Het oplaadapparaat, de kruik, de kruikenzak en de handleiding

Ik kocht een kruik van Soozly, hoe bevalt het?

Categorieen:Life

4 reacties

Nu ik ouder word, nemen de pijnklachten vanwege CP toe. In november had ik enorm veel last van mijn rug. Door middel van fysiotherapie is dit gelukkig verholpen. Toen ik zo’n pijn had, wilde ik mijn kruik vullen met heet water. Hij was al een tijdje niet meer gebruikt en de kruik lekte, die kon ik dus niet meer gebruiken.

Een nieuwe kruik, warmtekussen of warmtedeken

Ik was al een tijdje aan het nadenken over zo’n warmtekussen van Stoov. Ik vind ze er erg mooi uitzien (zoals een sierkussen) ze zijn draadloos en ze houden je lekker warm. Vorige week, toen het zo koud was en sneeuwde, had ik pijn aan mijn heup. Nu zat ik er toch echt aan te denken om er een te kopen. Maar wat te kopen? Een warmte kussen of een deken? Of toch een kruik?

Ik vroeg op in de CP Nederland Facebookgroep en op Twitter wat de ervaringen waren met de producten van Stoov. De producten van Stoov zijn vrij prijzig. Als het goed werkt, vind ik het niet erg om dat te betalen. De reacties op mijn vraag waren wisselend. Ze een vond het erg fijn en de ander vond dat het kussen niet warm genoeg werd. Dat maakte dat ik twijfelde.


Ik kreeg ook tips voor alternatieve producten. Op Twitter werd mij de Soozly kruik aangeraden door Anneke en Josee. Dat is een een elektrische kruik, die in eerste instantie voor baby’s is bedoeld, maar ook prima werkt voor volwassenen en kinderen.

De Soozly Kruik

Volgens Anneke en Josee, werkt het erg fijn en de kruik is niet zo heel erg duur, dus ik besloot het te kopen. De Soozly kruik is al gevuld met water en wordt in 8 minuten opgewarmd met het bijgeleverde nietmachine-vormig apparaat. Het werkt een beetje als een soort waterkoker, alleen wordt het water niet gekookt, maar opgewarmd tot 65 graden Celsius door middel van het verwarmingselement in de Soozly. Het is gemaakt van een sterk materiaal, dus je hoeft niet bang te zijn dat het gaat lekken.

Dat de kruik niet meer gevuld hoeft te worden, met heet water vind ik ideaal. Ik had zo’n kruik ruim 14 jaar geleden wel willen hebben, toen mijn zoon nog een baby was. Ik vond die metalen kruiken niet heel prettig om te gebruiken omdat ik bang was dat ik ze zouden lekken, maar helaas bestonden elektrische kruiken toen nog niet.

Mijn ervaring

De kruik en het oplaad-apparaat, zitten verpakt in een schattig doosje. De kruik zelf zit in een zachte witte hoes. Je kunt de kruik eruit halen, maar het wordt wel geadviseerd om de kruik in de hoes te doen, als je hem gaat gebruiken.

De eerste keer opwarmen en gebruiken van de Soozly, ging heel goed. De kruik is in 8 minuten op temperatuur. Als de lampjes uit zijn, dan is de kruik volledig opgewarmd. Volgens de fabrikant blijft ie 6 uur lang warm. Hoewel hij lekker lang wam blijft, is dit geen 6 uur lang. Voor mij maakt dat niet uit, want ik zal hem waarschijnlijk toch niet zo lang gebruiken.

Er ging iets mis

De tweede keer leek er iets mis te gaan tijdens het opwarmen, het rook raar en na afloop was een van de puntjes zwart. De Soozly wel goed warm en verder as er niks aan de hand. Ik heb eerst de kruik van de “lader” gehaald en dan pas de stekker. Dat moet dus niet. In de handleiding staat beschreven dat je eerst de stekker uit het stopcontact moet halen. Ik had dat ook van te voren gelezen, maar ik haal dat soort dingen wel vaker door elkaar. Hierbij moet ik dus echt goed opletten. Lees dus eerst goed de handleiding. Ik hoopte wel dat ik de Soozly niet kapot had gemaakt.

Fijne kruik

Gelukkig was dat niet het geval, want de keer daarop ging alles prima. En de kruik was nog steeds lekker warm. Inmiddels is het weer een stuk warmer buiten, dus zal ik de Soozly minder vaak gebruiken, maar hij zal zeker van pas komen. Een kruik is altijd handig om te hebben. Niet alleen voor baby’s, maar ook als je het gewoon koud hebt, pijn aan je gewrichten, menstruatiepijn hebt etc. En dat je hem niet hoef te vullen, vind ik echt ideaal.

Ik vind het een hele fijne kruik voor deze prijs. Mocht ik ooit nog een Stoov kussen willen hebben, ze zijn toch wat groter, dan kan ik die altijd nog kopen, maar voor nu vind ik de Soozly erg fijn en handig. Van de week gebruikte ik heb in combinatie met mijn grote fleece deken en dat was wel echt heerlijk.

Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links. Voor meer informatie, lees de disclaimer.

4 gedachten over “Ik kocht een kruik van Soozly, hoe bevalt het?”

  1. Ik kocht er een voor mijn dochter die vaak last van haar rug heeft. Dit op aanraden van iemand op mijn werk (zorglocatie voor mensen met meervoudige beperkingen) Dit was 6 jaar geleden en zij gebuikte hem behoorlijk vaak. Niet alleen voor haar rug maar ook in bed omdat zij in een behoorlijk koude flat woont. Vorige maand ging hij kapot tot haar grote verdriet, dus kwam er snel weer een nieuwe. Want voor een kruik van nog geen 25 euro ging hij behoorlijk lang mee. Ook zij vind het fijn dat je hem niet hoeft te vullen. Hij niet leeg kan lopen en ook nog eens behoorlijk snel op temperatuur is en handig mee te nemen is.

    Beantwoorden
  2. Ik gebruik hem sinds enkele weken en de soozly is heerlijk
    bij die artrose pijn. Hoe meer warmte hoe beter tegen artrose
    pijn…Fijne kruiken ! !

    Beantwoorden

Plaats een reactie