Boekreview: 365 dagen succesvol

Categorieen:Life

Geen reacties

365 Dagen Succesvol is een klein, praktisch en leuk boek, waarin staat beschreven hoe je kunt kijken naar de kansen in jouw leven. Hoe kun je deze benutten? En hoe kun je doelen stellen? Kortom, hoe wordt jij succesvol?

Eerste indruk

Ik vind het een leuk boekje om te zien, het is een knalrood boek, dus het valt op in de kast. Het is heeft een klein formaat en is dus makkelijk mee te nemen. Het is met 192 bladzijdes ook geen heel boekwerk wat je leest. De tekst is makkelijk te lezen. Het is alsof je in gesprek bent  met David de Kock en Arjan Vergeer, de schrijvers van het boek. Door het hele boek staan praktische opdrachten die je kunt doen, inspirerende quotes en er staan leuke plaatjes in.

boek-winactie

Waar het boek over gaat

Het boek helpt jou om binnen een jaar succesvol te worden. Er staan verschillende opdrachten in, die jou helpen inzicht te krijgen op wat jij wil bereiken en hoe je jouw doel wil gaan bereiken. Aan het begin van het boek wordt er een herkenbaar beeld geschetst over nieuwjaar, waarbij je je voornemens voor komend jaar bepaalt. Er wordt uitgelegd wat succes is en wanneer je dan succesvol bent. Het boek is verdeeld in 4 fases:

  • Fase 1: Je maakt jezelf vrij van de verwachtingen van anderen en je komt erachter wat jij belangrijk vindt,
  • Fase 2: Je geniet van de vrijheid die je hebt verworven, en de overvloed, zodat je verder kunt,
  • Fase 3: Het begin van je groei,
  • Fase 4: Bloei:

Deze 4 fases zijn weer onderverdeeld in duidelijke 13 stappen (13 hoofdstukken), waardoor je steeds verder komt in je eigen groeiproces. Het begint bij het verlangen naar succes, en eindigt bij het vieren van het succes.

Naast het boek lezen, kun je nog online masterclasses volgen, vlogs bekijken op Youtube en seminars bijwonen om je nog meer te leren over hoe jij jouw doel kunt bereiken. Meer informatie vind je op hun website.

Er is nog een boek van 365 dagen succesvol. 365 Dagen Succesvol: Het relatieboek.

voorkant-boeken

Mijn mening over het boek

Er is al veel geschreven over 365 dagen succesvol, misschien is mijn review een beetje mosterd naar de maaltijd, maar voor mij is het, het begin geweest met de zoektocht naar wat ik nu eigenlijk wilde. Halverwege het boek ben ik afgehaakt met de opdrachten, omdat mijn stage stopte, dus alles was ineens anders. Maar ik wil de opdrachten zeker weer opnieuw gaan doen. Ik vind het lekker praktisch, waarbij ik echt meer inzicht kreeg in wat ik toen belangrijk vond en wat ik wilde bereiken.

Ik vond het erg bijzonder om te lezen over Jip. Jip heb ik een paar jaar geleden nog gezien in Over Mijn Lijk. Jip was een goede vriend van David en Arjan, hij is overleden aan de gevolgen van kanker. Ik vond het toen al erg fascinerend, hoe hij in het leven stond. Mooi om te lezen dat hij David en Arjan heeft kunnen inspireren. Het mooiste vond ik dat hij zei dat iedereen terminaal is, alleen duurt het bij de meeste langer, maar uiteindelijk gaat iedereen dood, maar niet iedereen leeft echt. Voor mij was dat een eyeopener, aangezien ik altijd maar druk was.

Ik vond het een heel mooi boek om te lezen, heel logisch ook eigenlijk, als je erover nadenkt.

boekenplank

Conclusie

Arjan en David schrijven zelf in hun boek dat hun methode niks nieuws is. Het gaat er niet om wat je weet, maar wat je met de kennis doet. Het is dan ook geen ingewikkeld boek met allerlei theorieën, maar een praktisch boek met allerlei opdrachten, die je echt aan het denken zetten. Samen met de leuke, grappige tekeningen en inspirerende quotes, is het naar mijn idee, echt een boek waar je iets aan hebt.

Ik verloot dit boek, ter ere van mijn verjaardag. Heb je de winactie al gezien?

Het boek is ook te koop bij Bol.com.

Dit artikel bevat een of meerdere affililate links. Voor meer informatie, lees de disclaimer.

Plaats een reactie