Typen met een hand vanwege CP en een arbeidsbeperking.

Thuiswerken, hoe gaat dat?

Categorieen:Persoonlijk

8 reacties

Werken. Ik vind het fantastisch, dat is ondertussen vast wel bekend en elke keer maar weer vertellen hoe goed dat gaat wordt een beetje saai. Het gaat overigens nog steeds heel goed, ik werk inmiddels 12 uur per week, dit doe ik nog steeds vanuit huis. Thuiswerken bevalt me heel erg goed.

Omdat het voor mij belangrijk was om meer het huis uit te komen, was ik in eerste instantie opzoek naar een werkervaringsplek op kantoor. Maar door de coronacrisis was het lastig om iets te vinden, dus maakte het later niet meer zo veel uit of ik nu thuis of op kantoor ging werken. Bovendien scheelde het ook, dat ik thuis een eigen bureau heb waar ik kan werken.

Mijn werkplek

Sinds juli heb ik mijn eigen werkplek thuis in een hoek van de woonkamer. Ik schreef er toen ook een blog over. Inmiddels heb ik het wel weer wat veranderd. Het pegboard dat boven mijn bureau hing vond ik toch te klein. Ikea heeft ook een groter formaat, dus deze hangt nu boven mijn bureau. Die andere heb ik aan mijn broertje gegeven.

Ik ben erg blij met mijn bureau en stoel in de woonkamer, ik maakte er tegen mijn verwachting toch veel gebruik van ivm met het online leren. En nu met het thuiswerken komt het helemaal goed van pas. Toen ik begon met werken, hebben we wel de hoogte van het bureau opnieuw afgesteld en mijn bureaustoel opnieuw afgesteld. Het bureau is nu iets lager en mijn bureaustoel iets hoger. Verder heb ik, als ik aan het werk ben altijd mijn spalk en schoenen aan. Zonder schoenen zit toch minder prettig vanwege mijn beenlengte verschil.

Thuiswerken: Mijn werkplek in een hoek van de woonkamer.
Mijn werkplek

Thuiswerken

Voor ik aan het werk ga, doe ik altijd mijn Flylady ochtendroutine. Meestal gaat dat goed, soms niet, als ik bijvoorbeeld minder energie heb. Sinds ik werk, vind ik het op de een of andere manier makkelijker om me aan mijn planning te houden. Ik eindig mijn ochtendroutine altijd met een meditatieoefening in de Headspace app. Vervolgens leer ik mijn cursus en houd ik een korte pauze en daarna ga ik aan het werk. Ik wil ’s morgens per se het huishouden hebben gedaan, want dan heb ik er de meeste energie voor. Na mijn werk, wil ik niks meer hoeven doen.

Tijdens mijn werk draag ik meestal mijn Bose QC35II koptelefoon. Erg prettig tijdens het videobellen met collega’s, maar ook voor muziek. Daarnaast blokkeert hij al het geluid, waardoor ik me beter kan concentreren. (alleen met pakketbezorgers en kinderen is het wat minder handig ;-)) Tijdens het werk zet ik vaak een afspeellijst van Spotify op. Vaak luister ik de afspeellijst Working From Home, maar soms ook een andere afspeellijst.

Mijn vriend werkt ook thuis. Hij werkt boven in zijn werkkamer. Ik vind het prettig dat hij ook thuis is, maar dat we wel allebei een eigen plek hebben om te werken. Tussen de middag eten we altijd samen, of als mijn zoon thuis is, eten we met zijn drieën. Vervolgens gaan we weer aan het werk.

Na het werken

Als ik klaar ben met werken, doe ik meestal mijn computer uit en ga ik TV kijken. Op dit moment kijk ik The Crown op Netflix. Ik moet dat van mezelf ook doen, zodat ik even uit kan rusten. Meestal doe ik dat ook, maar soms niet. Laatst ging ik na mijn werk nog een blog schrijven. Ik hoefde gelukkig niet te koken. Na het eten ging ik verder met mijn blog en daarna had ik nog een Zoom-meeting. De volgende dag voelde ik me helemaal niet lekker en had ik totaal geen energie meer. Ik had al mijn “lepels” verbruikt. Dat doe ik dus echt niet meer.

Rond 17:00 ga ik koken. Dat doe ik trouwens de ene keer alleen, of samen met mijn vriend of hij kookt. Dat ligt een beetje aan het gerecht wat we die dag eten. Daarna begin ik aan mijn Flylady avondroutine om weer voorbereid te zijn voor de volgende dag. Ik wil wel om 20:00 klaar zijn met alles, zodat ik GTST kan kijken en verder niks meer hoef. Dat lukt me niet altijd nog.

Hoe bevalt thuiswerken?

Ik vind het alleen jammer dat ik mijn collega’s nog niet in het echt heb ontmoet. Dat ik niet hoef te reizen, scheelt me heel veel energie. Ik heb het idee, dat ik daardoor ook meer kan werken. Wat ik ook heel fijn vind is dat ik gewoon vanaf mijn oude vertrouwde laptop kan werken, met een extra monitor, dat werkt gewoon veel prettiger. Nog een voordeel is dat niemand last heeft van de piepjes van mijn toetsenbord omdat de plaktoetsen aanstaan. Ik vind het thuiswerken erg prettig.

Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links. Voor meer informatie, lees de disclaimer.

8 gedachten over “Thuiswerken, hoe gaat dat?”

 1. Wat leuk zo’n inkijkje hoe het gaat het thuiswerken. Ik ben met pensioen gegaan in 2012. Daarna hoorde ik van collega’s dat ze af en toe thuiswerkten. Ik geloofde niet wat ik hoorde. Ik heb wel de flexplek revolutie op kantoor meegemaakt en dat was al heel wat. Maar thuiswerken? Nooit gedacht dat dit zou kunnen. En nu met Corona doen zoveel mensen dit en zijn ineens systemen als Zoom doodnormaal. Ik moet nog wel aan het idee werken dat wanneer ik een organisatie bel de persoon die ik aan de lijn krijg niet echt fysiek bij die organisatie zit maar ergens thuis.

  Ik gun het je je collega’s in het echt te ontmoeten, maar geniet nu nog maar even van het fijn niet op spitsuren te hoeven rijzen.

  En ik vind je werkplek prachtig. Rustig, mooi, echt prachtig.

  Beantwoorden
  • Dankjewel! Ik ben ook erg blij met mijn werkplek. Ik heb nu ook een monitor standaard gekocht. Zo heb ik net wat meer bergruimte bij mijn bureau en kan ik al mijn computerspullen bij elkaar opbergen.

   Beantwoorden
 2. He Rosita,

  Wat fijn dat je werkplek en het thuiswerken je goed bevalt! Al is het natuurlijk heel jammer dat je je collega’s nog niet echt hebt ontmoet. Ik gun je dat die mogelijk binnenkort komt.
  Je werkplek ziet er heel handig uit zo. Echt een mooi plekje.

  Ik mis mijn collega’s bij m’n vrijwilligerswerk ook zeker, maar ik vermaak me thuis ook prima met het proces van m’n eigen handverzorgingssalon opzetten. Dan ga ik ook werken vanuit huis maar heb dan wel contacten (met klanten).

  Ik vind het wel echt interessant te lezen wat voor aanpassingen jij hebt gedaan op je werkplek zodat jij er echt goed aan kunt werken! Dan ga ik toch echt kijken of het ook voor mij een goede optie zou zijn.
  Voor mijn Manicure opleiding had ik een ander bureau nodig, ééntje op wieltjes. Zodat ik hem als bureau kan gebruiken als ik bijvoorbeeld blogs schrijf, maar hem kan draaien en ombouwen als werktafel als ik klanten heb. Ideaal!

  En bedankt voor je Spotify speellijst tip; ik heb vaak de radio aan maar houd niet van het geklets en lange reclame. Een goede speellijst houd me geconcentreerder denk ik!

  Beantwoorden
  • Ik ben ook echt blij met mijn werkplek, ik heb nu een monitor standaard gekocht, zo heb ik net wat meer opbergruimte. Handig om multifunctionele meubels te gebruiken. Mijn bureau bestaat uit een los blad met poten en kunt zelf het blad en de poten kiezen. misschien is dat ook iets voor jou.

   Beantwoorden
 3. Hoi Rosita,

  Ik was even inspi aan het op doen voor een goede werkplek, toen kwam ik op jouw blog terecht. Voor mij ook een goed idee om een mn bureau opnieuw af te stellen…

  Nog een tip: verlichting kan ontzettend veel doen. Zeker in de winter, als je zorgt dat je de juiste verlichting hebt, zal je een stuk minder snel moe worden bijvoorbeeld.

  Groetjes,
  Anne

  Beantwoorden

Plaats een reactie