foto

Dit is mijn mooiste foto op de blog!

Categorieen:Life

28 reacties

Een van de leuke dingen aan mijn blog vind ik het maken van foto’s. Sinds dit jaar gebruik ik geen foto’s meer uit een beeldbank, maar fotografeer ik zelf. Dit maakt mijn blog een stuk persoonlijker en origineler. Één foto is echt mijn favoriet.

Ik mocht van Fotofabriek.nl een foto op forex laten afdrukken. De afbeelding die ik liet afdrukken is er een van mezelf op mijn traplift. Ik koos ervoor om deze af te laten drukken, omdat het een van de eerste foto’s was die ik voor mijn blog maakte. Of eigenlijk liet maken. Mijn vriend heeft hem genomen voor bij het artikel over cerebrale parese. Omdat mijn beperking niet direct opvalt als ik zit of sta, vond ik het belangrijk dat een van mijn hulpmiddelen ook er op kwam. Dit werd de traplift. De foto is bijzonder voor mij omdat het de eerste afbeelding is van mezelf voor op de blog, mijn profielfoto had ik namelijk al. Ik vind een afdruk van deze foto ook erg mooi idee, als een soort herinnering aan het acceptatieproces waar ik momenteel doorheen ga.

De foto, die ik af liet drukken.

Mijn mooiste foto, mijn perfecte ik?

Zoals ik al vertelde vond ik het belangrijk dat mijn beperking zichtbaar was op de foto. Dat was belangrijk voor het artikel. Ik wilde er ook een boodschap mee overbrengen. Namelijk dat de beperking en het hulpmiddel er mogen zijn, dus ook op mijn mooiste foto. Vroeger was dat wel anders, toen probeerde ik het altijd te verbergen, door bijvoorbeeld mijn spalken te verbergen. Nu niet meer, nu mag het gezien worden.

Het resultaat.

Fotofabriek.nl

Fotofabriek.nl is een webshop, waar je  fotoalbums, wanddcoratie, kalenders en andere leuke producten met een persoonlijke afbeelding kan laten afdrukken. Ze hebben een groot assortiment op hun website waaruit je kunt kiezen. Een fijne bijkomstigheid is dat Fotofabriek een tijdje geleden is uitgeroepen tot beste fotoboekenleverancier door AVROTROS.

Je kunt bij een bestelling je afbeelding uploaden naar de online editor of de software van fotofabriek downloaden. Zelf koos ik voor de online editor en binnen een paar dagen had ik mijn afdruk al in huis. Het zat ingepakt in een kartonnen doos De print zelf zat verpakt in bubbeltjesplastic en de hoeken werden beschermd met piepschuim.

De achterkant met de plakstrips.

Foto op forex

Ik liet een foto op forex afdrukken op het formaat 20x20cm. Ik vind dit wel een leuk formaat zodat je de foto goed kunt combineren met andere foto’s. Forex is een kunstof plaat, waarop je afbeelding wordt afgedrukt. Ik vind mijn afbeelding erg mooi geworden. De kleuren zijn heel mooi en intens. Het is dus een afdruk van hoge kwaliteit. Ik ben er bij mee!

Je kunt je foto op forex inlijsten, maar ook zonder lijst kun je hem ophangen. Aan de achterkant zitten twee plakstrips, een soort dubbelzijdig plakband, om je afbeelding aan de muur te bevestigen. Maar ik zet ‘m gewoon neer. Maar nu de vraag waar komt ie? Ik had bedacht of in de slaapkamer boven mijn bed of in de woonkamer, waar we behang met allemaal lijstjes hebben hangen. Dit zou ook een mooie plek zijn om de foto op te hangen, misschien ook wel in een bijpassend lijstje, zodat ie niet uit de toon valt. Ja ik ben een echte twijfelkont, wat dit soort dingen betreft. Voorlopig zet ik hem op de ombouw van mijn bed. Dat fleurt mijn kale witte muur wat op.

Welke foto van jezelf zou jij laten afdrukken en op de muur hangen?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Fotofabriek.nl. Voor meer informatie, lees de disclaimer

Zo staat hij voorlopig boven mijn bed, samen met een andere foto.

28 gedachten over “Dit is mijn mooiste foto op de blog!”

 1. Oh is een superleuke foto! Ik hou er ook van om zelf foto’s te nemen. Ik denk erover om mijn blogberichten te bundelen en ze zo eens af te drukken, mét foto’s 😀 xx

  Beantwoorden
 2. Mooi foto! Ik heb nog een mooie foto van mijn dochter liggen die ik graag zou laten afdrukken, maar het komt er nooit van. Misschien maar eens vragen voor moederdag 🙂

  Beantwoorden
 3. Mooie foto maar ook een mooie achterliggende gedachte. Leven met een beperking kan echt zwaar zijn. Het is maar net hoe jij in het leven staat. Wat ik altijd erg mooi vind is de acceptatie die mensen hebben voor hun beperking. Ik heb altijd bewondering voor hen.

  Beantwoorden
 4. Leuk! Ik kende het niet: fortex, weer wat geleerd 😉 . Als ik een foto zou moeten afdrukken dan zou het de foto zijn van mijn dochter toen ze voor het eerst van de beademing af mocht (voor even). De kracht die zij daar uitstraalt gaf ons en iedereen om ons heen de kracht om door te vechten! Die foto is zó puur! Als ik even in een dip zit hoef ik alleen maar naar dat snoetje te kijken om te weten waar ik alles voor doe <3

  Beantwoorden
  • Ik ook niet, pas bij dit product. Wat een mooie betekenis is dat. Lijkt me erg heftig om te moeten zien als je dochter aan de beademing zit. Hopelijk gaat nu alles goed met je dochter. Bedankt voor het delen. <3

   Beantwoorden
 5. Ik vind de boodschap achter je foto heel mooi: dat je nu voor jezelf ook zichtbaar wil en kan maken dat je een beperking hebt. De foto zelf vind ik ook prachtig. Je straalt. Dat maakt eigenlijk ook voor mij dat je beperking niet eens opvalt: hier zit gewoon een sterke vrouw.

  Zelf bestel ik eigenlijk alleen foto’s van de kinderen 🙂

  Beantwoorden
 6. Mooie foto. En leuk ook dat je een mooi presentje mocht ontvangen! Ik ben benieuwd door welk acceptatie proces je gaat. Het klinkt heftig..

  Beantwoorden

Plaats een reactie