maanden

6 Months rules by Rosita

Categorieen:Life

8 reacties

Yeah!!! Rules by Rosita bestaat 6 maanden! Wat is er veel gebeurd in deze 6 maanden en wat heb ik veel geleerd. Tijd voor een terugblik!

Hoe ik begon met bloggen

Zes maanden geleden was ik naar een evenement van Jelle Derckx geweest. Ik zat al een tijdje te denken om een blog te beginnen en nu zag ik mijn kans. Thuis vertelde ik mijn vriend van het idee. En hij vond het erg leuk! Aangezien hij erg goed is met computers, hielp hij mij op weg. Mijn vriend adviseerde mij om te bloggen via een eigen domeinnaam. Hij heeft al een aantal websites via een hostingbedrijf lopen en mijn website kon daar wel bij. Ik moest alleen een eigen domeinnaam registeren.

Ik koos voor de naam Rules by Rosita. De Engelse vertaling van Regels door Rosita. 6 maanden geleden twijfelde ik nog heel erg over de naam. Maar nu vind ik hem eigenlijk heel logisch klinken, aangezien het heel persoonlijk is en ik opzoek ben naar mijn eigen regels van het leven.

Binnen een paar dagen stond mijn website al online. Ik kocht een thema zodat ik daar lekker mee kon prutsen en deze naar mijn zin kon aanpassen. Nu vind ik mijn thema nog steeds prachtig!

6 maanden later

Ik probeer nu twee keer per week een artikel te plaatsen op mijn blog, dit doe ik om een deadline voor mezelf te stellen, anders blijf ik artikelen uitstellen en dan komt er niks van. Ook werd dit geadviseerd door Blogtrommel in zijn artikel over de 6 meest onderschatte blogtips. En bovendien geeft het mij de structuur die ik nodig heb.

Het gaat nu voornamelijk over leven met een beperking en mijn revalidatie. De afgelopen tijd heb ik flink nagedacht over welke kant ik op wil met mijn blog: Ik wil het leven met een beperking op een positieve, maar realistische manier laten zien en daarnaast schrijven over persoonlijke groei.

Wat ik tot nu toe heb bereikt:

Ik heb de afgelopen maanden veel geleerd door te beginnen met bloggen:

 • Ik heb geleerd minder perfectionistisch te zijn,
 • Schrijven vind ik leuk en kan ik best goed,
 • Dat geduld een schone zaak is,
 • Ik ben me nog bewuster van wat ik wel en niet deel op internet,

Door mijn blog heeft fotografe Léontine van Geffen mij benaderd voor Powervrouwen in beeld en sta ik in haar boek die gisteren is gepresenteerd. Het boek is nu te koop!

Ik heb een artikel geschreven over ICE instellen op je Android telefoon. Dat werd erg gewaardeerd door Coolblue  en heb ik een mooie mok van ze gekregen.

Ik heb verschillende prachtige reacties gekregen op mijn blog in de reacties en op social media.

Voornemen

Wat ik nog moeilijk vind:

 • Ik vind het lastig om mijn blog op een pakkende manier te promoten.
 • Ik vind het moeilijk om goede titels te bedenken voor mijn blogs. En ik heb bij dit artikel geprobeerd creatief te zijn. 😉
 • Daarnaast blijf ik prutsen met het plannen van vaste blogmomenten en lukt het me niet om een buffertje met berichten op te bouwen.

Wat ik nog wil doen:

Er zijn natuurlijk dingen die ik nog heel graag wil doen. Koken is mijn andere hobby, ik wil daar iets mee op dit blog, wat weet ik nog niet. Maar ik denk daar hard over na. Toevallig werd ik door Laura op een ideetje gebracht!

Het lijkt me erg leuk om andere (bekende) bloggers en mijn lezers in het echt te ontmoeten.

Misschien wil ik wel geld verdienen hiermee, maar hoe en wat weet ik nog niet. Wat mij betreft is het ook nog veel te vroeg om echt na te denken hierover. Er zijn nu andere dingen belangrijker en bovendien is mijn blog nog veel te klein.

Ik wil graag groeien. Ik wil namelijk zo veel mogelijk aandacht voor hetgeen wat ik met mijn blog wil bereiken. Om te groeien heb ik meer lezers nodig. Ik ben al hard bezig om mijn blog te promoten en regelmatig wordt mij gevraagd of mensen mijn artikelen mogen delen. Mijn antwoord: JAAAAAA Heel graag!!! Hoe meer hoe beter. Ik vind het heel lief en netjes at mensen het eerst vragen, maar dat hoeft niet. Berichten mogen gewoon gedeeld worden. Daarvoor staan er ook knoppen rechtsboven aan en onderaan de berichten. Ik wil heel graag dat mijn berichten worden gedeeld!

En nog als laatste lieve lezers ontzettend bedankt dat jullie mij en mijn blog volgen, ik hoop dat jullie dat nog heel lang blijven doen.

Wat vinden jullie van Rules by Rosita tot nu toe?

Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links. Voor meer informatie, lees de disclaimer.

8 gedachten over “6 Months rules by Rosita”

 1. Je doet het hartstikke goed hoor. En ook veel beter dan hoe ik het na 6 maanden deed, haha!
  Heb je ook een Facebookpagina voor je blog? Bij mij komen de meeste lezers via Facebook binnen. En er zijn groepen waar je je als blogger kunt aansluiten en linkjes en ervaringen kunt uitwisselen.

  Beantwoorden
 2. Ik heb er al veel aan gehad. De review over de magimix, gisteren me laten informeren naar de 3200xl
  De weekplanning , uitstellen van dingen. Dit zijn even in het kort wat me nu even te binnenschiet.
  Ook een deadline voor een blog te schrijven. Een of twee keer per week. Wanneer ik dat goed doe ga ik zeker verder kijken wat wordpress betreft.

  Nu ga ik proberen wat artikelen te verzamelen. Zodat wanneer ik een keer geen tijd heb iets kan plaatsen.

  Je blog ziet er goed en verzorgd uit Rosita!

  Groetjes, Mirjam

  Beantwoorden
 3. Nou volgens mij ben je na 6 maanden al een heel eind op weg en gaat het hartstikke goed. Ik heb je blog nog maar net ontdekt via #echtepostiscool maar ook door aan dat soort leuke dingen mee te doen genereer je dus alweer nieuwe lezers!

  Beantwoorden

Plaats een reactie