Minsgame Mijn keuken is altijd opgeruimd

10 dingen die ik fijn vind aan ons huis

Categorieen:Persoonlijk

22 reacties

Sinds december 2013 woon ik samen met mijn zoon bij mijn vriend. Het is een rijtjeshuis. Het was hiervoor een huurwoning, die we steeds weer een beetje aan het opknappen zijn. Het is een erg fijn plekje en vandaar dat ik 12 dingen wil delen die ik fijn vind aan ons huis, met een aantal foto’s van spullen, die we hebben:

Minimalistisch interieur?

Ik vind de inrichting van ons huis niet heel erg minimalistisch. Wel is het rustig qua kleur en opgeruimd. Maar ik hou ook wel van een gezellig huis. Maar wat is gezellig? De een houd van allerlei beeldjes en dingetjes en de ander weer van allerlei andere dingen zoals boeken. Ik vind het vooral fijn om foto’s te hebben van de mensen die ons dierbaar zijn. Ik vind het belangrijk dat het huis opgeruimd blijft, zodat ik overzicht heb over alles in huis, want ik ben echt heel chaotisch en nu blijft het tenminste netjes.

Ze zeggen wel eens: Een opgeruimd huis, is een opgeruimd hoofd.

Ik kwam laatst een mooi artikel van Leo Babauta van Zenhabits.net (Engels). waarin hij richtlijnen geeft voor een minimalistisch interieur. Ik kan mij erg in het artikel vinden, want ook al heb ik geen minimalistisch interieur, herken ik wel veel dingen:

 • Zo zijn dingen in huis mooier wanneer er geen spulletjes omheen staan, dan valt het pas op hoe mooi ze zijn. Bijvoorbeeld: ik vin het eenvoudige design van mijn tv erg mooi, maar als ik er allerlei dingen omheen zou zetten zou het mooie design van de tv niet meer opvallen.
 • Een minimalistisch interieur geeft rust.
 • Het is makkelijker schoon en opgeruimd te houden.

Wel hou ik bewust alle horizontale vlakken zo leeg mogelijk, want spullen op tafel trekt ook rommel aan.

10 dingen die ik fijn vind aan ons huis:

 1.  We hebben het huis verbouwd en zijn daar nog mee bezig. We hebben de muur tussen de woonkamer en keuken uitgebroken en een nieuwe keuken geplaatst, boven kasten verwijderd, de badkamer is verbouwd en we hebben de kamers opgeknapt, alleen moet er nog wel geschilderd worden.dsc_0237
 1. Ons huis is licht. Dit komt door de lichte muren en grote ramen.  Ik kan zelf niet zo goed tegen donkere ruimtes. Bij daglicht voel ik me het prettigste.bloemen
 1. We hebben gekozen voor rustige kleuren en dezelfde stijl door het hele huis terug laten komen, zodat we er tot rust kunnen komen. Alles is hier, wit, grijs, bruin en een beetje zwart. Alleen in de kamer van mijn zoon is er wat meer kleur.dsc_0238
 1. We hebben sinds april dit jaar een nieuwe badkamer. Er moest een granieten vloer uit gesloopt worden, leidingen verlegd worden en een wc geplaatst worden. Nu kunnen we boven naar de wc, kan ik in de spiegel kijken, kan ik zitten in de douche en kan ik zelf de vloer schoonmaken.dsc_0348
 1. Mijn vriend heeft de keuken zelf geplaatst, met wat hulp van familie. Het is mijn favoriete plek omdat mijn vriend het zelf heeft geplaatst, we er lekker kunnen koken (vind ik erg leuk om te doen!) en ik kan overal bij omdat alles laag is en er genoeg ruimte is voor meerdere personen.potten
 1. Sinds dit jaar hebben we boven dubbel glas in de ramen, wat weer beter isoleert. Nu de zolder nog! Ik vind het belangrijk om energiezuinig te leven. Bijna alle lampen zijn led- of spaarlampen en de apparaten zijn zuinig.badkamerraam
 1. We hebben een tuin en een voortuin. In mijn vorige huis had ik alleen een balkon. We willen ze allebei nog opknappen.
 1. Het huis is aangepast. Doordat de traplift er is, ben ik een stuk minder afhankelijk van anderen. Alleen op zolder kan ik niet komen zonder hulp omdat we daar geen vaste trap hebben.planten
 1. Ons huis is niet te groot of te klein en is makkelijk schoon te maken. (Ook niet geheel onbelangrijk.) Ik kan het in principe zelf, maar m’n schoonmoeder helpt ons. Doordat we niet veel spullen hebben, valt er ook veel minder op te ruimen en kost schoonmaken minder tijd. Het heeft een standaard indeling. Praktisch dus!toilettafel
 2. Het huis is niet anders dan alle andere (huur)woningen in de buurt.  Er wonen veel verschillende mensen. Status vind ik niet belangrijk. Ik geniet van ons huis!

4 tips voor een fijn huis:

 1. Als je gaat verbouwen: Doe een ruimte tegelijk, zodat de verbouwing overzichtelijk blijft. Je wil geen gedoe zoals bij Help, Mijn Man Is Klusser.
 2. Voer een stijl door het huis. Dat geeft rust, maar het is ook goedkoper bij het aanschaffen van verf en andere materialen.
 3. Hou alle horizontale vlakken leeg. Een beetje decoratie is leuk, of iets wat echt nodig is, maar hou het verder leeg. Je zult zien dat de ruimte er een stuk netter uit ziet.
 4. Zorg voor een ochtend en/of avondroutine, waarbij je kleine dingetjes in huis doet, zodat je het kunt bijhouden.

Wat maakt jouw huis een fijn thuis? En wat is jouw kijk op het interieur?

 

22 gedachten over “10 dingen die ik fijn vind aan ons huis”

 1. Wat fijn dat jullie je huis hebben kunnen opknappen. Wij huren ons huis (nog). Afhankelijk van bepaalde mogelijke gebreken willen we het in de toekomst misschien wel kopen. Ik vind het ook wel fijn dat ons huis grote ramen heeft maar soms vind ik dit wel moeilijk. Zoals wanneer de zon recht in mijn gezicht schijnt door het raam op mijn werkkamer. Ik ben ook heel blij met onze voor- en achtertuin. In ons vorige huurhuis (flat) hadden we alleen een balkon. Doordat we naar een krimpgemeente op het platteland zijn verhuisd, betalen we nu minder huur voor deze ééngezinswoning dan voor onze flat eerst.

  Beantwoorden
  • Dankjewel voor je reactie! Wat fijn dat je zo van jouw huis kan genieten. Dat met de zon herken ik wel. Maar dan doen we de gordijnen gewoon dicht. Ik woonde eerst ook in een flat, ook huur. Dit is voor ons ook goedkoper.

   Beantwoorden
 2. Ziet er inderdaad uit als een fijn huis! En ik vind je badkamer ook erg tof.
  Ons huis voelt fijn omdat het echt van ons is. Karakteristiek, al zou daar van mij nog meer bij mogen. We hebben accessoires met een verhaal.

  Beantwoorden
 3. Ik hou in ons huis het meeste van de witte muren, de vele ramen en het licht. We gaan over een maand de badkamer verbouwen (al vijf jaar een doorn in mijn oog) dus kan niet wachten tot ook die klaar is… Verder gaan we op zolder een dakkapel laten plaatsen over iets meer dan een week (yeah!) en willen we nog overal dubbelglas.. Maar dat zijn allemaal mega happen uit het budget dus we doen alles beetje bij beetje

  Beantwoorden

Plaats een reactie