Vrouw die zich druk maakt

Ik heb me weer eens te druk gemaakt

Categorieen:Persoonlijk

2 reacties

Ik keek vorige week het eerste deel van een vierdelige documentaire over het parttime werken van vrouwen in Nederland. De documentaire heet Waarom werken vrouwen niet? Het riep veel vragen bij me op. En daar kan ik dan heel lang over nadenken en piekeren. Ik maak me veel te druk. Dat vreet energie en het wordt nog erger als je er niet van kunt slapen. Nu zit ik hier met hoofdpijn omdat ik vannacht dus maar 4 uur heb geslapen. Gelukkig had ik vandaag verder geen afspraken, dus ik kon vanmorgen weer even een paar uur terug naar bed.

Teflonlaagje om me minder druk te maken

Iemand zei een tijdje geleden dat ze de dingen heel makkelijk van zich af kan laten glijden, een soort teflonlaagje, wat ook in anti- aanbakpannen zit. Dat zou ik ook graag willen! Het lijkt me heerlijk om je niet zo druk te maken om allerlei dingen, waar je je eigenlijk niet zo druk om zou moeten maken. En toch doe ik om het vervolgens niet los te kunnen laten.

Documentaire: Waarom werken vrouwen niet?

Ik wilde eigenlijk een blog schrijven over die documentaire. Vanavond is trouwens de tweede aflevering, die het parttime werken weer vanuit een andere hoek onderzoekt. Waarom werkt ruim 70% van de vrouwen in Nederland parttime? Ongeveer de helft van deze vrouwen is financieel afhankelijk van hun partner. Mijn nekharen gaan overeind staan van het woord afhankelijkheid. Ik wil het liefst niet afhankelijk zijn van mijn omgeving. Door mijn handicap ben ik meer afhankelijk van anderen, dan dat ik zou willen.

Een andere kijk op afhankelijkheid

Maar vandaag leerde ik van Chedda dat iedereen soms hulp nodig heeft en dat er niks mis is met hulp vragen en krijgen. En dat dat mijn onafhankelijkheid niet minder maakt. Bijvoorbeeld: Ik heb hulp nodig bij het doen van het huishouden en ik kan geen roti maken, maar ik reis wel heel Nederland door met de trein in mijn eentje als het moet en ik ben financieel onafhankelijk van mijn partner. Het een sluit het andere niet uit. Dat vind ik een mooi inzicht. Het is mooi om op deze manier van elkaar te leren.

Afbeelding van Free-Photos via Pixabay

2 gedachten over “Ik heb me weer eens te druk gemaakt”

  1. Dat teflon laagje zou ik ook heel goed kunnen gebruiken. Ik ben een echte stresskip die alles onder controle wil houden.
    Hoort dat bij CP ? Of toeval

    Op het moment in ieder geval weer goed aan het worstelen met mijn chronische stress klachten

    Beantwoorden
  2. Teflon is zeer giftig, dus niet ideaal. En hulp vragen betekent niet dat je afhankelijk bent, want dat zit meer tussen de oren. Af en toe wat inhouden en je zegeningen tellen is beter dan een ongevoelig mens zijn.

    Beantwoorden

Plaats een reactie