Werken achter Mijn laptop op de eettafel inbox

Mijn laptop en ik

Categorieen:Persoonlijk

6 reacties

Als blogger zit ik vrij veel achter mijn computer. Het is echt een van mijn favoriete apparaten in huis. Ik zit er bijna dagelijks achter. Mijn computer is een 2 in 1 laptop van Asus met een 13 inch scherm. Ik heb hem zo’n anderhalf jaar geleden, toen mijn Sony Vaio het begaf na 3,5 jaar. Wat staat er eigenlijk allemaal op? En wat doe ik ermee?

Laptop of telefoon?

Hoewel ik mijn telefoon het meeste gebruik, zit ik toch het liefste achter mijn laptop. Ik kan er naar mijn idee veel makkelijker mee uit de voeten. Dit komt omdat ik er veel makkelijker mee overweg kan. Typen gaat veel makkelijker dan op het kleine schermtoetsenbordje op mijn telefoon en op het 13 inch scherm is alles veel makkelijker te zien dan op het 5 inch scherm van mijn telefoon. Maar eerlijk is eerlijk. Even tussendoor mijn agenda of Instagram checken gaat toch makkelijker en sneller via de smartphone.

Mijn oude en nieuwe laptop

Windows

Alle computers en laptops die ik heb gehad of heb gebruikt, maakten gebruik van Windows. Op mijn laptop staat Windows 10. Ik heb nooit gebruik gemaakt van Apple computers of computers met andere besturingssystemen. Het spreekt me niet zo aan (Sorry Apple fans) en Windows 10 bevalt erg goed. Zeker in combinatie met het aanraakscherm van mijn laptop. Ik vind het superhandig wanneer ik niet zoveel hoef te typen en bijvoorbeeld lekker aan het bank hangen ben dat ik mij laptop als tablet kan gebruiken. Maar tijdens het werken aan mijn blog zit ik er het liefste mee aan tafel en gebruik ik het gewoon als een normale laptop.

Vanwege mijn handicap gebruik ik de optie plaktoetsen. Deze functie zorgt ervoor dat ik toetsen als Shift, ctrl en alt niet tegelijkertijd met een andere toets hoef in te drukken. Ook heb ik de muisaanwijzer vergroot, zodat deze meer opvalt.

Vroeger gebruikte ik spraakherkenningssoftware om lange teksten te typen. Dit kan heel handig zijn als je een beperkte handfunctie hebt. Voor mij was dit te omslachtig in het gebruik. Omdat ik mijn linker hand wel goed kan gebruiken, heb ik geleerd om met deze hand blind te typen.Hiervoor heb ik een typecursus gevolgd. Maar dat werkte niet zo goed omdat mijn laptop geen numeriek gedeelte heeft. (Als linkshandige mis ik deze ook totaal niet) Ik vind het zo fijn dat ik hierdoor veel beter kan typen, het is wel een kwestie van heel veel typen.

Toetsenbord in Windows Toegankelijkheid.
Toetsenbord in Windows Toegankelijkheid.

Hoe het begon

Het begon allemaal toen ik denk ik een jaar of 10 was en op de Mytylschool zat. We hadden een computer in de klas met Windows 3.11 nog. Hierop stond Pacman en we waren allemaal helemaal gek van dit spel. Soms schreven we wat in het tekstverwerkingsprogramma, hoe het heette, weet ik niet meer. Als je op de computer ging moest je Windows nog opstarten vanuit DOS.

Toen we thuis een computer kregen met Windows 95 hoefde dit niet meer. Toen kregen we ook internet en zat ik op ICQ en later MSN. En we begonnen de computer ook voor school en later onze studies te gebruiken. We zijn er echt mee opgegroeid. Nu vele jaren gebruik ik laptops en is deze niet meer weg te denken.

Welke programma’s ik gebruik.

Ik gebruik verschillende programma’s op mijn laptop. Er staan er trouwens wel meer op, dan dat ik gebruik. Het wordt eigenlijk ook wel eens tijd voor een grote opruiming. Vooral de vooraf geïnstalleerde programma’s gebruik ik niet.

Chrome

Het meestgebruikte programma is mijn browser. Sinds een aantal jaar gebruik ik Google Chrome. Ik vind deze browser snel en makkelijk in gebruik. Wat ik ook erg handig vind, is dat deze synchroniseert met Chrome op mijn Androidtelefoon. Als reservebrowser (mocht Chrome raar doen), gebruik ik Edge. Het handige van Edge is dat deze ook goed te bedienen als mijn laptop als tablet wordt gebruikt.

Office

Office bestaat uit verschillende programma’s. Ik gebruik zelf Outlook, PowerPoint Word en Excel. Vooral Outlook gebruik ik veel omdat daarop mijn mail binnenkomt. In Excel maak ik de dagschema’s met pictogrammen voor mijn zoon. In Word typ ik blogs als ik offline wil zijn en andere dingen vastleggen. En PowerPoint heb gebruikt voor mijn presentatie en voor mijn visionboard.

Photoshop

Ik kocht Photoshop voor mijn verjaardag Hiermee bewerk ik mijn foto’s en maak ik de quotes voor #WiseWordsOnWednesday. Ik vind het een prachtig programma, het heeft heel veel mogelijkheden. Lightroom heb ik ook, maar dat gebruik ik niet.

Ik kocht Photoshop voor mijn verjaardag.
Ik kocht Photoshop voor mijn verjaardag.

Spotify

Muziek luisteren doe ik graag. Ik heb een abonnement op Spotify, waarmee ik onbeperkt muziek kan luisteren. Meestal luister ik Spotify via mijn telefoon, maar ook regelmatig via m’n laptop. Ik laat het dan afspelen op een ander apparaat via Spotify Connect. Ik heb verschillende afspeellijsten die ik graag luister, waaronder mijn eigen lijst met favoriete muziek.

Microsoft Solitaire

Als ik even niks te doen heb, speel ik graag een spelletje in Microsoft Solitaire. Dit doe ik vooral op de bank met mijn laptop in Tabletmodus. Het liefste speel ik Klondike, wat vroeger Patience was, maar de andere spelletjes zijn ook leuk.

De Sims

Als ik meer tijd over heb, speel ik graag De Sims 4. Dit speel ik altijd als ik genoeg tijd heb omdat ik gewoon de tijd verlies als ik dit spel speel. Dit soort games speel ik altijd op mijn laptop. Een Xbox of een Playstation vind ik niet handig vanwege de bediening.

Bloggen enzo

Bloggen doe ik altijd achter mijn laptop. Voor mijn blog gebruik ik WordPress op mijn eigen domeinnaam. Omdat ik dit erg interessant vind, ben ik ook bezig met een cursus html via Codecademy.

Het liefste zou ik dit als werk willen doen. Ik moet het nu eenmaal in mijn werk van mijn hoofd hebben en ik weet inmiddels dat ik goed met computers overweg kan.

Wat doe jij het liefste achter je laptop?

Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links. Voor meer informatie, lees de disclaimer.

6 gedachten over “Mijn laptop en ik”

    • Koreaanse soaps, wat leuk en bijzonder. Een gewone Mac kan natuurlijk ook. Wat voor jou het fijnste werkt! Ik neem mijn laptop vaak mee en gebruik het op verschillende plekken in huis.

      Beantwoorden

Plaats een reactie