update redenen maandag gewoontes afspraak ziekenhuis

Hoe moet ik op mijn afspraak komen?

Categorieen:Persoonlijk

8 reacties

Komende woensdag heeft mijn zoon een afspraak bij de orthodontist. Hij moet namelijk een beugel. Voor mij iets heel nieuws omdat ik nooit een beugel heb gehad. Ik maak me daar niet zo druk om, zoveel kinderen dragen een beugel. Ik ben trouwens wel benieuwd naar wat er allemaal gaat gebeuren. Maar ik zit ergens anders mee: Hoe ga ik er komen?

Hoe gaan we op de afspraak komen?

Mijn zoon gaat ’s morgens met de taxi naar school. De afspraak is om 11:30 uur. De school, ook in Zutphen, is dan nog niet uit, dus ik moet mijn zoon daar ophalen om vervolgens met hem naar de orthodontist te gaan. Mijn vriend moet werken en kan niet mee. Fietsen is ook geen optie denk ik omdat mijn zoon niet meer achterop kan en zijn eigen fiets meenemen ook lastig is. De afspraak verzetten wil ik niet, want dan moet ik weer heel lang wachten voor we weer een afspraak hebben. PlusOV (Regiotaxi) vind ik ook erg omslachtig omdat ik op verschillende locaties moet zijn.

Ik heb geen auto, dus ik zal met het openbaar vervoer moeten. Eerst moet ik naar het station in Zutphen. Er zijn verschillende opties:

 • Met mijn driewielfiets naar het station in Brummen en dan met de trein naar Zutphen, de trein gaat elk half uur.
 • Met de buurtbus vanaf mijn huis in Brummen naar Zutphen, de bus 1x per uur.

Als ik op het station in Zutphen ben, moet ik met de bus naar de school van mijn zoon om hem daar op te halen. Daarna moeten we de bus weer terug nemen, maar stappen we uit in de stad. Lopen vanaf de school naar de orthodontist is voor mij te ver.

Op de terugweg moeten we lopen vanaf de orthodontist naar het station om daar de trein of de buurtbus naar Brummen te nemen. Als we met de trein gaan, zal mijn zoon moeten lopen vanaf het station naar huis.

Energie

Ik merk dat ik het allemaal erg omslachtig vind om met het openbaar vervoer alles te moeten doen. Ik maak me enorm druk en zie er tegenop. Hierdoor kost de hele afspraak nog meer energie. In dit soort situaties zou ik graag een rijbewijs hebben, dat was veel makkelijker geweest. Gelukkig komt een situatie als deze niet vaak voor. Dit is volgens mij de eerste keer dat dit gebeurt. Toch heb ik regelmatig last van stress omdat het reizen met het openbaar vervoer omslachtig is. Daarom wil ik als het even kan, mijn driewielfiets meenemen met de trein. Dat scheelt mij enorm veel energie en tijd.

In eerste instantie wilde ik na onze afspraak naar de stad om kleren te kopen voor mijn zoon, maar dat gaat me te veel energie kosten.

Andere opties:

Misschien is er een andere oplossing veel makkelijker en maak ik me veel te druk hierom. En misschien kan ik mijn moeder vragen of ze meegaat. Ik wilde jullie graag meenemen in mijn proces voorafgaand aan een afspraak en laten zien hoeveel stress zoiets kan kosten. En wie weet leer ik van jullie weer iets nieuws.

Het zal vast allemaal wel goed komen.

Wat zou jij doen in deze situatie?

8 gedachten over “Hoe moet ik op mijn afspraak komen?”

 1. Hulpbronnen inschakelen om mee te denken.

  Ik had een zelfde soort probleem, omdat ‘ineens’ school besloot om deze week met het tropenrooster te werken.

  Dat hield dus in: elke dag kids om 12.15u uit school halen.

  Ik denk dan ook meteen: help, en nu? Welke afspraken heb ik ’s middags, die ik moet verzetten etc.
  Was blij dat ik hulp kreeg om even weer wat structuur aan te brengen. Het lukt me zelf ook (in het voren), maar in onverwachte situaties overzie ik het soms even niet.

  Succes!

  Beantwoorden
 2. Heb je er weleens over gedacht om je rijbewijs te halen Rosita? Bever Autoaanpassingen uit Andelst heeft ervaring met CP-ers. Je kunt een proefles aanvragen en daarvoor kunnen ze je thuis ophalen!

  Beantwoorden
  • Ja daar heb ik wel aan gedacht. Maar ik vind autorijden toch best eng en er zijn ook kosten aan verbonden, die me momenteel niet goed uitkomen. Maar bedankt voor je tip! Ik zal het onthouden.

   Beantwoorden
 3. Hulp vragen om je te laten rijden. Weet het is vervelend maar dit is denk ik veel verstandiger voor je energie en al die rompslomp. Succes meis!

  Beantwoorden

Plaats een reactie