inspiratie, lezen om te ontspannen.

Inspiratie, inspiratie en nog eens inspiratie

Categorieen:Tips and tricks

4 reacties

Ik ben mijn blog begonnen omdat ik graag mensen wil inspireren, ik dacht bij mezelf, als ik mensen niet kan helpen door maatschappelijk werker te worden, dan kan misschien wel mensen inspireren door middel van mijn blog. Ik vind inspiratie iets heel bijzonders. Het kan al in iets heel kleins zitten. In mijn geval was het een bijeenkomst van Jelle Derckx, waar ik op het idee kwam om te bloggen over de zoektocht naar mezelf.

Regelmatig krijg ik de vraag waar ik mijn inspiratie vandaan haal. Dat kan voor mij in heel veel dingen zitten. Het kan iets zijn waar ik heel blij van word, maar ook iets wat mij dwars zit. Ook kan het iets zijn wat ik mee maak zoals mijn revalidatie of een gesprek met mijn vriendinnen. Bloggen werkt voor mij reflecterend. Wel probeer ik altijd iets mee te geven in mijn blogs.

Wie inspireert mij?

Net zoal veel mensen heb ik ook mensen die  mij enorm kunnen inspireren. Dat zijn voor mij een aantal mensen die dichtbij mij staan, zoals mijn moeder, mijn vriend en mijn schoonmoeder. Daarnaast vind ik een aantal bloggers erg inspirerend. Ik kan veel van ze leren en ik lees hun blogs dus erg vaak. Hieronder een rijtje met een aantal bloggers die mij enorm inspireren:

Jelle Derckx

Op het evenement waarbij Jelle de documentaire van The minimalists liet zien, inspireerde hij mij met zijn verhaal, waar ik herkenning in vond, want mijn leven stond op zijn kop, doordat ik gestopt was met stage. Door hem ben ik ook het boek Think and grow rich van Napoleon Hill gaan lezen, die nog steeds aan het lezen ben overigens. Ik vind zijn blog erg leuk om te lezen en ook de website zelf zonder advertenties vind ik prachtig. Dat leest lekker weg. Het eenvoudige thema is een inspiratie voor dit blog. Jelle begon met zijn blog Lijstjes.info en is inmiddels verder gegaan onder de naam Growthinkers, een blog over persoonlijke groei en minimalisme.

Moeders minimalisme

Ik kwam bij Moeders minimalisme terecht via Facebook. Hierdoor kwam ik in aanraking met minimalisme en heb ik geleerd om bewuster te leven. Wat ik zo leuk vind aan Moeders Minimalisme is dat het over minimalisme binnen het gezin gaat. Dat vind ik erg inspirerend omdat ik natuurlijk ook moeder ben.

Club van relaxte moeders

Ook dit blog kwam ik tegen op Facebook. Ik vond de posters met teksten als “die andere moeders doen ook maar wat”. erg leuk om te zien. Herkenbaar ook, want perfecte moeders bestaan ook niet natuurlijk. Ik vind de situaties die op dit blog worden gedeeld erg fijn om te lezen, het relativeert de dingen waar je je als moeder enorm druk om kan maken. Ook heeft Elsbeth Teeling, de oprichtster, een aantal boeken geschreven over het moederschap.

Sanny Verhoeven

Sanny is de oprichtster van Sanny zoekt geluk. Ze maakt vooral vlogs over persoonlijke groei. Zelfs haar weekvlogs vind ik erg leuk om te zien! Het inspireert me en Sanny zoekt geluk is voor mij wel een soort voorbeeld van wat ik met mijn blog wil bereiken, maar dan geschreven, want voor nu vind ik Youtube filmpjes maken ontzettend eng, maar wie weet ooit.

SoChicken en Stofzuigerzen

Als ik even niet lekker in mijn vel zit, lees ik graag de artikelen op SoChicken. Er staat altijd wel iets op waar ik iets aan heb op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Ook dat inspireert me om bewust stil te staan bij mijn leven. Ik ben eigenlijk ook wel heel erg benieuwd waar Jelle Hermus de inspiratie voor al die mooie blogs en filmpjes op Youtube. Daarnaast is Jelle de oprichter van Stofzuigerzen, die ik erg inspirerend vind vanwege de tips voor het huishouden.

Ben Sharp

Ben is de oprichter van blogtrommel.com. Zijn blog gaat over, zoals de titel al zegt, over bloggen. Bloggen leer je vooral door te doen en daarbij kwamen de tips van Blogtrommel goed van pas! Verder heb ik grote bewondering voor Ben, over hoe hij in het leven staat. Ben mag wat mij betreft dus niet ontbreken in dit rijtje.

Cynthia Schultz

Ik volg de blog van Cynthia al heel lang. Door MissLipgloss.nl kwam ik in aanraking met blogs, jaren voor ik zelf begon met bloggen. Toen ik net begon met bloggen, heb ik de blog (Toen nog MissLipgloss, nu Cynthia.nl) als voorbeeld gebruikt. Als ik iets wilde toevoegen, zoals mijn aboutpagina, of cookiemelding, keek ik hoe Cynthia dat had gedaan. Ik vind het sowieso erg knap hoe Cynthia is begonnen met bloggen en er haar werk van heeft weten te maken.

Verder zijn er zoveel andere bloggers die mij op de een of andere manier inspireren, maar anders werd deze lijst wel erg lang. Dus die komen een andere keer aan bod.

Bij wie of waar haal jij je inspiratie vandaan?

 

 

 

 

4 gedachten over “Inspiratie, inspiratie en nog eens inspiratie”

    • Ik vind je blog echt waardevol voor beginnende bloggers. Andere blogs trouwens ook, maar die van jou lees ik het meest en dan ook nog je verhaal, dat vind ik erg inspirerend. ☺️

      Beantwoorden
  1. Hey Rosita! Inspiratie is inderdaad een bijzonder iets! Ikzelf kende Sochicken en Stofzuigerzen al, maar de andere bronnen kende ik nog niet. Bedankt voor het delen, en ik zal je zeker blijven volgen; leuke blogs heb je! Groeten Damion!

    Beantwoorden

Plaats een reactie