Links Oral B elektrische tandenborstel en rechts Philips Sonicare

Oral B vs Philips Sonicare elektrische tandenborstels

Categorieen:Life

4 reacties

Na jaren mijn tanden gepoetst te hebben met Oral B Elektrische tandenborstels, heb ik nu de overstap gemaakt naar de Philips Sonicare. Oral B en Philips Sonicare zijn de bekendste merken onder de elektrische tandenborstels. Ik vond het altijd al lastig om te kiezen tussen deze twee merken. De reviews vond ik altijd heel erg verschillen, de een vond Oral B de beste tandenborstels hebben en de ander Philips. Daardoor is het best lastig om een goede keuze te maken.

Waarom een elektrische tandenborstel?

Al heel lang poets ik mijn tanden met een elektrische tandenborstel. Ik vind het prettiger poetsen dan een gewone tandenborstel, ik hoef minder kracht te zetten, daardoor heb ik minder last van spasmes en mijn tanden worden schoner dan bij het poetsen met een gewone tandenborstel. Het poetst wat mij betreft zo fijn, dat ik mijn elektrische tandenborstel ook meeneem op vakantie. Gewone tandenborstels gebruik ik om schoon te maken ;-).

Voor mijn zoon vind ik een elektrische tandenborstel ook veel beter. Net als de meeste kinderen vindt hij tandenpoetsen maar stom en poetst hij zijn tanden niet altijd even goed. Door elektrisch te poetsen worden zijn tanden beter schoon. Door zijn autisme vindt mijn zoon tandenpoetsen erg moeilijk. De oude tandenborstel liet op een timer zien welke tanden mijn zoon moest poetsen en dat werkte best goed. Wat wel het nadeel was aan de Oral B tandenborstel, was dat dat hij best veel lawaai maakt en dat werkte dan weer minder goed. Een timer die bij houdt hoe lang je aan het poetsen en je vertelt dat je een ander gedeelte van je tanden moet poetsen vind ik erg handig als je geen besef van tijd hebt, zoals veel mensen met autisme, CP of NAH.

ochtend tandenborstel
Oral B Tandenborstel

Tip: Vanwege autisme is mijn kind best gevoelig voor verschillende smaakjes. Zo vindt mint totaal niet prettig. Daarom koop ik voor hem altijd Elmex Junior Tandpasta, deze heeft een neutrale smaak.

Oral B elektrische tandenborstel

Ik heb altijd al elektrische tandenborstels van Oral B gehad. De laatste jaren had ik er een, die vrij luxe was (Oral B Trizone 6000). De tandenborstel had een apart klokje, die liet zien welke tanden je moest poetsen en de tijd bijhield. Als de tandenborstel niet aanstond, was het een gewoon klokje. Voor mijn zoon was deze timer een enorme uitkomst omdat het visueel was. Daarnaast kon je de tandenborstel koppelen met je telefoon en deze als timer gebruiken met de Oral B app.

Nu na 3,5 jaar intensief gebruikt te zijn, wordt de batterij slecht. Hij moet steeds aan de lader en het rubber van het handvat plakt, slijt en verzamelt vuil. Misschien komt dat omdat vaak de zon in de badkamer schijnt.

Mijn zoon en ik deelden overigens het handvat. Ik gebruikte eerder de grote Trizone opzetborstels. Sinds Oral B daarmee is gestopt, gebruikte ik de gewone ronde opzetborstels. Mijn zoon gebruikte eerder de kinderopzetborstels, maar gebruikt nu sinds een jaar de gewone opzetborstels.

Oral B Trizone 6000 elektrische tandenborstel
Elektrische tandenborstel van Oral B

Voordelen

 • Goedkoper
 • Goedkopere opzetborstels
 • Standaard timer en poetsdruksensor
 • Visuele timer (inmiddels niet meer te koop)
 • App (bij sommige modellen)
 • Reiscase (bij sommige modellen)
 • Opbergbakje voor opzetborstels

Nadelen

 • De tandenborstel maakt lawaai.

Philips Sonicare elektrische tandenborstels

Sinds twee weken heb ik dus een Philips Sonicare tandenborstel. Ik kocht de Philips Sonicare Expertclean 7300. Die van mij is wit met goud, maar hij is er ook in het zwart. Ik kocht deze omdat de borstels zelf het programma aanpassen, er een timer (en interval timer) en poetsdruksensor op zit. Eigenlijk hoopte ik dat de app een visuele timer had, maar dat bleek niet zo. Dit is overigens wel het geval bij de duurdere Diamondclean tandenborstels. Die vond ik te duur en heeft een glazen lader, dat vind ik te kwetsbaar in de badkamer. Maar uiteindelijk is het niet zo’n probleem. Omdat de Sonicare een stuk stiller is dan de Oral B, gaat het tandenpoetsen bij mijn zoon een stuk beter.

Wat ik grappig en handig vind is dat de opzetborstels automatisch het juiste programma en de door jou gewenste intensiteit selecteren, vervolgens kun je in de app zien, hoe lang je opzetborstel nog meegaat en hoe je hebt gepoetst. Het nadeel hiervan is dat deze opzetborstels wel een stuk duurder zijn. Maar je kunt ook de goedkopere opzetborstels gebruiken, deze zijn wel duurder dan de opzetborstels van Oral B.

Philips Sonicare Expertclean 7300
Philips Sonicare Expertclean 7300

Voordelen

 • Stiller (prettiger dan de Oral B)
 • Trilt op een prettige manier
 • Mooi, sjiek uiterlijk
 • Geavanceerde opzetborstels (bij sommige modellen)
 • App (bij sommige modellen)
 • reiscase (bij sommige modellen)
 • Timer en poetsdruksensor (bij sommige modellen)
 • Poetst schoner

Nadelen

 • Duurder
 • Opzetborstels zijn prijzig
 • Geen opbergbakje, maar de opzetborsteltjes hebben wel een beschermkapje.

Mijn voorkeur

Zelf vind ik de Philips tandenborstel ook prettiger dan de vorige. Het geluid is prettiger en ik heb het gevoel dat mijn tanden schoner zijn. Philips Sonicare tandenborstels werken anders dan de Oral B tandenborstels. De Oral B tandenborstels draaien rond en de Philips Sonicare tandenborstels trillen. Het nadeel vind ik wel dat de opzetborstels van Philips een stuk duurder zijn dan die van Oral B en helemaal als je de smart opzetborstels wil gebruiken, maar toch vind ik deze tandenborstel fijner dan mijn vorige. De trillng is prettig en het geluid en is erg fijn. Ik ben er erg blij mee!

Net zoals bij de andere reviews die ik las, is de voorkeur voor een Philips Sonicare of een Oral B erg persoonlijk. Mijn voorkeur gaat overduidelijk naar de Philips Sonicare. Wat heeft jouw voorkeur? Philips of Oral B? Of een gewone handtandenborstel?

Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links. Voor meer informatie, lees de disclaimer.

4 gedachten over “Oral B vs Philips Sonicare elektrische tandenborstels”

 1. Ik gebruik thuis al jaren een elektrische oral B tandenborstel volgens mij de goedkoopste gaat al jaren mee.

  Op vakantie gebruik ik een hand tandenborstel.

  Beantwoorden
 2. Ik heb mijn Philips Sonicare al sinds begin 2007 en gisteravond is hij overleden. Daarvoor jaren Oral B gehad. Ik twijfel nu, nieuwe Sonicare kopen of overstappen naar Oral B (mijn twijfel zit ‘m in de aanschaf van de dure opzetborstels voor de Sonicare. Toch vind ik dat mijn tanden met de Sonicare echter schoner worden. En inderdaad, het geluid is vele malen prettiger.

  Beantwoorden
  • Dat was voor mij de reden om eerder steeds voor Oral B te kiezen, vanwege het geluid heb ik nu voor Philips Sonicare gekozen en ik vind ook dat mijn tanden schoner worden. Misschien kun je eens kijken voor kortingscodes of bonnen? Scheelt toch weer. Succes met je zoektocht naar een nieuwe tandenborstel.

   Beantwoorden

Plaats een reactie