#VikingInternationalPenPals Pakket

1 september 2018: World Letter Writing Day

Categorieen:Life, Persoonlijk

Geen reacties

Een extra blog vandaag want het is World Letter Writing Day! Een dag die helemaal in het teken staat van handgeschreven brieven. In deze tijd is dat natuurlijk heel erg bijzonder, aangezien we tegenwoordig meer met elkaar communiceren via E-mail, WhatsApp en sociale media. De techniek van nu maakt het ook stukken makkelijker om met elkaar te praten. Afstand speelt bijna geen rol meer, doordat internet de wereld een stuk kleiner heeft gemaakt.

Lakstempel met waxstaven op het briefpapier met mijn eigen logo.
Lakstempel met waxstaven op het briefpapier met mijn eigen logo.

#VikingInternationalPenPals

Vanwege World Letter Writing Day heeft Viking (leverancier van kantoorartikelen) een actie bedacht waarbij bloggers uit verschillende landen aan elkaar gekoppeld worden en elkaar handgeschreven brieven gaan sturen. Je krijgt een PenPal dus een penvriend(in).

Dat leek mij wel wat aangezien het me herinnerde aan mijn jeugd. Als kind schreef ik graag in dagboeken. Daarvoor al spaarde ik postpapier en had een Poeziëalbum met gedichtjes van anderen. Later had ik ook een penvriendin. Een vriendin met wie ik brieven schreef.

Viking stuurde mij een prachtig pakket op met allerlei dingen die je nodig hebt om een prachtige brief te schrijven. Ik verwachtte zo’n mooi pakket echt niet en ik werd helemaal blij van de inhoud.

Het setje van de lakstempel.
Het setje van de lakstempel.

Natuurlijk heb je papier, een pen, een envelop en een postzegel nodig om een brief te schrijven. Viking maakte het wel heel speciaal. Ze stuurden mij:

Briefpapier met het logo van mijn blog (zo ontzettend gaaf dit!),

  • Enveloppen,
  • Postzegels,
  • Een prachtige kalligrafeerpen, zo mooi dat ik ‘m eigenlijk niet durf te gebruiken,
  • Een fineliner pen,
  • Viltstiften,
  • Alfabetstempels en een stempelkussen,
  • Een lakstempelsetje met de letter R.
  • Twee rolletjes washitape.
Wax smelten.
Wax smelten.

De brief voor World Letter Writing Day

Ik kreeg het adres van Vanessa uit Duitsland. Vanessa is ongeveer van mijn leeftijd en onze kinderen zijn ook ongeveer even oud. Vanessa schrijft voornamelijk over lifestyle. Ik vond het vrij lastig om ermee te beginnen, niet alleen omdat ik het pakket te prachtig vond om te gebruiken, maar ook omdat ik heel lang geen handgeschreven brief had gestuurd. Wat moest ik schrijven? Daarnaast vond ik mezelf ook niet zo creatief. Maar uiteindelijk is het gelukt. Als eerste pakte ik mijn laptop erbij. Ik bezocht de blog van Vanessa (leve Google Translate, mijn Duits is niet zo heel goed) en begon haar een brief te schrijven in Word.

Mijn brief aan Vanessa Letter
Mijn brief aan Vanessa

Grappig dat ik dan toch eerst mijn laptop erbij pakte. Ik wilde het graag netjes doen en dus koos ik er voor om eerst te bedenken wat ik ongeveer wilde schrijven. Daarna heb ik de brief met de fineliner overgeschreven en versierd met vilstift.

De envelop versierde ik met washitape en met hulp van mijn schoonmoeder heb ik de envelop verzegeld met een mooie lakstempel.

De envelop met de lakstempel.
De envelop met de lakstempel.

Ook een brief terug?

Ik vond het erg leuk om een mooie brief met de hand te schrijven. De kaligrafeerpen heb ik nog niet gebruikt, die vond ik te mooi om te gebruiken. Ook was het leuk om de lakstempel te gebruiken met hulp van mijn schoonmoeder. Zij houdt van knutselen en creatief zijn. Ze maakt graag kaartjes.

Ik heb nog geen brief terug gehad van Vanessa. Wie weet is het nog onderweg. Ik hoop wel dat ze mijn brief wel heeft ontvangen. Dat zal vast wel.

Ik wil zeker vaker brieven en kaarten met de hand schrijven en versturen. Het is in deze tijd toch wel heel bijzonder om handgeschreven brieven en kaarten te ontvangen.

Schrijf jij nog vaak brieven en kaarten met de hand?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Viking Nederland. Voor meer informatie, lees de disclaimer.

Plaats een reactie