Ik verkoop al mijn tassen via Vinted

Mijn ervaringen met verkopen op Vinted

Categorieen:Life

6 reacties

Een paar weken geleden kocht ik een nieuwe tas van het geld dat ik voor mijn verjaardag kreeg. Omdat ik eigenlijk altijd maar een tas gebruik en al mijn andere tassen eigenlijk altijd ongebruikt in de kast liggen, besloot ik om al mijn tassen te verkopen via Facebook, Marktplaats en Vinted. De nieuwe rugtas heeft alles wat ik in een tas zoek, dus de andere waren overbodig geworden. Ik ben behoorlijk zuinig op mijn spullen, dus alles wat ik weg wilde doen, was nog in behoorlijk goede staat. Zonde om zomaar weg te doen, bovendien kon ik het geld goed gebruiken.

Spullen verkopen via Facebook, Marktplaats en Vinted

Ik vind verkopen vaak zo’n gedoe en ik heb er maar weinig geduld voor. Ook hoorde ik wisselende ervaringen, dat mensen niet kwamen opdagen of onzinbiedingen deden. Maar ja ik moest wat, dus ik besloot het gewoon maar eens te proberen. Ik wilde de volgende spullen verkopen:

 • Powerbank,
 • Kleine portemonnee,
 • The North Face rugzak,
 • Eastpak rugzak,
 • Cowboysbag schoudertas ,
 • kleine schoudertas van “Guess”

Ik zette deze spullen op Facebook en Marktplaats. Mijn powerbank had ik heel snel verkocht via Facebook. Maar ik kreeg van anderen ook de tip om mijn spullen aan te bieden op Vinted. Vinted kende ik alleen maar van de reclame op tv. Dus ik zette mijn tassen en de portemonnee op Vinted.

Vinted

Waar de reacties op Facebook verder uitbleven en ik maar 1 reactie kreeg op Marktplaats, had ik via Vinted binnen 3 dagen 3 tassen verkocht, namelijk de Cowboysbag tas, de Eastpak en de The North Face rugzak. Ik kreeg overigens een melding van Facebook, dat de advertentie van mijn Guess tas in strijd was met hun regels vanwege misleidende producten. Uiteindelijk bleek de tas een namaak van Guess te zijn, dat wist ik niet, ik heb de advertentie overal offline gehaald en deze gewoon maar weggedaan.

Het contact met de kopers via Vinted verliep goed, het waren ook allemaal vrienndelijke en behulpzame mensen. Het lijkt erop dat Er vooral veel mensen uit Frankrijk en België gebruik maken van dit platform. Dat was verder geen probleem, want je kunt de chat laten vertalen, waardoor de koper in het Frans kon praten en ik gewoon in het Nederlands. (Mijn Frans is na 20 jaar niet meer zo best) Een tas heb ik aan iemand in Nederland verkocht en de andere twee gingen naar Frankrijk. Mijn portemonnee staat nog te koop.

Als verkoper kan ik in het systeem kiezen voor verschillende diensten:

 • DHL,
 • DPD,
 • Homerr,
 • Mondial Relay
 • en natuurlijk via PostNL

De koper kan op zijn of haar beurt weer uit de opties kiezen die ik heb aangevinkt. En de betaling verloopt via Vinted zelf. De koper betaalt dus niet rechtstreeks aan jou, maar aan Vinted. Als de koper het product goed heeft ontvangen kan hij of zij het product afmelden of pas na twee dagen als de koper niks meer heeft laten weten. Dan komt het geld in je Vintedportemonnee. Daarmee kun je dan andere spullen kopen of je laat het uitbetalen.

Mijn ervaring

Dit was mijn eerste keer dat ik spullen verkocht via Vinted. Nadat ik mijn tassen had verkocht, ging ik eens Googlen op andere ervaringen, die waren wisselend, ik kon niet meer terug en wachtte had af. Gelukkig ging bij mij alles goed. De kopers waren aardig en behulpzaam. Zo wist ik niet hoe ik de tassen het beste kon verpakken en een van de kopers heeft mij daarin geadviseerd.

Ik verstuurde de tassen via DHL, DPD en Mondial Relay. Die laatste verzendoptie, was wat lastig omdat er niet heel veel Mondial Relay afgifte punten zijn. Ik moest bijvoorbeeld, naar Zutphen of Deventer. Mijn vriend was zo lief om even mee naar Deventer te rijden, dat punt was het makkelijkst om met de auto te bereiken. Maar daarna heb ik het uitgezet. Versturen via PostNL, DHL en DPD is voor mij veel makkelijker, aangezien de afgiftepunten gewoon in Brummen zitten, dus ik kan dan gewoon op de fiets!

Het duurde een paar dagen voor de pakketjes waren aangekomen. Eenmaal aangekomen, kreeg ik al snel reactie, de kopers waren tevreden. Ik verkocht de tassen uiteindelijk voor 25 euro per stuk. Volgens mij kunnen kopers ook geen onzinbiedingen doen, er moet een bepaalde marge zijn. Ik kreeg mijn geld in mijn Vintedportemonnee en toen ik alle reacties binnen had, heb ik het geld laten uitbetalen.

Vervolgens kun je feedback achterlaten voor de koper en de verkoper doet dat ook bij jou, dan kunnen anderen zien dat je betrouwbaar bent.

Wisselende ervaringen

Mijn ervaringen waren dus goed, maar ik lees ook veel wisselende ervaringen. Mensen werden opgelicht, de klantenservice was slecht, pakketjes kwamen niet of beschadigd aan. In hoeverre dit veel voorkomt, weet ik niet. Wat misschien kan helpen is foto’s maken van je pakketje, mocht er wat mee gebeuren, dan kun je aantonen hoe je het pakketje hebt verstuurd en ik zou ook een verzendoptie kiezen, die voor jou goed werkt. En als de koper er voor open staat, zou ik ook proberen om wat meer contact via de chat te onderhouden, zodat je een inschatting kunt maken of het allemaal echt goed zit. Al is dit natuurlijk geen garantie dat het dan wel goed gaat.

Ik ben in ieder geval blij dat ik mijn tassen heb kunnen verkopen aan mensen die daar ook echt blij mee zijn Op deze manier worden mijn goede spullen toch nog gebruikt.

Aangezien het voor mij de allereerste keer was dat ik iets verkocht via Vinted, heb ik er niet veel ervaring mee en aangezien anderen ook wisselende ervaringen hebben, kan ik niet zeggen of het aan te raden is. Mijn ervaringen waren in ieder geval goed. Het was fijn dat ik de tassen vrij snel verkocht had en dat het ook goed ging. Wel kan ik je eventueel aanraden om ook over andere ervaringen te lezen:

Verkoop of koop jij wel eens tweedehands spullen (op Vinted)? Wat zijn jouw ervaringen?

6 gedachten over “Mijn ervaringen met verkopen op Vinted”

 1. Heb je track and trace gebruikt? Naar het buitenland is dat best duur. Ik verkoop via Etsy en vind het moeilijk om de verzendkosten te bepalen. Ben altijd bang teveel te vragen. Gevolg, een deel betaal ikzelf. Hoe heb jij dit ervaren? Verpakkingskosten en verzendkosten?

  Beantwoorden
  • Via Vinted kun je alleen maar met Track and trace versturen en de prijs wordt bepaald aan de hand van het gewicht van het pakket. Dus je hoeft niks zelf te bepalen, alleen te kiezen welke verzendopties voor jou handig zijn. Naar het buitenland is best duur, maar het scheelt dat ik dat niet hoef te betalen als verkoper. De koper betaalt deze. Als verpakking gebruikte stevige boodschappentassen, die ik helemaal dichtplakte met Ducttape, stevige dozen, die ik nog had en wat in een envelop kan, deed ik in een envelop. Dus de enige extra kosten was een rol Ducttape omdat dat toevallig op was. Ik vond het juist erg makkelijk en prettig, vooral ook omdat Vinted er tussen zit en de verzendkosten vaststaan.

   Beantwoorden
 2. Ik heb niet veel ervaring met het verkopen van mijn spullen. het laatste en duurste wat ik heb verkocht is mijn eettafel via Marktplaats. Dat verliep goed, maar wat hielp is dat diegene echt in de buurt woonde dus dat contact verliep soepel. Kopen via Etsy doe ik de laatste tijd wel vaker (vooral mondkapjes…) en dat bevalt me ook goed.

  Ik heb een wit met rode tas die ik eigenlijk niet gebruik en zou hem wel willen verkopen. Ik heb een Marktplaats account, misschien dat ik toch eerder daarvoor kies dan Vinted. Misschien omdat ik en mensen in mijn omgeving daar veel goede ervaringen hebben.

  Beantwoorden
 3. Hallo!
  Kan je ook op voorhand enkel verkopers zoeken vanuit Belgie om de verzendkosten te beperken?
  Moet je de verzendkosten als verkoper voorschieten en worden die nadien mee terugbetaald? Of begrijp ik dat verkeerd? Dank je voor deze info ….
  Heb al vaak geprobeerd om echt toffe kledij via 2dehands.be te verkopen, maar daar gebeurt er echt niets, dus zou wel eens Vinted willen proberen. Vanuit Belgie dan…..
  Heel veel dank

  Beantwoorden
  • De koper betaalt de verzendkosten. Jij hoeft niks te betalen. (Zorg wel voor goed verpakkingsmateriaal) Volgens mij kun je geen verkopers op voorhand selecteren. Hier inderdaad dezelfde ervaring met Marktplaats.nl. Maar voor mij werkte Vinted erg goed. Hopelijk voor jou ook. Veel succes!

   Beantwoorden

Plaats een reactie