update redenen maandag gewoontes afspraak ziekenhuis

Naar het ziekenhuis: hoe ga ik er naar toe?

Categorieen:Persoonlijk

2 reacties

Na ruim twee maanden wordt zo langzaam aan de reguliere zorg in de ziekenhuizen (Blij mee!) weer opgestart en zo langzamerhand lijkt het gewone leven weer te beginnen. Maar nog steeds wordt er geadviseerd om zoveel mogelijk thuis te blijven. Natuurlijk volg ik dat advies op en ga ik alleen weg als ik dat nodig vind en vermijd ik grote druktes. Volgende week heb ik echter een afspraak in het ziekenhuis. Voor mij de vraag: Hoe kom ik daar? Het is voor mij niet de eerste keer dat ik mezelf deze vraag stel.

Een afspraak in het ziekenhuis

Ik heb een afspraak in de Sint Maartenskliniek in Nijmegen. Daarnaast wil ik als het even kan op dezelfde dag een afspraak plannen bij OIM Orthopedie voor een nieuwe beenspalk en een nieuwe handspalk.

Toen ik 3 jaar geleden revalideerde in de Sint Maartenskliniek, ging ik 3 keer per week met de trein naar het ziekenhuis. Als het nodig was, nam ik mijn vriend of mijn moeder mee, dan gingen we met de auto. Normaal gesproken ga ik ook alleen met de trein naar het ziekenhuis. Maar nu is alles anders.

Vanwege de Coronacrisis, mag je alleen in het ziekenhuis komen als je geen klachten (van Corona) hebt. Ook hebben ze het het liefste dat je alleen komt. Alleen als het echt nodig is, mag je 1 persoon meenemen. Hetzelfde geldt voor OIM Orthopedie.

Alleen op pad?

Het liefste zou ik weer alleen gaan. Tijdens mijn afspraak heb ik geen begeleiding nodig en vind ik het zonde van de tijd. Daarnaast zou ik na 2,5 maand heel graag weer eens zelfstandig met de trein op pad willen gaan. Nu ben ik afhankelijk van mijn vriend als ik buiten Brummen moet zijn. Maar nog steeds wordt het afgeraden om met de trein (en bus) te gaan, tenzij het echt noodzakelijk is.

Ik roep al 2 maanden lang dat ik niet met de trein ga omdat het voor mij niet noodzakelijk is, aangezien mijn vriend een auto heeft. Ik ben dan ook al die tijd niet meer met de trein weggeweest. Door het advies om zo min mogelijk met de trein te gaan, ben ik geneigd om mijn vriend te vragen om mij te brengen.

Omdat ik mijn vriend niet nodig heb bij de afspraak en er wordt geadviseerd om als het even kan alleen te komen, vind ik het zonde van de tijd van mij vriend. Hij moet dan ook weer vrij nemen van zijn werk. Bovendien, weet ik ook niet of mijn zoon naar school moet of niet, daar moeten we ook nog rekening mee houden omdat we mijn zoon nog niet (zo lang) alleen kunnen laten. Eventueel moet mjn vriend dan toch thuisblijven. Dus misschien toch maar de trein en de bus nemen?

Ik weet het nog niet

Eerst moet ik weten of ik wel een afspraak bij OIM Orthopedie kan maken en of de afspraak wel door kan gaan. Ik heb nergens last van, dus van mij mag het. De afspraken zelf vind ik ook noodzakelijk omdat ik wel fysieke achteruitgang ervaar en een nieuwe handspalk nodig heb. Maar ja, hoe ga ik er naar toe? Eerst maar duidelijkheid creëren.

Wat zou jij doen in deze situatie?

2 gedachten over “Naar het ziekenhuis: hoe ga ik er naar toe?”

 1. Goeiemorgen,

  Als jij vraag via ziekenverzekeringen over u een aanvraag ziekenvervoer.

  Ik vond het wel minder druk dan trien en bus.

  Ik wens je veel succes met OIM orthopedie toe.

  Groetjes Connie,

  Beantwoorden

Plaats een reactie