Zomervakantie

Hoe blijf je in het ritme tijdens de zomervakantie?

Categorieen:Tips and tricks

6 reacties

Het is weer zomervakantie! Rust! Mijn zoon hoeft 6 weken niet naar school. Dat betekent dus niet de wekker hoeven zetten, lekker uitslapen en weg ritme.

Het grote nadeel aan de zomervakantie vind ik dus dat het ritme van de werkdagen weg is. Ik word er lui en moe van en er komt niks meer uit mijn handen. Zonde! Want nu is er juist de tijd om allerlei dingen te doen, waar je tijdens de schoolperiode niet aan toe komt. Leuke dingen, maar ook dingen die moeten gebeuren.  Doordat het ritme weg is kom ik er niet aan toe.

Hoe blijf je toch in een ritme, zodat je wat productiever blijft? En daarmee bedoel ik niet dat je je hele zomervakantie vol plant en druk bent. Je hebt tenslotte vakantie, maar het is prettig om toch een soort ritme te hebben.

Plannen

Gebruik je agenda ook in de zomervakantie: Maak plannen voor je vakantie. Wat wil je graag doen? Wat moet er gebeuren? Plan het in, zoek op leuke uitjes voor de zomervakantie, koop eventueel alvast de kaartjes voor je dagje weg. Zo kom je er niet onderuit en het scheelt je tijd op de dag zelf omdat je niet in de rij voor de kassa hoeft te staan. Dit heb ik bijvoorbeeld gedaan, toen ik met mijn zoon naar het Spoorwegmuseum ging. Of bereid je vakantie voor mocht je op vakantie gaan.

Vorig jaar schreef ik een artikel over het maken van een vakantieplanning voor je kind met autisme. Zoiets kun je ook voor jezelf gebruiken.

To do lijstje

Maak een to do lijstje met dingen die je wil doen nu je daar de tijd voor hebt. Zo wil ik bijvoorbeeld samen met mijn zoon, zijn kamer goed opruimen. Maar ook wil ik met hem naar de bioscoop en andere leuke dingen doen. Zie het als een soort bucketlist, maar dan voor de zomervakantie.

Ga iets nieuws doen

Nu in de zomer heb je misschien wel alle tijd om iets nieuws uit te proberen of juist de dingen doen waar je nog niet aan toe ben gekomen. Zo wil ik flink wat boeken lezen en verder met mijn online cursus.

Ritme tijdens de zomervakantie

Ik schreef al tijdens de zomervakantie heb je lekker de tijd om uit te slapen. Mijn valkuil daarin is juist dat ik dan laat naar bed ga en vervolgens uitslaap, waardoor ik eigenlijk heel lui wordt. Dat wil ik niet, dus ik sta bijtijds op. Niet om 6:30 uur, zoals ik dat normaal doe, maar om 8:00 uur of 8:30. Vervolgens houd ik mijn normale ochtendroutine aan. En ook zorg ik ervoor dat ik niet al te laat ga slapen. Wel maak ik een uitzondering hierop, wanneer ik echt op vakantie ben.

Een ritme aanhouden vind ik ook belangrijk wanneer de zomervakantie bijna is afgelopen. Omdat je al een ritme hebt, die op je gewone dagelijkse ritme lijkt, is het makkelijker om om weer terug te keren naar het ritme van naar school gaan en eventueel weer aan het werk te gaan.

Tijdens de zomervakantie ga ik er een weekje tussenuit met mijn familie maar blogs worden wel gewoon gepubliceerd. Hierdoor duurt het misschien wat langer voor je een reactie krijgt. Ik wens jullie allemaal een fijne zomervakantie! Wat ga jij in de zomervakantie doen?

Bron uitgelichte afbeelding (bovenaan): Pixabay.

6 gedachten over “Hoe blijf je in het ritme tijdens de zomervakantie?”

  1. Ik zet op vakantie ook gewoon de wekker hoor! Meer uit je dag halen. Als de rest wil uitslapen lekker laten doen (en jij mag af en toe ook best een keer uitslapen) maar ik zou gewoon mn wekker blijven zetten😀

    Beantwoorden
  2. Ik hou ook gewoon mijn ritme aan. Wel een half uurtje later opstaan, want vriendlief wil natuurlijk ook wel uitslapen. Meestal liggen wij ook al vrij vroeg in bed als we op vakantie zijn want dan zijn we de hele dag op pad geweest! Geniet van je vakantie!

    Beantwoorden
  3. Mijn ritme is tijdens de zomer vakantie echt bijna niet-bestaand. Het enige beetje ritme dat ik heb is mijn wekker die elke dag gewoon om negen uur gaat! Die to-do lijstjes zijn inderdaad erg handig!

    Beantwoorden

Plaats een reactie