In Case of Emergency

ICE (In Case of Emergency) instellen op Android

Categorieen:Life

Geen reacties

Sinds een half jaar heb ik een nieuwe telefoon, een Sony Xperia X. Het is al mijn derde Sony telefoon. Een van de dingen die ik erg fijn vind aan Sony telefoons is dat ze een ICE (noodgevallen) functie hebben toegevoegd vanaf Androidversie 2.3. Andere merken hebben het waarschijnlijk ook wel.

ICE-informatie is een functie waarin je jouw medische informatie kunt opslaan en daarbij de contacten kunt instellen die gebeld moeten worden in noodgevallen. Hulpdiensten kunnen deze informatie vanaf het vergrendelingsscherm bereiken, zonder dat ze een pincode of iets dergelijks nodig hebben. Dit is erg handig wanneer je in noodgevallen zelf niet meer aanspreekbaar bent. Een nadeel is wel dat je telefoon aan moet staan om te kunnen bellen en anders moet er met een andere telefoon gebeld worden.

screenshot_20161025-125728

Voorbeeld

Ik heb een drain, dat is een pompje met en slangetje in mijn hoofd, die het overtollig hersenvocht afvoert. Hier is goed mee te leven (daarom praat ik er ook niet zo snel over), maar er bestaat een kleine kans dat de drain kapot gaat. Ik kan dan flauwvallen en niet uitleggen wat er aan de hand is. In de ICE heb ik mijn medische gegevens vermeld en uitgelegd wat er in zo’n geval moet gebeuren. Ook staan de contacten erbij die gebeld moeten worden.

Ook wanneer je geen aandoening hebt kan het handig zijn om ICE contacten in te stellen in geval van nood.

 

Instellen

Hoe stel je dit in? Ik gebruik mijn telefoon als voorbeeld, het kan zijn dat het op jouw telefoon anders werkt of dat het er helemaal niet opzit. Wanneer deze functie niet op je telefoon zit, kun je een app hiervoor downloaden in de Google Play Store. Als je een Iphone hebt: Op Djelig.nl staat beschreven hoe je dit voor de Iphone instelt.

Stappen

 1. Ga naar de contacten in je telefoon.
 2. Voer bij Mijzelf je eigen contactgegevens toe.
 3. Kies ICE – In Case of Emergency
 4. Tik op de drie bolletjes rechts bovenin en vink persoonlijke informatie tonen aan.
 5. Kies daarna Medische gegevens bewerken om je medische gegevens in te vullen. Je kunt de velden leeglaten, die niet op jou van toepassing zijn.
 6. Kies opslaan.
 7. Kies onder ICE-contacten nieuwe maken:
 8. Om een nieuw contact toe te voegen: vul de gegevens in en klik op opslaan.
 9. Om bestaande contacten gebruiken: selecteer de contacten, die in noodgevallen gewaarschuwd moeten worden en tik op gereed.
 10. Tik weer op de drie bolletjes rechts bovenin het scherm en kies Instellingen
 11. Vink beide opties aan.

Nu heb je ICE ingesteld en zie je rechts onder in ICE informatie staan, wanneer je je patroon/wachtwoord of pincode in moet voeren.

Heb jij ICE informatie ingesteld?

 

 

Bronnen: Sony en Coolblue

Plaats een reactie