Ik kreeg een mooi cadeautje

Een blog vol Lichtpuntjes #9: Leren en een cadeautje

Categorieen:Persoonlijk

1 reactie

Ik moet echt oppassen dat ik niet in herhaling val, zeg ik de hele tijd tegen mezelf. In zo’n periode als deze maak ik niet meer zoveel mee. Ik vind het daarom ook erg lastig om steeds weer met een onderwerp te kopen om over te schrijven op mijn blog. Toch wil ik wel blijven schrijven, omdat ik dat fijn vind en weet even alles op een rijtje te zetten. Aan de andere kant gaat het goed met me. Zoals je misschien wel weet, weet ik nu eindelijk wat voor werk ik wil doen. En dat houdt me enorm bezig in positieve zin. En ik kreeg trouwens een heel mooi cadeautje Daarom is het weer eens tijd voor een blog vol lichtpuntjes.

Lekker bezig

Ik wordt zo blij van het leren. Toegegeven: Het is niet altijd even makkelijk, maar uiteindelijk lukt het me wel om te leren. Het spreekt me enorm aan om iets te kunnen maken, waar een ander iets aan heeft en de toegankelijkheid voor mensen met een handicap te verbeteren.

Afgelopen vrijdag heb ik een cursus afgerond, waarmee je leert een statische website te bouwen. Ik kan nu dus een simpele statische website bouwen, die je ook goed op je mobiel kunt bekijken. Nu ga ik beginnen met JavaScript, als ik dat kan, kan ik nog veel meer bouwen.

Een cadeautje voor moederdag

Ik heb met moederdag een heel leuk cadeautje gekregen. Ik draag al jaren brillen van Ray-Ban. Naast mijn gewone bril heb ik ook een zonnebril met geslepen glazen. Het is een goudkleurige Aviator van Ray-Ban met bruine glazen. Na al die jaren begon de brillenkoker te scheuren. Ik wilde graag weer een originele brillenkoker, maar ik kon ze niet vinden. Tot ik pasgeleden eens op de website van Ray-Ban kreeg. Daar vond ik bij de accessoires losse brillenkokers. Nu heb ik een hele mooie bruine originele brillenkoker gekregen. Ik ben er enorm blij mee, want ik heb het idee dat de kwaliteit veel beter is dan mijn oude.

Ik kreeg als cadeautje voor moederdag een nieuwe brillenkoker.
Mijn nieuwe brillenkoker

De Realisten Academie

Vanwege de coronacrisis zijn alle fysieke bijeenkomsten van de Realisten Academie geannuleerd. Heel jammer, maar gelukkig gaan we online door. We geven online voorlichtingen en we hebben ook online meet-ups waarbij we interessante dingen leren. Dit sluit precies aan bij het “proces” waar ik nu doorheen ga, omdat ik nu eindelijk weet wat voor werk ik wil gaan doen. Bij de Meet-Ups leer je hoe je je doelen kunt bereiken. Bij de laatste Meet-up kregen we de opdracht om een soort gebruiksaanwijzing over jezelf te maken. Dat geeft je inzicht en overzicht over wie je bent, wat je goed kunt en minder goed kunt etc. Ik ben er ook een aan het maken voor mezelf, want ik heb daar niet altijd een goed overzicht van. Deze maak ik op een website die ik momenteel aan het bouwen ben. Zo sla ik mooi twee vliegen in een klap!

Ben jij ook een jongere met een beperking? En wil je ook graag deze Meet-ups bijwonen en/of ervaringen uitwisselen met andere jongeren met een beperking? Wordt dan lid van de Realisten community op Facebook.

Vlogs van Mari Sanders en Jan Troost

Nog een dingetje, het hoort niet echt bij mijn lichtpuntjes, maar het is wel iets wat ik jullie niet wil onthouden: Mari Sanders, die Rolstoel RoadMovie heeft gemaakt, maakt nu samen met Jan Troost vlogs over allerlei zaken die je tegenkomt als je een handicap hebt. Ze hebben al veel interessante onderwerpen besproken. Hier vind je de playlist op Youtube.

1 gedachte over “Een blog vol Lichtpuntjes #9: Leren en een cadeautje”

Plaats een reactie