arbeidsbeperking

Ik heb een arbeidsbeperking en woedend ben ik. Teken de petitie! #benikhetnietwaard

Categorieen:Life, Persoonlijk

10 reacties

Ik heb hier lang over nagedacht. Moet ik nu wel of geen blog schrijven over de nieuwe plannen van het kabinet over de plannen voor mensen met een arbeidsbeperking die aan het werk zijn of willen. Ik had een tijdje terug al over dit onderwerp geschreven, toen ik een bezoek bracht aan de Tweede Kamer. Dus ik dacht deze keer. Laat maar, ik heb er al over geschreven. Maar eigenlijk kom ik er niet meer onderuit vind ik zelf.

Arbeidsbeperking

Een arbeidsbeperking heb je als je door een handicap hebt of chronische ziekte belemmerd wordt bij het vinden van werk of het werken zelf.

Ik heb zelf ook een arbeidsbeperking en omdat ik wel kan werken is mijn Wajong uitkering teruggebracht van 75% van het minimumloon naar 70% van het minimumloon per 1 januari 2018. En nu zijn weer die plannen van het kabinet in het nieuws dat ze mensen met een arbeidsbeperking willen laten werken en minder dan het minimumloon uitbetalen. Wat stelt het minimumloon dan nog voor? Ik ben woedend hierover en met mij velen.

Dubbel gestraft.

Eerst werd de Wajong verlaagd en nu komt de VVD met de plannen om mensen met een arbeidsbeperking onder het minimumloon uit te betalen. Daarnaast vervalt de pensioenpremie waardoor je ook nog eens geen pensioen opbouwt als je aan het werk bent. Hoe aantrekkelijk is het nu voor iemand met een beperking om aan het werk te gaan? Niet. En je kunt wel aanspraak maken op een aanvulling vanuit de gemeente, maar als je partner een goed inkomen heeft, heb je daar geen recht op. Het is niet gelijkwaardig meer.

Laat ook maar

Woedend ben ik over deze maatregelen. Ik werd er ook helemaal naar van. En ik had op een gegeven moment echt zoiets van laat lekker. Ik zie het allemaal wel. Ik laat me niet gek maken en ik zie wel wat voor gevolgen het voor mij heeft, aangezien ik ook bezig ben met het zoeken naar werk.

Maar eigenlijk kan ik het niet maken vind ik. Ik kan zelf wel zeggen uit bescherming voor mezelf, dat ik het maar allemaal op me af laat komen. En dat ik mijn energie niet ga verspillen aan dit negatieve gedoe. Maar ik ben niet de enige, die hier (mogelijk) last van krijgt. Met mij zoveel andere mensen en dat maakt me zo boos en verdrietig.

En dan nog iets heb ik hiervoor jarenlang gestudeerd, ben ik gestopt omdat het niet meer ging en ben onder andere hierom gaan revalideren? Voor mijn gevoel ben ik terug bij af.

Petitie

Het is deze week Autismeweek en daar besteed ik liever mijn aandacht aan, maar dit moet gewoon even eruit. Met de hashtag #benikhetnietwaard  is Wij Staan Op! een petitie gestart om deze wanstaltige plannen tegen te gaan. Ik heb ‘m getekend en ik roep op aan iedereen om deze petitie ook te tekenen. Als je dat al hebt gedaan hartelijk bedankt!

#benikhetnietwaard? Natuurlijk zijn wij het waard! Teken de petitie

Bron uitgelichte afbeelding (bovenaan): Pixabay.

10 gedachten over “Ik heb een arbeidsbeperking en woedend ben ik. Teken de petitie! #benikhetnietwaard”

  1. Nee serieus? Dat is wel het meest stompzinnige wat ik ooit heb gehoord. Gelukkig is het lidmaatschap van een golfclub nog fiscaal aftrekbaar. Hoop dat je nog wat kan ontspannen, de wet is er nog niet gelukkig. En ik heb getekend, dus dat helpt vast 😉

    Beantwoorden
  2. Ik heb zelf ook een arbeidsbeperking en ik vind het een belachelijk voorstel. Zo stimuleer je mensen met een arbeidsbeperking al helemaal niet om te gaan werken. Dit soort ideeën kunnen alleen maar komen van mensen die niet bij deze doelgroep horen en niet weten hoe het is om een arbeidsbeperking te hebben.

    Beantwoorden

Plaats een reactie