#echtepostiscool

#echtepostiscool

Categorieen:Life

10 reacties

Toen ik net begon met mijn blog, leerde ik via Twitter verschillende bloggers kennen. Ik zag ook de hashtag #echtepostiscool heel vaak voorbij komen. Dat wekte mijn nieuwsgierigheid en ik vroeg wat het nou was. In het kort gezegd, is het een soort lootjes trekken met een groep bloggers. Gewoon omdat het leuk is om iets leuks te krijgen via de post in plaats van rekeningen, brieven en reclame. Dat was de derde editie van Echte post is cool (EPIC). Ik besloot me aan te melden voor de vierde editie.

Dit blikje was mijn inspiratie voor #echtepostiscool

#echtepostiscool

Echte post is cool a.k.a #echtepostiscool a.k.a #epic is bedacht door bloggers, Northflix en Inge. Twee hele leuke bloggers die de hele organisatie van dit project op zich hebben genomen. De een uit Friesland en de ander uit Brabant, hoe grappig!

De gedachte van EPIC is dat er te weinig leuke post wordt verstuurd. Het zijn meestal rekeningen, reclame, serieuze post en daarnaast wordt er tegenwoordig meer geappt en gemaild. Dus dachten Inge en Northflix dat het wel leuk zou zijn als mensen elkaar konden verrassen met hele leuke pakketjes. En zo is Echt post is cool ontstaan.

Hoe het werkt, als je je inschrijft:

 1. Je krijgt een mailtje met de naam van iemand anders met zijn of haar interesses
 2. Je koopt voor een bedrag van €7,50 iets leuks en pakt dat feestelijk in.
 3. Het pakketje stuur je op naar je lootje.
 4. Je wacht tot jij ook een pakketje krijgt van diegene die jou heeft gekregen.
 5. Op een bepaalde datum pakt iedereen het pakketje uit, deze keer was dat op 18 maart 2017.

Hier en hier kun je meer lezen over #echtepostiscool.

Dit boek kreeg ik van A.W. Bruna uitgevers

Waarom ik mee deed:

Op het eerste gezicht lijkt het uit minimalistisch oogpunt niet zo’n goed idee om hieraan mee te doen. Maar wat ik belangrijk vond, is dat ik het erg leuk vond om per post iets leuks van iemand te krijgen en daar blij van te worden. Nog belangrijker vond ik het om iemand anders blij te maken met een leuk pakketje. En ik vind ook dat er tegenwoordig te weinig leuke post wordt verstuurd, van die post waarvoor je letterlijk onder je brievenbus wil gaan liggen, omdat je er heel nieuwsgierig naar bent en er heel erg vrolijk van wordt.

De ingepakte cadeautjes die ik van Lies heb gekregen. Bijna zonde om uit te pakken.

Wat heb ik gegeven?

Nadat ik mijn lootje had gekregen was ik ontzettend enthousiast. Ik mocht iets kopen voor Froukje. Ik kende Froukje al via Twitter. Aangezien we allebei van bloggen en fotograferen houden, had ik al snel het idee om bij de Hema (een van mijn favoriete winkels) een blikje te kopen voor alle kleine computer- en fotoaccessoires. Zelf had ik ook zo’n blikje voor mijn computerspulletjes. Ook kocht ik een notitieboekje, wat heel handig is bij het bloggen en een schattig vaasje. Bij de Hema heb je ook handcrème in een leuke tube. Veel vrouwen gebruikt dit toch regelmatig, ik spreek uit ervaring. En omdat Froukje aan turnen doet, dacht ik dat verfrissingsdoekjes ook wel handig waren. Ik ben trouwens vergeten om foto’s hiervan te maken. Samen met mijn vriend pakte ik de cadeautjes in. Het uitpakken moest echt een feestje worden! Toen ik vorige week dit bericht las, wist ik dat Froukje mijn cadeautjes wel leuk zou vinden. En inderdaad, ze vond het erg leuk!

Wat ik heb gekregen

Ik kreeg al vrij vroeg een witte envelop toegestuurd. Deze keer hadden Northflix en Inge geregeld dat er ook gesponsorde pakketjes in de omloop kwamen en iedereen kreeg een gesponsord pakketje. Ik kreeg iets van A.W. Bruna uitgevers. Ik kreeg een heel spannend boek, tenminste hij lijkt me heel spannend. Het heet boek der spiegels en is geschreven door E. O. Chirovici. Ik ben er in ieder geval erg benieuwd naar!

Alle pakketjes moesten op 18 maart bij de ontvangers zijn, zodat iedereen op dezelfde dag de pakketjes kon uitpakken. Mijn pakketje was iets te laat, hij werd op 18 maart bezorgd. Dus toen ik heel veel leuke uitpakmomentjes op Twitter en Instagram zag, zat ik nog te wachten. Maar uiteindelijk maakte dat helemaal niet meer uit, want vroeg in de middag, werd het pakketje bezorgd! Het kwam van Lies! Het was heel mooi verpakt! En wat heb ik leuke dingen gekregen, precies wat ik leuk vind:

 • Een reep Tony Chocolonely in de smaak caramel/zeezout. Mijn favoriete chocola!!
 • Het boekje Omdenken. Dat vind ik zo’n leuk boekje. Die teksten op sociale media zijn sowieso al tof! Ik had het zelf al eerder aan iemand anders gegeven. Lies schreef dat zij daar veel inspiratie uit haalde, dat belooft veel goed dus!
 • Een pakje zakdoekjes in een schattige verpakking. Komt altijd van pas!
 • Clipper thee. Ik drink graag Clipper thee, dus dat is ook welkom!
 • Een leuke stempel met knalroze inkt. Daar kan ik leuk kaartjes, enveloppen mee versieren. Zelfs mijn zoontje vond die erg leuk!
 • Zeven prachtige kaarten. Om in te lijsten of naar anderen te versturen.
De uitgepakte cadeautjes

Wat ik ervan vond

Ik vond het heel leuk om mee te doen. Niet alleen de cadeautjes geven en krijgen, maar ook de voorpret op Instagram en Twitter. Ook heb ik een hoop nieuwe mensen leren kennen. Echt geweldig! Toen ik op Twitter om een voorbeeld vroeg voor dit artikel, werd daarop massaal gereageerd en kreeg ik heel veel reacties en linkjes. Heel erg bedankt allemaal! En respect voor Inge en Northflix dat zij dit mooie project hebben bedacht en opgezet. Bedankt!

Heb jij als blogger wel eens meegedaan met #echtepostiscool of een andere swap?

 

10 gedachten over “#echtepostiscool”

  • Gelukkig wel! Ik weet de oorzaak en daar heb ik alle begrip voor. Wel heel fijn dat Postnl even wilde checken of er een pakketje onderweg was. Dat gaf rust. Je gaat je toch druk maken over dat soort dingen. ☺️

   Beantwoorden
 1. Dag , Rosita,

  ik vond het je goede tips over mininalisme en leuke post enz……………
  Ja, ik ben hobby voor kado . ik houd creatieve b.v kaarten of kado enz
  ik bezig met handlettering en ook zentangle oefeningen en echt interessant handlettring gemaakt.( wit schrift en zwartpapier)
  toen ik heb vaak met stempel gehad.

  ik wens je veel succes bij kodotjes post enz gemaakt…

  groetjes , Connie

  Beantwoorden
 2. Wat ontzettend leuk dat je mee hebt gedaan met de vierde editie van Echte Post Is Cool, Rosita! Het was inderdaad behoorlijk spannend of jij jouw pakketje nog op tijd ging krijgen en gelukkig kon ook jij op 18 maart uitpakken. 🙂 Zo te lezen heb je een heel leuk pakketje samengesteld, maar je hebt ook een heel mooi pakket ontvangen zeg! Die Tony Chocolonely is zeker al op? 😉

  Beantwoorden
  • Ja die is al op haha. Echt mijn favoriete chocola is dat. Heel erg bedankt voor het organiseren. Jullie hebben het hartstikke goed georganiseerd zo met z’n tweeën. ☺️

   Beantwoorden

Plaats een reactie