Bewust thuisblijven

3 dingen die ik (bewust) niet in huis heb

Categorieen:Persoonlijk

2 reacties

Op de een of andere manier vind ik het niet prettig om heel veel spullen in huis te hebben. Ik raak er overprikkeld van en het maakt me chaotisch. Bovendien heb ik dan meer op te ruimen en schoon te maken. Aan de andere kant wil ik ook niet in een kaal huis wonen, dus daarin is het een kwestie van zoeken naar balans en ik denk wel dat we die inmiddels gevonden hebben. We hebben in principe alles wat we willen en nodig hebben, maar er zijn ook een aantal dingen die we bewust niet hebben:

Bewust geen dienblad

We hebben jaren lang een dienblad gehad. Waarom? Gewoon omdat iedereen vast wel een dienblad heeft. Tenminste dat denk ik. Dus wij hadden er ook een. Met als gevolg dat het eigenlijk altijd bijna ongebruikt in de la lag. We hebben het eigenlijk helemaal niet nodig. Bovendien kan ik zelf geen dienblad vasthouden vanwege de CP. Als ik bijvoorbeeld ergens ben, waar je een dienblad moet dragen, vraag ik meestal aan iemand of diegene mijn dienblad voor mij wil dragen.

Droger

Voor veel mensen klinkt dit misschien heel raar, maar wij hebben geen droger. Ik heb er geen behoefte aan. Alles droogt hier gewoon aan een droogrek. Als de was droog is, doen we de kleren die gestreken moeten worden in een aparte wasmand. Mijn schoonmoeder strijkt voor ons. Ik kan dat namelijk niet zelf. Dus een droger hebben we eigenlijk niet nodig. Bovendien zou ik niet weten, waar we de droger kwijt moeten. Op zolder kan ik niet komen, in de badkamer en keuken is er geen plek, de schuur is niet geschikt etc. We hebben wel een fijn, groot droogrek, waar ik makkelijk de was op kan hangen of leggen.


Huisdieren

We hebben bewust geen huisdieren. Ik vind ze wel leuk en lief, maar ik zie ze liever bij iemand anders. Het kost me ook veel energie om er goed voor te zorgen, dus vandaar dat ik liever geen huisdieren heb. Ik vind namelijk dat je goed voor dieren moet zorgen en anders moet je ze niet in huis nemen. Omdat het huishouden al veel energie kost, heb ik ook liever geen dieren van anderen in huis.

Deze dingen (en dieren) heb ik dus bewust niet in huis. Wat heb jij bewust niet in huis?

Afbeelding van ❤️A life without animals is not worth living❤️ via Pixabay

2 gedachten over “3 dingen die ik (bewust) niet in huis heb”

  1. Ik heb natuurlijk wel huisdieren en zou ze niet willen missen! Maar ik begrijp jou wel goed. Een droger heb ik ook niet. Verder heb ik geen vaatwasser, maar dat is slechts semi-vrijwillig, haha.

    Beantwoorden
  2. Huisdieren heb ik ook niks mee, dus die komen er niet in. Verder heb ik een hekel aan frituurlucht in huis, dus hebben we geen friteuse. Als we dan een keer een patatje willen, halen we die wel bij de snackbar.

    Beantwoorden

Plaats een reactie