presentatie

Powervrouwen in beeld: Het boek en de presentatie

Categorieen:Life

17 reacties

Vorige week woensdag, 8 maart, internationale vrouwendag, was het zover: De presentatie van het boek Powervrouwen in beeld! Ik schreef al eerder over dit bijzondere project van Léontine van Geffen-Lamers

De presentatie vond plaats in Kasteel de Schaffelaar in Barneveld. Een prachtig kasteel. Typisch iets voor Léontine, aangezien ze voornamelijk oude prachtige gebouwen fotografeert.

De presentatie

Natuurlijk waren alle powervrouwen uitgenodigd, helaas kon niet iedereen erbij zijn. Maar gelukkig waren de meeste vrouwen wel aanwezig. Ook kon je kaartjes kopen voor de boekpresentatie.

Ik vond het een hele inspirerende bijeenkomst met hele mooie toespraken van Ingrid Claassen, Linda Graanoogst en Agnes Dinkelman. Het verhaal van Agnes raakte me enorm. Ik vond het prachtig om haar verhalen over haar werk te horen. En ook het verhaal van Ingrid over Free a Girl vond ik heel erg bijzonder.

Het boek. (foto door mijzelf gemaakt)

Opvallend:

Wat ik ook opvallend vond is dat er werd verteld dat vrouwen vaak veel te bescheiden zijn. Als een man een bedrijf heeft, noemt hij zichzelf de baas of directeur of misschien zelfs CEO. Wanneer een vrouw een bedrijf heeft, spreekt ze vaak over haar bedrijfje. Terwijl zij net zo goed de baas of CEO is.

Nu ik hierover nadenk valt het me op dat dit toch regelmatig gebeurt. Jammer. Zo kwam ik gisteren een tweet van Merel van de Groene Meisjes tegen, waarmee zij de spijker op zijn kop slaat, dan denk ik bij mezelf: Dit kan veel beter! Vrouwen hoeven wat mij betreft niet zo bescheiden te zijn en zich weg te cijferen voor anderen, wat je ook vaak hoort. Wees lekker jezelf en wees trots op wie je bent!

Het boek

Het boek vind ik zelf prachtig geworden! Toen ik het boek kreeg, moest ik eerst even het eindresultaat bekijken. Het boek heeft 160 bladzijden en is zowel in het Nederlands als Engels geschreven. Er staan hele mooie foto’s in van 23 verschillende vrouwen, die elk op hun manier een powervrouw zijn. Een mooie afspiegeling van verschillende vrouwen in Nederland. Van een vrouw met een lichamelijke beperking, ik, tot een Olympische medaillewinnares en van een moeder, die thuisblijft voor de kinderen tot een vrouw met een eigen winkel.

Ik vind de verhalen die in het boek staan erg inspirerend, vooral ook omdat dit verhalen uit het gewone leven zijn. Het had elke andere vrouw kunnen zijn.  De missie die Léonine voor ogen heeft met het boek wordt versterkt doordat een deel van de opbrengst van het boek naar Free a Girl gaat.

Het boek is nu overal te koop.

Je kunt het boek bestellen op de website van Powervrouwen in beeld, maar daarnaast, ligt hij ook bij de Primera in Brummen in de winkel en is hij te koop bij boekhandel Hendriks in Eerbeek. Verder is het boek te bestellen via alle (online) boekwinkels, bijvoorbeeld bij Bol.com.

“Je hoeft niet naast je schoenen te lopen, maar trots zijn op jezelf mag best.” – Léontine van Geffen-Lamers

Bron: De foto’s in dit bericht zijn afkomstig van de website www.powervrouweninbeeld.nl en zijn gemaakt door Léontine van Geffen-Lamers.

Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links. Voor meer informatie, lees de disclaimer.

17 gedachten over “Powervrouwen in beeld: Het boek en de presentatie”

      • Dank voor jullie mooie woorden dames! Hebben jullie het boek al? Daar staan naast Rosita nog 22 andere inspirerende verhalen in van geweldige vrouwen. Als je het boek koopt, steun je gelijk een goed doel! Te koop via o.a. de site die Rosita hierboven plaatste of via de officiële (online) boekwinkels.

        Beantwoorden
  1. Inspirerend. Inderdaad, wij vrouwen halen onszelf regelmatig naar beneden (en anders andere vrouwen wel), zo zonde. Laten we hopen en zorgen dat onze dochters er al veel beter voor staan!

    Beantwoorden

Plaats een reactie