documentaire

Documentaire: Minimalism: A Documentary About the Important Things + weblog

Categorieen:Over mij

22 reacties

Zondag 4 september 2016, een bijzondere dag. Mijn moeder was jarig en Jelle Derkx van Lijstjes.info had een evenement georganiseerd waarbij hij  de documentaire Minimalism: A Documentary About the Important Things liet zien. Ik vond het erg interessant om te zien en ik vond het erg prettig om daarbij aanwezig te zijn.  De locatie was in het Kriterion in Amsterdam, dat kwam goed uit, want het was goed te combineren met een bezoek aan mijn moeder. Het was dus een leuke dag!

In de documentaire laten The Minimalists, Joshua Fields Millburn en Ryan Nicodemus, zien waarom zij met het minimalisme zijn  begonnen en wat de verschillende vormen van een minimalistische levensstijl zijn. Er komen verschillende mensen aan het woord die vertellen over hoe zij invulling geven aan hun leven door minimalisme. Je ziet hoe het minimalisme is ontstaan en hoe je als je een gezin hebt, minimalisme kunt toepassen in jou leven. Dit vond ik erg inspirerend om te zien, omdat ik zelf een gezin heb.

Na de documentaire kon het publiek vragen stellen aan Jelle, Merel, Zoë en Marjolein. Ik stelde de vraag: Hoe ga je verder gaat als je het even niet meer weet? Ik weet namelijk even niet meer wat ik nu wil. En herken mezelf in het verhaal van Jelle. Ik weet niet meer precies wat ze zeiden maar het kwam er op neer dat ik de tijd moest nemen voor dit proces.

Wat grappig was, is dat ik sinds lange tijd ergens alleen naartoe was geweest. Eerst vond ik het jammer dat niemand mee kon, maar achteraf vond ik het erg prettig omdat ik me op mijn gemak voelde.

Het filmpje hierboven is de trailer. Je kunt de documentaire hier tegen betaling bekijken.  Als Jelle weer een evenement organiseert waarbij de documentaire te zien is, zal ik het laten weten.

Weblog

Alles bij elkaar heeft dit mij geïnspireerd om mijn eigen blog te beginnen:

 • Ik wil namelijk andere mensen helpen en inspireren, maar waarschijnlijk lukt dat me niet via werk, dus wil ik het via mijn blog doen.
 • Ik wil mijn zoektocht en revalidatie vastleggen, mijn verhaal vertellen en het van mij afschrijven.
 • Ik wil mijn gedachtes op “papier” zetten. Ik vond het vroeger al fijn om mijn gedachtes op te schrijven in een dagboek.
 • Ik kan mijn creativiteit kwijt in het schrijven en het maken van foto’s

Omdat mijn ideeën meestal  niet uitgevoerd worden vanwege onzekerheid, ben ik de volgende dag gelijk begonnen met mijn weblog. Binnen een week stonden er al een paar artikelen online.

Love people, use things. The opposite never works. – The Minimalists

22 gedachten over “Documentaire: Minimalism: A Documentary About the Important Things + weblog”

 1. Mooie heldere pagina’s. Ik ben allang na aan het denken over een deel economie, over zo onafhankelijk mogelijk te zijn, over alleen te kopen wat je nodig heb en sinds kort een aantal spullen de deur uit om overzicht te bewaren. Om zaken niet als een last te hebben, om me prettig te voelen in mijn omgeving. Ga zo door.

  Beantwoorden
 2. Interessant is dit en mooi dat minimaslisme steeds vaker ter spraken komt. Ik leef al jaren zo al was er een tijd dat ik totaal anders was. Alles is een proces in het leven. Ik kan ook door het bloggen mijn creativiteit kwijt wat een heel fijn en voldaan gevoel geeft.

  Beantwoorden
 3. Minimalisme zie ik steeds vaker voorbijkomen. Vind het een mooie ontwikkeling! Ik gebruik mijn blog om lekker te kunnen schrijven over alles wat mij bezighoudt. Heerlijk om zo creatief bezig te zijn! 🙂

  Beantwoorden
 4. Wat mooi!! je maakt zeker indruk. Ik gebruik mijn blog om me te ontspannen en mijn ei kwijt te kunnen. Als ik over mijn kinderen blog is dat een leuke herinnering voor ze voor als ze groter zijn

  Beantwoorden

Plaats een reactie