pavlova

Jarig! + Winactie!

Categorieen:Life

31 reacties

Vandaag is het donderdag 3 november. Ik ben jarig! Ik heb mijn verjaardag afgelopen zaterdag gevierd met familie en vrienden, zoals ik dat elk jaar doe. Het was erg gezellig! Ik heb voor taart gezorgd en mijn moeder en broer hebben roti gemaakt. ’s middags kwamen 2 vrienden langs, zij bleven niet eten. dus alleen de familie bleef eten. Ik vond het erg fijn dat mijn moeder en mijn broer hebben gekookt, want gedurende de dag, merkte ik gewoon dat ik erg moe werd. Gelukkig had ik hulp van mijn bezoek.

Voor het eerst heb ik aangegeven geen cadeautjes te willen met mijn verjaardag, maar toch heb ik van iedereen wat gekregen, wat ik toch eigenlijk wel erg lief vond. Ik heb geld, een plant en twee sjaals gekregen.

Lemon Pavlova

Ik vind het erg leuk om een taart te bakken als ik jarig ben. Dit doe ik elk jaar, het is voor mij de perfecte gelegenheid om iets te bakken. Dit jaar heb ik besloten om een Lemon Pavlova te maken naar het recept van Nigella Lawson. (Zie filmpje). Dit wilde ik al heel lang eens proberen.

Ik heb deze gemaakt met behulp van mijn Magimix keukenmachine. Mijn grote hulp in de keuken.

 1. Eerst heb ik met de hand de schil van twee citroenen geraspt (met de hand, in de keukenmachine gaat helaas niet) en uitgeperst met hulp van de Magimix. Met het restant, wat achterbleef in de kom, heb ik de kom en de eiwitklopper ontvet.
 2. Daarna heb ik eiwitten gescheiden met een eierscheider en geklopt tot een mooi geheel, ik heb wat maizena, basterdsuiker en citroensap toegevoegd. en gemixt, totdat het een mooie glans kreeg.
 3. Ik had op een bakplaat met bakpapier een cirkel getekend, waarop het het eiwit deed. natuurlijk zat ik op een gegeven moment onder het eiwit, maar het is wel gelukt. Ik vond dit het lastigste van alles. Daarna heb ik de bakplaat in de oven gedaan.
 4. Toen het klaar was heb ik de pavlova uit de oven gehaald en in een bak gedaan om het te bewaren voor de volgende dag.
 5. Op de dag zelf heb ik de lemoncurd verdund met wat citroensap en over de pavlova verdeeld.
 6. Ik heb de slagroom met een zakje vanillesuiker stijfgeklopt. Omdat het de dag ervoor zo lastig was om het eiwit uit de kom te krijgen, heeft mijn schoonmoeder de slagroom over de taart verdeeld.
 7. Als laatste heb ik amandelen geroosterd en over de taart verdeeld.

_20161029_144110

Vandaag

Vandaag is het donderdag, voor mij verder een normale dag. Ik hoef niet persé thuis te blijven en plan gewoon afspraken in. Zo komt Liander de gasleiding en de stroomkabel naar ons huis vervangen en krijgen we een nieuwe meter in de meterkast. Dat betekent dus dat we zonder gas en stroom zitten.

Daarnaast ga ik vandaag mijn nieuwe beenspalk passen in Arnhem en als alles goed is, kan ik hem gelijk meenemen.

Winactie!

Wie jarig is, trakteert!

Ter ere van mijn verjaardag verloot ik het boek 365 Dagen Succesvol.  Het is een klein, praktisch en leuk boek, waarin staat beschreven hoe je kunt kijken naar de kansen in jouw leven. Hoe kun je deze benutten? En hoe kun je doelen stellen? Kortom, hoe wordt jij succesvol?

Het boek leest lekker weg, er staan praktische opdrachten in en inspirerende quotes.

boek-winactie

Wat moet je doen om het boek te winnen?

 • Laat een reactie achter onder dit blog (dus niet op Facebook of Twitter), wat jij wil verbeteren of veranderen in jouw leven. De beste , leukste reactie of het mooiste verhaal, wint dit boek.
 • De winactie loopt tot woensdag 9 november 2016.
 • Donderdag 10 november 2016 krijgt de winnaar persoonlijk bericht via e-mail.

De winactie is inmiddels afgelopen, de winnaar, heeft bericht gehad.

 

 

 

31 gedachten over “Jarig! + Winactie!”

 1. Wat een leuk idee Rosita ,niet dat ik mee ga doen,omdat ik mijn leven prima op orde heb en gelukkig ben.
  Een baan zit er niet meer in maar vermaak mij prima ?
  Maar wilde toch ff laten weten hoe leuk ik het vind om “mee te lezen” in je leven.
  Fijne dag

  Beantwoorden
 2. Tja wat wil ik veranderen in mijn leven. Ik ben al hard op weg met minimaliseren en ga hier ook mee door.
  Dit wil ik graag om meer te genieten van het leven en zijn kleine dingen. Kijen naar de dingen die waardevol zijn en hiermee mijn leven zijn waarde geven.

  Verder natuurlijk een hele fijne verjaardag.
  Liefs Wanda

  Beantwoorden
 3. Wow, wat een leuke winactie, ik doe graag mee om hetboek van deze 2 mannen te winnen. Ik ben al een tijdje bezig om wat positiever en rustiger in het leven te staan. Op zich gaat het me redelijk af, alleen in hte gezin merk ik dat ik nog al kortaf of snel geïrriteerd kan zijn naar de kinderen, dat is echt een ding waar ik hard aan wil werken. Dus nog meer rust en meer de kansen en de positiviteit in het leven vinden samen met mijn kinderen.

  Beantwoorden
 4. Allereerst weer prachtig geschreven. Ook gefeliciteerd met jouw verjaardag.
  Wat gaaf van het boek. Ik zou het ook heel graag willen lezen en ik doe graag ook mee om het boek te winnen.

  Wat ik zou willen verbeteren en/of veranderen is om mijn doelen nog meer te bereiken en waar ik voor wil echt voor te gaan door positief te zijn, aardig te zijn en na te denken.

  Beantwoorden
 5. Rosita als nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag!

  Ik heb mijn leven goed op de rails, maar het zou van mij wat minder hectisch mogen zodat ik meer tijd heb voor mezelf. Gelukkig laat ik me niet gek maken door mijn omgeving.

  Beantwoorden
 6. Gefeliciteerd! Ik zou graag leren om wat meer structuur en discipline te hebben. Ik ben een rommelkont,ben vaak dingen kwijt en kom vaak ergens te laat. Best irritant eigenlijk….

  Beantwoorden
 7. Ik wil de chaos in mijn leven (met name in huis en in mijn hoofd) aanpakken. En ik heb daartoe eindelijk, gedwongen door de omstandigheden, mijn eerste stap gezet. Er hangt zoveel mee samen; er is hier echt sprake van de welbekende vicieuze cirkel. Ik wil er geen heel lang verhaal van maken, ook niet zo leuk om te lezen lijkt me. Maar ik denk dat ik door die chaos heel veel dingen tegenhou. Denk aan: leuke activiteiten ondernemen; een relatie beginnen (en houden); een leuke baan vinden. Wat die eerste stap betreft: er zijn wat gesprekken geweest met een psycholoog en binnenkort begin ik met een traject. En daar heb ik zin in!

  Beantwoorden
  • Dankjewel voor je reactie Anita! Ik herken het helemaal. Goed dat je hulp hebt gezocht bij een psycholoog. Veel succes met je traject! Wil je me laten weten hoe het gaat? Ik ben erg benieuwd! Misschien is minimalisme iets voor je? Mij heeft het veel rust gebracht.

   Beantwoorden
   • Nogmaals dank Rosita, voor het aan mij toekennen van de prijs. Wat dat minimalisme betreft: dat zou waarschijnlijk wel heel goed zijn, maar ik wil er niet aan…. De spullen waar ik zo hard voor gewerkt heb, om die dan “zomaar” weg te doen.

    Beantwoorden
 8. Allereerst van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Je taart ziet er geweldig uit. Ik heb in de vriezer nog een heleboel restje eiwit, misschien kan ik dat een keer gebruiken om zo’n taart te maken. Denk je dat het ook lekker is als dessert?

  Inmiddels is het minimalisme er aardig ingesleten bij mij en daarom sla ik deelname aan de winactie maar even over. Maar ik vind het wel heel leuk dat je een cadeautje uitdeelt :-).

  Hartelijke groet
  Anita Willems (Anita’s dagboek)

  Beantwoorden
 9. Hoi,

  Gefeliciteerd!! Hieperdepiep hoera (te laat dus blijkbaar, maar beter laat dan nooit)
  Ik ben sinds kort volger van je blog en zag je winactie. Altijd leuk dus ik doe zeker mee.
  Wat ik zou willen veranderen is een andere baan vinden. Dat wat ik nu nu ben ik zat na ruim 12 jaar en het is tijd voor wat anders maar erg lastig wat te vinden.
  Daarom lijkt dit boek mij ook erg interessant.

  Groetjes en schrijf zo door,

  Marieke

  Beantwoorden
 10. Gefeliciteerd! Heb je een leuke dag gehad? Vast wel met zo’n taart, daar word iedereen toch blij van?

  Wat ik zou willen veranderen? Mijn bak-kunsten!
  Die taart ziet er zo heerlijk uit! Ik heb hulp gevraagd aan een vriendin en ik ga gewoon weer en poging wagen 🙂

  Beantwoorden
  • Dankjewel! Ja het was een hele leuke dag! De taart was erg lekker! Als ik jou was zou ik deze gewoon proberen te maken! Het is niet zo moeilijk. 🙂 Succes met je taart! Ik ben benieuwd hoe het is gegaan.

   Beantwoorden
  • Magimix is een fabrikant van keukenapparatuur. Ze zijn de uitvinder van de de foodprocessor (keukenmachine). Ze hebben verschillende soorten. Kijk goed naar waarvoor je een keukenmachine gaat gebruiken en of hij voor jou makkelijk in gebruik is. Dit is een alleskunner en voor mij heel makkelijk te bedienen. Zie http://www.magimix.nl Succes met oriënteren!

   Beantwoorden

Plaats een reactie