Mijn goede voornemen voor 2016: Minimalisme

Het is 1 januari 2016. Dé tijd voor goede voornemens. Sinds jaren had ik een goed voornemen.  Beginnen met minimalisme. Meestal vind ik goede voornemens onzin, want wie houdt die goede nou vol? Ik dus! Ik dacht, wie niet waagt, wie niet wint.

Mijn goede voornemen was dus te beginnen met minimalisme. Ik wilde hiermee beginnen omdat:

  1. Ik was heel druk met stage, school, mijn gezin en het huishouden. Ik wilde het huishouden versimpelen en mijn leven eenvoudiger maken. De spullen maakten ons huis onoverzichtelijk.
  2. Ik kan me nogal druk maken om dingen die voor mij niet zo relevant zijn. Daar kan ik echt om piekeren. Terwijl piekeren mij zoveel energie en tijd kost. Tijd en energie die ik niet had toen. Daarnaast vind ik het niet waard om mijn tijd en energie in piekeren te steken. Ik wilde dus rust in mijn hoofd.
  3. In de herfstvakantie, zijn we naar Legoworld geweest. Er was daar een winkel waar je tegen hoge korting Lego kon kopen. Ik zag daar mensen naar buiten lopen met grote tassen met Lego. Ik vond het een naar gezicht. Afgezien van wat voor reden deze mensen hadden. Want deze weet ik natuurlijk niet.

Via Facebook kwam ik bij Moeders Minimalisme. Ik begon veel te lezen over minimalisme en zo kwam ik ook bij Lijstjes.info, waar ik ook inspiratie opdeed.

Ik ben voorzichtig begonnen met opruimen. Een van de eerste dingen die ik wegdeed waren 2 pannen die ik niet gebruikte. Nu hebben we maar 2 koekenpannen en een wokpan (zoals op de foto is te zien) en kan ik makkelijker bij de onderste pan. Ik had al niet zoveel spullen, dus het was  niet zo heel erg moeilijk. Daarna deed ik mee met de Februari challenge van Moeders Minimalisme. Ik vond de kleine opdrachten erg prettig. En langzamerhand werden de spullen veel minder.

Nu

Nu ben ik nog steeds niet klaar met opruimen, ik wil nog de zolder opruimen en een kastje in de schuur. Dan hebben we het meeste gehad. Ik denk ook dat je eigenlijk nooit echt klaar bent met opruimen. Maar het zal dan niet meer zo rigoureus zijn.

Ik maakte ook een foutje, ik probeerde mijn vriend en mijn zoontje ook mee te laten doen, dat werkte niet. Ik probeer nu juist het goede voorbeeld te geven met als gevolg dat mijn zoon zijn houten standaard met een vergeelde rol papier weg heeft gedaan. Verder wil hij nog niks wegdoen.

Maar het begin is er!!

Plaats een reactie

Deze website plaatst cookies om goed te kunnen werken. Voor meer informatie en instellingen, lees de privacyverklaring.

Cookie instellingen

Hieronder kun je kiezen welk soort cookies je accepteert op deze website. Klik op de "Instellingen opslaan" knop om je keuze toe te passen.

FunctionalOur website uses functional cookies. These cookies are necessary to let our website work.

AnalyticalOur website uses analytical cookies to make it possible to analyze our website and optimize for the purpose of a.o. the usability.

Social mediaOur website places social media cookies to show you 3rd party content like YouTube and FaceBook. These cookies may track your personal data.

AdvertisingOur website places advertising cookies to show you 3rd party advertisements based on your interests. These cookies may track your personal data.

OtherOur website places 3rd party cookies from other 3rd party services which aren't Analytical, Social media or Advertising.