Mijn ochtendritueel + even genieten van een fijne ochtend

Afgelopen woensdag verliep ons hele ochtendritueel zo soepel, dat ik een fijn begin van de dag heb gehad. Dus dacht ik, laat ik mijn ochtendritueel eens delen en vertellen waarvan ik zo heb genoten.

Om 6:00 uur  gaat de wekker op mijn telefoon, deze snooze ik een aantal keer voordat ik opsta. Het snoozen wil ik trouwens heel graag afleren.  Ik trek mijn kleren aan en loop naar de badkamer om mezelf te verzorgen.

Om 6:30 uur maak ik mijn zoon  wakker, die nog geen zin heeft om op te staan en flink tegenstribbelt. Als hij eenmaal uit bed is moet hij zich aankleden en zijn tanden poetsen, waar hij geen zin in heeft. Vanwege zijn autisme is hij ook snel afgeleid door alles wat hij ziet, hoort en ruikt.

Nadat hij zijn tanden heeft gepoetst en zijn gezicht heeft gewassen, gaat hij naar beneden om te ontbijten, zijn tas in te pakken en zij  jas en schoenen aan te doen. Als hij met alles voor 7:45 uur klaar is, mag hij nog even tv kijken.

Om 7:45 moet hij klaar staan en op de bus wachten. Als mijn zoon is opgehaald, hang ik vaak nog even de was op, die ’s nachts heeft gewassen en ruim ik de vaatwasser uit. Regelmatig kost het mij enorm veel energie om mijn zoon zichzelf te laten verzorgen en ben ik zo moe dat ik maar soms even weer ga slapen om bij te tanken als hij weg is.

Woensdag was ik om 6:00 uur opgestaan en mijn zoon kwam om 6:30 al helemaal aangekleed zijn kamer uit.  Zelfs tandenpoetsen ging zonder deze zinnetjes: ”schiet op, beweeg je tandenborstel heen en weer, let op en doe de tandpasta op de tandenborstel “.  Zo fijn! Hij was al om 7:00 klaar en kon dus lekker lang tv kijken.

Nadat hij was opgehaald, heb ik gegeten en mijn schoenen rustig aangetrokken, daarna ben ik naar de Fysiotherapie geweest, heb ik een hoofdstuk uit Think and grow rich gelezen, heb ik mijn administratie, de financiën gedaan en schrijf ik nu dit artikel. Dus ik heb mijn to do lijstje voor vandaag alweer bijna helemaal af. En nee, ik ben nog lang niet moe!

Hoe ziet jouw ochtendritueel eruit?

7 gedachten over “Mijn ochtendritueel + even genieten van een fijne ochtend”

Plaats een reactie

Deze website plaatst cookies om goed te kunnen functioneren. Voor meer informatie en instellingen, lees de   Privacyverklaring.

Cookie instellingen

Hieronder kun je kiezen welk soort cookies je op deze website toestaat. Klik op de knop " Bewaar cookie-instellingen" om je keuze toe te passen.

Functionele cookiesRulesbyrosita.nl maakt gebruik van functionele cookies. Deze cookies zijn nodig om deze website goed te laten werken.

Analytische cookiesRulesbyrosita.nl maakt gebruik van analytische cookies om deze website te analyseren en te optimaliseren voor onder andere de bruikbaarheid.

Sociale mediaRulesbyrosita.nl plaatst cookies voor sociale media om u inhoud van derden, zoals YouTube en Facebook, te laten zien. Deze cookies kunnen jouw persoonlijke gegevens volgen.

AdvertentiesRulesbyrosita.nl plaatst advertentiecookies om u advertenties van derden te tonen op basis van uw interesses. Deze cookies kunnen jouw persoonlijke gegevens volgen.

OverigeDeze website plaatst cookies van derden en van andere diensten van derden, die geen analytische, sociale media of advertenties zijn.