uitwisbare Correctbook, helemaal rechts en mijn andere notitieboek

Het uitwisbare notitieboek, waarom ik geen fan meer ben

Categorieen:Life

16 reacties

Een hele tijd geleden, schreef ik een artikel over 10 spullen die ik niet meer koop. Ik schreef toen dat ik onder andere geen notitieboekjes meer kocht omdat ik een uitwisbaar notitieboekje van Correctbook gebruik. Hoewel ik vaak apps als Google Keep en Samsung Notes gebruik, vind ik het prettig om notities te maken als ik in gesprek ben met anderen. Hiervoor gebruikte ik vaak mijn uitwisbare notitieboek.

Correctbook, het uitwisbare notitieboek.

Correctbook maakt notitieboekjes en schriften, die werken als een soort whiteboard. Je kunt er alleen met een speciale pen in schrijven, zodat je deze later weer kunt wissen. Heel erg duurzaam dus, want je hoeft geen nieuw notitieboekje meer te kopen. Er zijn meerdere merken die uitwisbare notitieboekjes maken. Ik heb er een van Correctbook omdat ik hun missie geweldig vind. Dankzij Correctbook, kun heel veel mensen en kinderen in Afrika leren lezen en schrijven.

Ik heb verschillende reviews gelezen over uitwisbare notitieboekjes, waarin men over het algemeen erg positief is over zo’n boekje van Correctbook of een ander merk.

Zelf vond ik het ook erg fijn om te gebruiken. Het idee dat ik hetzelfde notitieboek steeds weer opnieuw kan gebruiken, spreekt me erg aan.

Waarom het dan toch niet werkt voor mij werkt

In eerste instantie is het prima te gebruiken. Ik heb het boekje volgeschreven. Daarna moest ik bladzijdes wissen om er weer in te kunnen schrijven. Met als resultaat, dat ik heel erg moet zoeken, als ik een bepaalde notitie wil gebruiken, want ik heb niet al mijn notities uitgewist. Hierdoor staan de dingen door elkaar en ik kan er maar lastig structuur in aanbrengen.

Voor mij werkt het dus niet, maar dat ligt zeker niet aan mijn Correctbook, maar meer aan mijzelf, aangezien ik nogal chaotisch ben. Verder vind ik het een geweldig concept: een notitieboekje met dezelfde eigenschappen als een whiteboard.

Wat werkt wel voor mij?

Door mijn trage informatieverwerking is het wel heel belangrijk dat ik tijdens een gesprek aantekeningen maak omdat ik anders vergeet wat er wordt gezegd of wat ik naar aanleiding van een bepaald gesprek moet doen.

Voor mij werkt naast de bovengenoemde apps, een gewoon notitieboekje, waarbij geldt, dat ik het van voor naar achteren vol schrijf en eenmaal vol is vol. Ook is het fijn als het boekje een lint heeft, zodat ik makkelijk mijn laatste notities terug kan vinden.

Wat ik trouwens ook nog wel eens doe is foto’s maken van belangrijke notities. Deze sla ik dan op in Google Keep. Als het nodig is stel ik hiervoor ook een herinnering in in Google Calendar. Dat werkt mooi samen.

Momenteel gebruik ik 2 notitieboekjes. Ik kreeg een kleine op de Supportbeurs, deze vind ik erg handig vanwege het kleine formaat en doordat het ringen heeft, scheur je er makkelijk ook een blaadje uit. Dit notitieboekje zit standaard in mijn tas. Thuis gebruik ik een notitieboekje, die ik in het Spoorwegmuseum kocht. Erg fijn, doordat hij een elastiek heeft en een lintje, die ik bij mij laatste notities heb liggen.

Gebruik jij een (uitwisbaar) notitieboekje? Hoe gebruik jij het?

16 gedachten over “Het uitwisbare notitieboek, waarom ik geen fan meer ben”

 1. Voor mij zou het ook niet werken. Zeker op mijn werk kijk ik regelmatig terug in mijn notities. Ook als iets al is afgehandeld, want dan zet ik er een krul doorheen en weet ik dus dat het afgehandeld is. Als ik alles uit zou wissen, zou ik enorm gaan twijfelen wat ik nu al wel of niet gedaan heb.

  Beantwoorden
 2. Via Bambook heb je ook een app erbij. Notities die je wilt bewaren kan je scannen en in verschillende mappen opslaan in de app. Zo kan je dus altijd terugkijken in je notities. het is even wennen, maar ik vind het erg fijn werken!

  Beantwoorden
  • Kleine kanttekening: je kunt er gewoon losse pagina’s bijkopen he? Die kun je er dan tussen klikken en is het probleem van pagina’s moeten wissen weg 🙂

   Beantwoorden
    • misschien een kwestie dan van (bijna) vol? in 1 x alles scannen en wissen, zo kan je op volgorde scannen en op volgorde weer opnieuw vullen.
     ben een nieuwe gebruiker en naar ik hoop een toekomstige fan, en dat is hoe ik het voor me zie…

     Beantwoorden
     • Dat kun je inderdaad doen. Mijn ervaring is dat wanneer de stift er lang opzit, dat het flink boenen is om alles schoon te maken. Dat lukt me helaas niet vanwege mijn handicap. En ik heb het boekje niet binnen een paar weken vol.

 3. Ik heb net gisteren zo’n Correctbook besteld. Helaas niet (meer) in de winkel te vinden, wat ik een duurzamer manier van spullen kopen vind. Ik hoop met deze manier van noteren mezelf te kunnen dwingen notities tijdig te verwerken in mijn werksysteem op de pc. Ik heb het plan om per werkonderwerp een aantal pagina’s te reserveren, als een soort van hoofdstukken. Ik heb 20 bladen bijbesteld en heb dus 40 bladen beschikbaar voor ongeveer 10 hoofdstukken. Wat ik heb verwerkt wis ik, wat ik er aan taakjes door heb noteer ik op de eerste pagina. Nu blijven mijn notities te vaak onverwerkt in mijn schrijfblok achter, evenals de to-do’s. Hopelijk gaat dit werken bij deze chaoot :-).

  Beantwoorden
 4. In het verleden heb ik ook gewerkt met Bambook. Bij de Rabobank schrijven we sinds kort op MOYU, een notitieboek gemaakt van steenpapier. Ik vind de schrijfervaring 10x zo goed doordat ik gewoon met een pen kan blijven schrijven en daarnaast wis je alles zo weg. Volgens mij is het steenpapier ook veel duurzamer geproduceerd dan al dat plastic, maar dat weet ik niet precies. In ieder geval een leuke aanrader.

  Beantwoorden
 5. hoi Rosita.
  je weet het vast maar de ringen van ARC notebooks kun je gebruiken om de rug van je het correct book te vergroten en ook kun je losse pagina’s van ARC (gewoon papier toevoegen) het enige nadeel is dat je moet blijven opletten welke pen je gebruikt.
  Perfect!

  Beantwoorden
 6. Als je bladzijden hebt gewist, haal je die lege pagina’s tussen je andere bladzijden uit en stop ze achterin terug (achter een tabblad, om aan te geven dat daar de lege pagina’s starten). Zo hou je altijd de volgorde correct en kun je dingen terugvinden. De spray werkt ook magisch voor het uitwissen, voor oude pagina’s die je niet meer schoon krijgt met water.

  Beantwoorden

Plaats een reactie