Alle nieuw gekochte spullen voor school

Weer naar school met Mepal en Goedgemerkt

Categorieen:Persoonlijk

Geen reacties

De zomervakantie is weer (bijna) voorbij.Ā  Vandaag, maandag, begint mijn zoon aan het laatste jaar van de basisschool. Dit jaar beginnen ze alvast met het werken met een schoolagenda, als voorbereiding op de middelbare school. Deze moesten we dus kopen.

Er zijn genoeg leuke agenda’s te koop. Wij kozen voor de Donald Duck schoolagenda. Deze is lekker vrolijk, niet te kinderachtig, maar simpel zonder extra elastiek of ringen, die zouden kunnen afleiden. Mijn zoon is namelijk erg snel afgeleid door de dingen in zijn omgeving als gevolg van autisme. Daarom koop ik ook alleen maar simpele kleding voor mijn zoon, zonder riempjes of afleidende touwtjes. Ik vergeet niet snel dat mijn zoon bretels aan had naar school. Hij was alleen nog maar bezig met zijn bretels. Dat dus nooit meer.

Vanwege de privacy van mijn zoon heb ik op alle afbeeldingen zijn naam weggehaald.

De schoolagenda van Donald Duck.
De schoolagenda van Donald Duck.

Bijna naar de middelbare school

Ik realiseerde me iets. Mijn zoon is inmiddels al 11 jaar. Hij wordt groot! Na dit jaar gaat mijn zoon naar de middelbare school. Maar nog steeds nam hij dezelfde broodtrommels en bekersĀ  mee van Mepal. Er staan Cars en Planes afbeeldingen.Ā  op. Erg leuk, maar inmiddels vinden we het niet meer passen bij de leeftijd van mijn kind. De lunchboxen en bekers zijn opzich nog prima te gebruiken, na heel wat jaren intensief gebruik, alleen zijn de afbeeldingen niet mooi meer.

De oude broodtrommels en beker van Mepal.
De oude broodtrommels en beker van Mepal.

Nieuwe lunchboxen en bekers

Dus besloten we om nieuwe broodtrommels en bekers te kopen. Ik heb weer gekozen voor Mepal. Ik vind dat zij handige lunchboxen en bekers maken van goede kwaliteit. Dat is wel te merken aan de oude broodtrommels van mijn zoon, die hebben we al zeker al 6 a 7 jaar. Dit keer kozen we voor de uni rode lunchboxen en bekers in de Campus serie. (Wij houden nu eenmaal van rood, zoals je ook aan mijn blog kunt zien.;-))

De nieuwe broodtrommel en bekers van Mepal.
De nieuwe broodtrommel en bekers van Mepal.

 

Bij de oude bekers lag er altijd een hoop water in de holle bodem (niet heel duidelijk te zien op de foto)
Bij de oude bekers lag er altijd een hoop water in de holle bodem (niet heel duidelijk te zien op de foto)

Mepal heeft deze serie vernieuwd. Het ontwerp is iets anders geworden. Bij de broodtrommels worden nu uitneembare bentobakjes (uitneembare vakjes) en vorkjes meegeleverd. En de bekers hebben niet meer zo’n holle bodem (Yay!). In de vaatwasser bleef bij de oude bekers water en vuiligheid in staan, dat vond ik nooit zo praktisch. Daarnaast kun je ook bijpassende fruitbakjes en een elastiek kopen om je beker en broodtrommel bij elkaar te houden. Ik ben me nog aan het bedenken of dat laatste handig is voor mijn zoon.

Alle losse onderdelen.
Alle losse onderdelen.

Mijn zoon krijgt trouwens altijd twee bruine boterhammen met wat hij op dat moment lekker vindt, twee bekers met drinken en fruit, eventueel in een bakje mee naar school. Het lijkt me wel leuk om met het fruit wat te varieren nu er een bentobakje en een vorkje bij zijn broodtrommel zit, al zal het nooit een instagram-waardige broodtrommel worden haha.

Het lijkt me mooi om de oude broodtrommels en bekers aan een goed doel te geven.

De oude en nieuwe broodtrommels ter vergelijking.
De oude en nieuwe broodtrommels ter vergelijking.
De oude en nieuwe bekers met elkaar vergeleken.
De oude en nieuwe bekers met elkaar vergeleken.

Overal zijn naam op

Al jaren zet ik op alle bakjes, bekers, borden, tassen en dergelijke, de naam van mijn zoon. Hij vergeet regelmatig zijn spullen op school en raakt wel eens wat kwijt, daarom vind ik het handig om overal zijn naam op te zetten. Dit kun je natuurlijk doen, door zijn naam op een etiketje te schrijven en deze op de spullen te plakken. Zelf vind ik dat niet praktisch. Het etiketje vervaagt en wordt lelijk als je het afwast. Daarom gebruik ik al jaren de labels van Goedgemerkt. Zij maken allerlei soorten naamlabels. Ik koop altijd de kleine naamstickers. Deze zijn verkrijgbaar in vrolijke kleuren en persoonlijk te maken met een eigen kozen plaatje, zodat jonge kinderen ook zelf kunnen zien wat van hun is. Daarnaast zijn ze vaatwasser en magnetronbestendig, waardoor ze lange tijd blijven zitten en goed leesbaar blijven. Ze zijn wel wat duurder, maar deze labels gaan dan ook heel lang mee. Niet alleen maken ze naamlabels voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Ook hebben ze labels die je in kleding, kunt strijken of naaien.

Screenshot Goedgemerkt
Screenshot Goedgemerkt
Je eigen labels maken bij Goedgemerkt. Het bestelproces.
Je eigen labels maken bij Goedgemerkt. Het bestelproces.

Ik ben bijna door mijn voorraadje labels heen, dus ik bestelde laatst nieuwe. Dit keer koos ik voor rode labels bijpassend bij de nieuwe lunchboxen en bekers. Ook koos ik voor een neutraal lettertype, zodat ze ook nog leuk zijn als hij volgend jaar naar de middelbare school gaat. Om dezelfde reden, liet ik deze keer het plaatje weg. Met een pakketje naamlabels doe ik een aantal jaar.

Links de oude labels en rechts de nieuwe labels met de naam van mijn zoon.
Links de oude labels en rechts de nieuwe labels met de naam van mijn zoon.

Goed voorbereid naar school

Nu is mijn zoon klaar voor het nieuwe schooljaar. Ik schreef al eerder hoe wij proberen om in een ritme te blijven tijdens de zomervakantie. Dat is eigenlijk best goed gelukt. Ondanks dat is het toch best weer wennen voor mijn zoon dat hij weer naar school gaat. Als hij naar de middelbare school gaat, zal het weer heel anders gaan, hij zit nu nog opĀ het speciaal basisonderwijs (SBO), wat een hele fijne school is en waar mijn zoon echt op zijn plek zit. Naar welke middelbare school hij gaat, weten we nog niet. Het zal wel heel anders zijn, een hele uitdaging lijkt me. Maar eerst nog een jaartje groep 8. Wat gaat de tijd toch snel….

Hoe bereiden jullie je voor op het nieuwe schooljaar?

PS. Deze blog is niet gesponsord, maar gebaseerd op mijn eigen ervaringen.Ā 

Plaats een reactie