over Rosita

Ik ben 3 maanden te vroeg geboren. daarbij zijn mijn hersens beschadigd. Daardoor heb ik cerebrale parese. In 2020 ben ik met een Werk-Fit traject begonnen en begon ik met elke dag leren coderen. Inmiddels werk ik 15 uur in de week als Front-end developer, makkelijk gezegd: Ik maak websites. Dit doe ik bij een bedrijf in Rotterdam en ik werk hoofdzakelijk vanuit huis.

Rosita staat te werken aan het bureau.

Computers en internet vond ik altijd al interessant, maar door mijn blog ben ik erachter gekomen dat ik de techniek erachter wel erg leuk vind en heeft dat geleid tot dit werk. Daarnaast heb ik verschillende andere interesses: Schrijven, lezen, leren en productiviteit. Mijn hobby is koken, doordat het voor mij niet de makkelijkste hobby is, ben ik maar geen foodblog begonnen. Ik vind het overigens erg leuk om te sleutelen aan mijn website, bovendien is dat ook nog eens erg leerzaam, dus als je rare dingen ziet, dan weet je hoe het komt ;-).

Rosita in 5 woorden: sociaal, nieuwsgierig, positief, doorzetter, eerlijk.

Waarom een blog?

Toen ik stopte met mijn stage, had ik niet meer zoveel om handen en besloot ik om een blog te beginnen. Ik wil:

  • Mijn zoektocht en revalidatie vastleggen, mijn verhaal vertellen en het van mij afschrijven
  • Mijn gedachtes op ‚Äúpapier‚ÄĚ zetten. Ik vond het vroeger al fijn om mijn gedachtes op te schrijven in een dagboek.
  • Andere mensen inzicht geven in het leven met een beperking.
  • Mijn leven met een beperking, ook op een positieve maar realistische manier laten zien.
  • Ik kan mijn creativiteit kwijt in het schrijven en het maken van foto‚Äôs.
  • Leren maken, verbeteren en onderhouden van een website.
Rosita met zonnebril op

De naam

Ik ben op de naam gekomen omdat ik iets persoonlijks wilde, maar niet alleen mijn voor- en achternaam wilde. Daarnaast gaat mijn blog over productiviteit en schrijf ik heel persoonlijk. Ik was zelf opzoek naar inspiratie over het leven, de “regels” van het leven. Daarnaast schrijf ik letterlijk ook regels. Het werd dus Regels door Rosita. Regels door Rosita vond ik een beetje standaard klinken, dus heb ik het naar het Engels vertaald en dat staat een stuk mooier vind ik. Het resultaat is een persoonlijk blog met onderwerpen als productiviteit en lifestyle.

Onderwerpen

De onderwerpen waarover ik schrijf zijn:
Persoonlijk: In deze categorie plaats ik artikelen over mijn eigen leven en persoonlijke gebeurtenissen. Dit is minder informatief.
Leven: In deze categorie plaats ik artikelen die vallen onder het kopje lifestyle, productiviteit en persoonlijke groei.
Tips and tricks: Onder dit kopje geef ik tips en plaatst ik artikelen over allerlei onderwerpen, ik probeer in de meeste artikelen wel iets aan informatie te geven.

Informatie

Er komt elke maandag om 06:30 uur een nieuwe blogpost online. Als je nog vragen hebt of mij een mail wil sturen dan kan dat via de contactpagina.

Volg mij op sociale media

Logo’s door Sosan Hanifi van Studio Soos.