update redenen maandag gewoontes afspraak ziekenhuis

10 gewoontes en dingen die “raar” aan mij zijn.

Categorieen:Persoonlijk

10 reacties

Iedereen heeft wel van die gewoontes, die een beetje (of heel erg) raar zijn. Romy vertelde laatst op haar blog welke gekke gewoontes zij heeft. Dat vond ik erg leuk om te lezen en ik besloot hier ook een blog over te schrijven. Ik heb ze namelijk ook! Ik heb raar maar tussen aanhalingstekens gezet, want ik vind ze raar, maar misschien denk jij daar wel heel anders over.

Ik neem mijn elektrische tandenborstel mee op vakantie.

Ik poets mijn tanden altijd met een elektrische tandenborstel omdat ik dat beter vind poetsen en het is makkelijker. Nu ben ik zo gewend om elektrisch te poetsen, dat ik het niet prettig vind om met een handtandenborstel mijn tanden te poetsen. Dat voelt op de een of andere manier heel raar aan. Dus ook als ik op vakantie ga, neem ik mijn elektrische tandenborstel mee. Ik zorg ervoor dat mijn tandenborstel is opgeladen, maar neem wel voor de zekerheid de oplader en een extra borstelkopje mee. Mijn tandenborstel heeft zelfs een speciaal doosje, zodat je hem handig kunt meenemen.

Elektrische tandenborstel

Ik moet altijd lachen als ik zenuwachtig ben.

Ik vind het niet gepast van mezelf dat ik vaak moet lachen als ik zenuwachtig ben. Dat komt vaker voor en dat doe je onbewust om de spanning in je lichaam te verminderen. Dit is dus vrij normaal, maar ik blijf het een stomme eigenschap vinden en het heeft me al een keer in een nare situatie gebracht. En ik kan het ook niet voorkomen of stoppen. Het gebeurt gewoon.

Ik stal alles uit.

Als ik mezelf klaar maak in de ochtend of in de avond, voor ik naar bed ga, stal ik alles wat ik nog heb uit op de wastafel en als ik het dan heb gebruikt, leg ik het gelijk terug. Waarom ik het precies doe, weet ik niet. Ik denk dat het mij overzicht geeft. Als ik het niet zou doen, ben ik bang dat ik dingen vergeet. Hetzelfde doe ik ook als ik ga koken.

Ik stap nooit gelijk op de roltrap

Ik ben bang dat ik net op de rand van de trede stap en dat ik dan val, heel raar, maar ik vind het eng. Het duurt bij mij dan ook altijd even voordat ik op de roltrap sta. En ik sta trouwens ook altijd links in plaats van netjes rechts, maar dat komt omdat ik me vast wil kunnen houden. En dat kan ik niet met rechts. Dit is ook de reden waarom ik altijd links de trap op loop. Nu loop ik maar weinig trappen, dus dat scheelt dan wel weer.

Op deze foto kijk ik scheel.

Ik kijk scheel.

Hier kan ik verder niet zoveel aan doen, maar ik kijk regelmatig scheel, vooral als ik moe ben. Ik heb geen controle over vooral mijn rechteroog. Daardoor kan ik bijvoorbeeld geen eyeliner aanbrengen. Maar ook in de camera kijken is lastig. Dat oog doet gewoon wat hij wil. Ondanks dat ik, door mijn bril, prima met mijn rechter oog kan zien, kijk ik altijd met alleen mijn linkeroog. Misschien komt dit wel door mijn CP.

Ik kan maar een ding tegelijk

Ik kan totaal niet multi-tasken. Ik kan maar een ding tegelijk. Als ik bij fysiotherapie ben, moet ik vaak tellen, maar dan kan ik niet kletsen met mijn fysiotherapeut. Dus of ik tel en ik klets niet, of mijn fysiotherapeut telt en we kunnen kletsen. Ik kan geen koffie zetten en andere dingen tegelijk doen, want dan vergeet ik mijn koffie. En zo stond ook een keer mijn woonkamer en keuken vol rook, want ik had mijn eten in de combimagnetron gedaan en deze vervolgens laten voorverwarmen. Dat doet ie namelijk op hele hoge temperatuur. tegelijkertijd was ik bezig met appen, foto’s bewerken en de was ophangen. En toen ging de rookmelder af…… Gelukkig is alles goed afgelopen, wel zaten we een week in de stank. Ook moet ik heel bewust inchecken als ik met de trein reis, want anders vergeet ik dat ik ben ingecheckt. Tenzij er poortjes zijn.

En op die manier ben ik ook vaak bankpassen en ov-chipkaarten kwijtgeraakt. Inmiddels heb ik geleerd om deze goed op te bergen.

Ze zeggen dus wel eens dat vrouwen heel goed zijn in multi-tasken. Nou deze vrouw dus niet. Bij mij is dat ook weer een gevolg van CP. Wist je trouwens dat multi-tasken eigenlijk niet handig is? Je kunt je dan niet goed focussen op de dingen die je moet doen.

Toen ging de rookmelder af en ging mijn hartslag enorm omhoog.
Toen ging de rookmelder af en ging mijn hartslag enorm omhoog.

Ik sleep vaak dingen mee voor de zekerheid.

Ik heb in mijn rugzak van alles zitten, wat ik onderweg maar nodig kan hebben. Dit geldt niet voor alles, maar ik ben geneigd om dingen voor de zekerheid mee te nemen. Mijn vader noemde mijn tas vroeger altijd mijn gereedschapskist. Als iemand iets nodig had, had ik het vaak wel bij me. Mijn laptop neem ik bijvoorbeeld vaak voor de zekerheid mee. Zul je net zien, heb je je laptop nodig, dan heb je hem niet meegenomen. Aan de andere kant kan het maar zo zijn, dat ik hem voor niks mee neem. Ondanks dat hij niet zo zwaar is, is het toch weer extra gewicht. Laatst was de batterij van mijn achterlicht leeg en uitgerekend had ik die ene keer mijn reservelampjes niet mee.

Niet op de grond!

Over mijn tas gesproken. Ik zet hem nooit op de grond neer, daar wordt ie vies van. Ik houd er ook niet van als anderen mijn rugzak voor me dragen, want ze zullen hem maar op de grond zetten. Nee bedankt. Ik zet mijn tas altijd op een stoel naast me neer of soms op tafel. Niet alleen bij mijn rugzak heb ik dit, maar ook met andere tassen. Thuis en op andere plaatsen waar de vloer schoon is, zet ik hem wel op de grond, maar nooit op het station of op straat, dan zet ik hem vaak op mijn voet.

Hoewel ik de laatste jaren niet veel tassen meer heb, heb ik er wel een soort obsessie voor. Ik loop ook altijd rugzakken en andere tassen te bekijken in winkels. En ik gebruik er meestal toch maar een en die anderen gebruik soms, maar na gebruik, stop ik de inhoud weer in mijn rugzak.

Veel tabbladen en programma's open hebben staan.
Veel tabbladen en programma’s open hebben staan.

Tientallen programma’s en tabbladen open.

Net as Romy heb ik ook altijd heel veel tabbladen en programma’s open staan. Gewoon omdat het kan. Ik heb er niet echt een reden voor. En hoewel ik van mezelf heel erg chaotisch ben, stoort het me niet. Dit geldt ook voor mijn telefoon trouwens.

Niet op gras lopen

Ik hou er niet van om op gras te lopen omdat ik bang ben dat in de hondenpoep trap. Ook al ruimen de meeste baasjes het op, toch loop ik liever om gras heen.

Vingers knakken.

Ik kan er absoluut niet tegen als mensen hun vingers knakken. Dat vind ik zo’n naar geluid. Waarom weet ik niet. Ik vind het gewoon naar.

Wat zijn jouw “rare”gewoontes?

10 gedachten over “10 gewoontes en dingen die “raar” aan mij zijn.”

 1. Superleuk dat je ook jouw bijzondere gewoontes op een rijtje hebt gezet en wat lief dat je mijn blog hebt genoemd! 🙂 Ik heb je artikel met plezier gelezen. Gelukkig ben ik niet de enige enthousiasteling wat tabbladen betreft, haha. En ik moest wel lachen om je screenshot van je hartslag toen de magnetron iets te lang aanstond. Ik kan me voorstellen dat je daar flink van schrok. Gelukkig is het goed afgelopen!
  Wat betreft de elektrische tandenborstel geef ik je groot gelijk trouwens. En ik heb toevallig een vriendin die hetzelfde doet met roltrappen. Zij wacht ook vaak een paar treden voordat ze op de roltrap stapt 😉

  Beantwoorden
 2. Wat leuk om te lezen! Ik herken in je blogpost wel wat ‘rare’ gewoontes van mezelf, namelijk lachen als ik zenuwachtig ben, maar één ding tegelijk kunnen, voor de zekerheid veel dingen meeslepen, tas niet op de grond zetten (maar dit is minder geworden) en allerlei tabbladen open hebben staan. Zo raar vind ik ze dus niet 😉

  Hier wil ik binnenkort ook over schrijven!

  Beantwoorden
 3. Wat interessant om dit van jouw te lezen. Ikzelf heb ook wel wat rare gewoontes. Dubbelcheck of alles in huis uit is als ik langdurig weg ben, en altijd alert of ik alles bij me heb (sleutelbos, portefeuille, telefoon) en dat op een vaste plek. Als iets weg is, of het voelt in mijn broekzak anders of leeg aan wordt ik bijna panisch 😛

  Over die app die ik zie, die aangaf dat je kamer vol rook hing. Welke app en apparatuur is dat? En wat houdt die nog meer voor je in de gaten?

  Beantwoorden
  • Oh ja ook erg herkenbaar. Altijd checken of alles op slot zit, of je je sleutels bij je hebt en je telefoon.
   Dat is de Nest Protect. Hij detecteert ook koolmonoxide en hij laat de Nest thermostaat de cv uitschakelen. Ik kom er binnenkort op terug!

   Beantwoorden

Plaats een reactie