ziek: kwakkelen met mijn gezondheid

Ziek: Kwakkelen met mijn gezondheid

Categorieen:Persoonlijk

6 reacties

Ik ben al een tijdje aan het kwakkelen met mijn gezondheid. Regelmatig heb ik hoofdpijn en ben ik niet lekker. Een keer was ik zo ziek dat ik steeds moest overgeven en andere keren had ik weer hoofdpijn of was ik gewoon niet lekker.

De laatste tijd heb ik zelfs vaker hoofdpijn, dan dat ik het niet heb en ik heb regelmatig last van mijn drain. Meestal is het zo dat ik wel kan functioneren maar op sommige dagen lig ik ziek in bed of op de bank. Zo ook afgelopen weekend.

Vrijdag begon de hoofdpijn weer en zaterdag voelde ik me echt ziek en slap. Ik voelde me leeg, alsof ik goed moest eten en drinken. Dat hielp gelukkig wel. Daarnaast slaap ik veel omdat ik totaal geen energie heb.

Het gaat beter

Gisteren ging het iets beter. Ik ben opgestaan, heb me aangekleed en ben wat dingen gaan doen, zoals de was en stofzuigen. Dit laatste deed ik in etappes, want om de hele benedenverdieping in een keer te doen was nog te veel. Het is opzich niet zoveel werk, maar ik ben niet fit genoeg om alles te doen. Gelukkig word ik goed verzorgd en geholpen door mijn vriend. Vandaag hoop ik weer beter te zijn, want ik ga op pad voor de Realisten Academie (We zoeken trouwens weer nieuwe Realisten! Klik even op de link, mocht je interesse hebben.) en mijn zoon heeft zwemles. Er is kijkles, ik vind het belangrijk om daarbij aanwezig te zijn. De fractievergadering heb ik afgezegd, anders wordt het veel te veel op een dag.

Minder ziek en kwakkelen

Een troost: de griep heerst. Veel mensen zijn op dit moment ziek. Daarnaast scheelt het voor mij dat ik geen koorts krijg. Ik krijg namelijk elk jaar een oproep om de griepprik te halen bij de huisarts. Erg prettig, want anders was ik nog zieker. In het verleden ben ik regelmatig behoorlijk ziek geweest door de griep. Zo was ik een keer 2 maanden ziek. Ik had griep en geneusde ribben van het hoesten. Het ging niet vanzelf over, dus kreeg ik een antibioticakuur.

Verder wil ik nog wat andere dingen doen om mijn weerstand te verbeteren. Ik wil magnesium en vitamine D gaan slikken en wat meer naar buiten. Daarnaast wil ik goed opletten op wat ik eet en drink. Dus goed drinken op een dag en gewoon gezond eten, dit laatste deed ik wel, maar het kan natuurlijk altijd beter. En ik wil even langs de huisarts om mijn bloed te laten prikken. Misschien dat er nog een andere oorzaak is dat ik me zo slecht voel. Uiteindelijk zal ik me vast wel weer beter voelen.

Wat doen jullie om jezelf gezond en goed te laten voelen?

Afbeelding van silviarita via Pixabay

6 gedachten over “Ziek: Kwakkelen met mijn gezondheid”

  1. Denk dat je ook even naar de drain moet laten kijken. Verdet goed dat je je bloed laat onderzoeken.

    Ik had vorige jaar ook allerlei vage klachten en vermoeidheid. De neuroloog deee een bloedtest. Ik kwam vitamine B en D te kort en een flinke bloedarmoede. Hierdoor bleken mijn CP-klachten al een paar jaar verergerd. We zijn nu een jaar bezig met medicijnen en gezond eten, maar ik ben er nog steeds niet. wel al wat verbeterd.

    dus laat er even goed naar kijken.

    Beantwoorden

Plaats een reactie