Onze nieuwe wasmachine werd in de ochtend geleverd

Op zoek naar een nieuwe wasmachine

Categorieen:Persoonlijk

Geen reacties

Afgelopen donderdag vertelde ik dat de wasmachine kapotte lagers had en dat we besloten hadden om een nieuwe te kopen omdat reparatie te duur was. Het beslissen dat we een nieuwe gingen kopen en welke wasmachine we gingen kopen, was een flink proces, waar ik veel van heb geleerd.

Een nieuwe wasmachine of laten repareren.

Omdat de reparatie nogal prijzig was, hebben we ervoor gekozen om toch maar een nieuwe te kopen. Ik had een 8 jaar oude wasmachine van AEG. Een prima wasmachine. Als we het apparaat zouden laten repareren, zou de hele trommel en de kuip vervangen moeten worden. Dat vonden we een gedoe en het zou erg duur worden. Dus dan maar een nieuwe.

De oude wasmachine
De oude wasmachine

Welke wordt het?

Ik heb een buffer opgebouwd, dus een nieuwe, kon ik prima betalen. Ik wilde daarom gewoon iets kopen wat aan onze eisen voldoet en een prima prijs/kwaliteit verhouding had. Ook wil ik de machine makkelijk kunnen onderhouden. En verder hadden we nog wat optionele opties omdat het wel leuk en/of handig is, maar niet noodzakelijk.

Onze eisen waren:

Merken:Samsung, Bosch of AEG
Prijs:Maximaal 700 euro
Vulgewicht:8 kg
Toerental:1600 rpm
Overige opties:Zelfreinigend wasmiddelenbakje,
reinigingsprogramma,
kort wasprogramma,
Grote deur
Optionele opties:Jeans wasprogramma,
automatische dosering,
stoomfunctie
app

Een beslissing nemen

We wilden de nieuwe wasmachine per se bij Coolblue kopen, omdat ze een installatieservice bieden en ik hele goede ervaringen heb met deze winkel. We hebben ons georiënteerd via de website en hebben de winkel in Arnhem bezocht voor extra advies en om in het echt wasmachines te kunnen bekijken. Op een gegeven moment bleven er 2 machines over. Een van AEG en een van Samsung. Qua specificaties waren ze bijna hetzelfde. De Samsung vonden we mooier, maar de AEG was vertrouwd, want hij had dezelfde programma’s als onze oude wasmachine.

Ik vond het lastig om een beslissing te nemen. Uiteindelijk heeft mijn vriend de knoop doorgehakt en voor de Samsung gekozen. We hebben het apparaat gelijk in de winkel besteld. Later legde mijn vriend uit: Het maakt niet uit wat we kopen. Beide apparaten zijn van goede kwaliteit, van goede merken en ze voldoen aan onze eisen. Dus het is niet zo dat we spijt gaan krijgen van onze aankoop. Dat heeft mij erg geholpen. Hij heeft de juiste beslissing gnomen en daar mag ik meer op vertrouwen. Dit heb ik dus geleerd van dit hele proces.

Los laten

Waarom ik het altijd zo lastig vind om een beslissing te nemen weet ik niet. Het is niet fijn, want in mijn hoofd ben ik er de hele tijd mee bezig en ik vind het moeilijk om het los te laten. Met als gevolg dat ik me niet kan concentreren op andere dingen. Toen we eenmaal de beslissing hadden genomen om een nieuwe te kopen, werd het al iets rustiger, vervolgens moesten we natuurlijk een nieuwe uitzoeken.

De oude wasmachine staat klaar om opgehaald te worden
De oude wasmachine staat klaar om opgehaald te worden

Bezorging van de wasmachine

Nadat we de wasmachine hadden besteld, maakte ik me druk over de installatie. Onze wasmachine staat in onze open keuken. Dit hebben we gedaan omdat er in de badkamer geen plek is en de zolder voor mij niet toegankelijk is. Het apparaat staat in een hoek onder het aanrecht. Het is vrij krap, dus wat als het toch niet paste? En als de plaatsing heel moeilijk ging? Toen ik hier kwam wonen hadden we erg veel moeite met het aansluiten van de wasmachine. Vandaar dat we dit wilden laten doen. Deze jongens van Coolblue met hun grote blauwe bus, die erg vriendelijk waren en de tijd voor ons namen, hadden de wasmachine binnen een half uur (denk ik) geplaatst en aangesloten. Logisch, want dat is hun werk en ze doen niet anders dan mensen blij maken door apparaten aan te sluiten.

Dus in plaats van zelf prutsen is het een aanrader om de wasmachine aan te laten sluiten tegen een meerprijs. Dit hebben we een aantal jaar geleden ook met de vaatwasser gedaan, ook door Coolblue. Uiteindelijk paste de wasmachine goed. In ieder geval, staat het netjes en past ie goed onder het aanrecht.

Gerust gesteld

Wat ik leuk vond is dat de bezorgers blij waren dat ze niet naar zolder hoefden met het apparaat. Dit stelde me gerust. En ze vonden het goed dat ik de transportbouten van mijn oude wasmachine nog had. Dit zagen ze niet vaak. Ik was ze ook kwijt, toen ik hier naar toe verhuisde, heb ik nieuwe transportbouten gekregen van AEG. Sindsdien heb ik ze altijd bewaard.

Tip: Bewaar altijd de transportbouten van je wasmachine. Deze heb je nodig als je gaat verhuizen of wanneer je ‘m verkoopt. Zo kun je de trommel vast te zetten, tijdens het transport.

Wat ik heb geleerd

Ik heb nu 2 wasjes gedraaid en de wasmachine bevalt erg goed tot nu toe. Hij voldoet aan al onze eisen, daarnaast kun ook nog was toevoegen als je bijvoorbeeld wat bent vergeten en je kunt hem bedienen via je telefoon. Dat is wel grappig. Binnenkort zal ik wel een review schrijven. Wat ik nu eigenlijk heb geleerd is:

  • Spijt zal je toch niet snel krijgen, als de aankoop aan je eisen voldoet.
  • Laat los en vertrouw op anderen. Die wasmachine kan ik tenslotte niet zelf aansluiten,
  • Alles komt uit eindelijk wel goed.

Nu achteraf alles is goedgekomen. Waar heb ik me toch druk om gemaakt?

Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links. Voor meer informatie, lees de disclaimer.

Plaats een reactie