What’s in my Bag: Wat neem ik mee in mijn tas?

Categorieen:Persoonlijk

15 reacties

Op de een of andere manier vind ik het altijd leuk om te zien wat anderen in hun tas hebben. Vraag me niet waarom, het is gewoon een guilty pleasure, denk ik. Dus heb ik maar besloten om ook een what’s in my bag te doen en ook maar gelijk eens na te denken over hoe ik mijn spullen beter kan organiseren.

Just in case

Ik kijk regelmatig what’s in my bag filmpjes op Youtube, vooral toen ik zo aan het twijfelen was over mijn rugzak. Maar wat ik daar zag vond vaak wat overdreven. Wat me vooral opviel: jonge vrouwen die van alles meenemen in hun tas ‘just in case’, voor de zekerheid. In werkelijkheid zul je deze dingen dus niet zo vaak gebruiken. Hoewel het soms natuurlijk erg handig kan zijn.

Tassenfreak

Ik ben echt een  voormalig tassenfreak, ik kon er niet genoeg van hebben. (Ik vind ze nog steeds mooi om naar te kijken!) Als pubermeisje, kocht ik vaak nieuwe tassen. Maar ik gebruikte er meestal maar een of twee. De nadelen van het hebben van (meerdere) tassen voor mij waren:

 • Ik vergat vaak mijn spullen,
 • Ik had last van keuzestress, ik kon niet kiezen welke tas ik meenam,
 • Ik was nooit echt tevreden over mijn tassen,
 • Ik nam altijd veel overbodige spullen mee,

Tegenwoordig heb ik maar 2 tassen en daarnaast kan ik mijn portemonnee als tasje gebruiken:

 •   Ik heb een schoudertas van Guess, deze heb ik van mijn tante gekregen. Deze tas gebruik ik wanneer ik toch wat meer spullen mee wil nemen, maar waarbij een rugzak niet echt gepast is.
 • Ik heb een portemonnee van Furla, deze gebruik ik als tas, als ik even weg ga of boodschappen ga doen.
 • Ik heb een rugzak van The North Face.

Waar de meeste vrouwen een schoudertas gebruiken als hun dagelijkse tas, gebruik ik mijn rugzak hiervoor. Ik vind dit erg prettig omdat het me zo  minder energie kost om te lopen, doordat het gewicht goed verdeeld is over mijn schouders. De rugzak valt niet steeds van mijn schouder en ik heb mijn handen vrij.

Wat ik meeneem in mijn tas:

Wat ik altijd meeneem in mijn tas:

img-20161001-wa0002

Vlnr: Handspalk, Bamboo Stylus/pen, nagelvijltje (mijn nagels scheuren snel), paracetamol, opvouwbaar tasje, koptelefoon en reserve oordopjes (ik heb altijd muziek aan als ik alleen met het openbaar vervoer reis. Ik kan daar echt van genieten.) Ray-ban zonnebril met glazen op sterkte in het hoesje, zakdoekjes, haarborstel, spiegeltje, mintjes, handcrème, lippenstift, oplader van mijn telefoon, Sony Xperia X Rosegold (superfijne telefoon!) en mijn portemonnee.

Wat ik regelmatig  meeneem:

dsc_0325

Mijn laptop met de oplader en de muis. Thuis bewaar ik mijn laptop in de sleeve. (Ik heb een 2 in 1 laptop van Asus. De tabletfunctie is leuk voor spelletjes en lezen en tekenen.)

dsc_0326

Waterfles, snack en trommeltje met eten en eventueel bestek.

Verder neem ik mee wat ik die dag nodig heb. Regelmatig zoek ik mijn tas uit en bekijk ik wat ik niet meer nodig heb. Ik probeer eigenlijk altijd zo min mogelijk mee te nemen, anders is het zo’n gesjouw en gezoek.

Problemen:

Alleen vergeet ik nog steeds mijn spullen of ik raak ze kwijt. Zo ben laatst mijn portemonnee vergeten. Deze lag nog thuis in de kast. Ik wilde mezelf namelijk aanwennen om mijn spullen netjes op te ruimen zoals Marie Kondo beschrijft in haar boek “Opgeruimd”. Dit werkt voor mij dus echt niet, want ik vergeet gewoon met regelmaat mijn spullen. Ik laat nu dus alles gewoon in mijn rugzak zitten. Als ik iets nodig heb, haal ik het maar gewoon uit mijn tas. Het meest noodzakelijke zit toch al in mijn portemonnee.

Een ander probleem wat ik heb, is dat ik regelmatig dingen kwijtraak. Mijn sleutels, mijn ov-chipkaart of mijn bankpas. Deze zitten vaak los in mijn zak. Ik neem nooit de tijd om alles even te pakken. Dit komt omdat ik me op zo’n moment gehaast voel. Nu heb ik me voorgenomen om echt even de tijd te nemen om alles op te bergen in mijn tas. Dat wil ik doen door deze kleine dingetjes in het voorvakje van mijn tas te stoppen. Hopelijk ga ik dit ook echt doen.

Hebben jullie een guilty pleasure? Zo ja, wat? En hebben jullie nog andere tips zodat ik mijn spullen niet kwijtraak? Laat een reactie achter in de comments, ik ben benieuwd, naar jullie reacties!

15 gedachten over “What’s in my Bag: Wat neem ik mee in mijn tas?”

 1. Dit vind ik altijd leuk om te lezen! Ben erg nieuwsgierig en zo is t leuk om te zien wat een ander in de tas heeft.. Bij jou ziet het er allemaal netjes nog uit.. Ik heb ook veel rotzooi in mijn tas.. Papiertjes, lege verpakkingen? en ik heb vaak mijn pinpas dan weer in mijn jaszak. Even snel in de jas doen en dan de volgende dag een andere aan… Papa! Gelukkig heb ik 2 pasjes.. Dat scheelt dan weer!

  Beantwoorden
 2. Poging 3? ik vind dit altijd erg leuke artikelen! Ben vrij nieuwsgierig dus altijd leuk om te lezen! Ik heb veel troep van de kids in de tas, van speelgoed tot verzorging en ook lege snoeppapiertjes.. Ja het is een gezellige rommel??

  Beantwoorden
 3. Aan mij heb je werkelijk niks. Ik moet soms mijn vriend bellen om te vragen waar m’n portemonnee is haha. Vind je echt supergeorganiseerd. In mijn tas zwerft van alles.

  Mijn guilty pleasure is foute muziek.

  Beantwoorden
  • Herkenbaar, zo was ik een tijdje terug in het ziekenhuis warme chocolademelk aan het halen, maar mijn pinpas lag thuis! ? daarom is het belangrijk om alles netjes te houden, anders wordt ik gek haha

   Beantwoorden
 4. Altijd leuk om in iemands anders tas te koekeloeren haha. Wel netjes hoor! Die van mij is vol ondefinieerbaar speelgoed en hier en daar een halve eierkoek…tussen m’n lipgloss door ..leuke blog heb je trouwens! ?

  Beantwoorden

Plaats een reactie