Werken achter Mijn laptop op de eettafel inbox

Als ik aan bloggen denk – TAG

Categorieen:Over mij

21 reacties

Ik kwam deze leuke TAG tegen op Zosammieenzo.nl. Ik vond het wel een leuk idee om hem in te vullen. De TAG is trouwens bedacht door Romy van Dochterlief. Als ik aan bloggen denk, dan denk ik aan afleiding, al mijn gedachten op “papier zetten”, iets moois maken van een artikel en knutselen aan WordPress. Het technische gedeelte achter mijn blog vind ik namelijk erg interessant. En oh ja mooie foto’s maken!

Hoe ben jij bevangen door het blogvirus?

Ik wilde al heel lang bloggen, maar ik wist nooit waar ik moest beginnen. Totdat Jelle Derckx mij inspireerde om nu echt te beginnen. Mijn vriend heeft me geholpen om mijn blog te beginnen in WordPress op mijn eigen domein. Vroeger, had ik trouwens al dagboekjes waarin ik schreef en later zelfs op MSN Spaces (Kennen jullie dat nog?).

Wat is je favoriete blogplek?

Ik schrijf altijd aan de eettafel, dat schrijft het prettigste. Soms ook op de bank, maar dan ben ik minder geconcentreerd dan aan de eettafel.

Heb je een vaste blogroutine?

Ja! Ik maak meestal een mindmap voor ik ga beginnen met schrijven. Het liefst zo uitgebreid mogelijk. Dit zorgt ervoor dat ik tijdens het bloggen niet meer hoef te bedenken wat ik wil schrijven, waardoor ik makkelijker schrijf en dus sneller klaar ben. Daarna maak ik de foto’s en plan ik de blog in. Ik publiceer mijn berichten altijd op vaste dagen en tijdstippen en ik probeer 3 berichten in de week te schrijven zodat ik wat vooruit ga lopen. Soms lukt dat niet en soms wel. Ik hou enorm van structuur en routine, zoals je wel hebt gemerkt. Anders heb ik geen overzicht en wordt het een chaos.

Mindmap

Social media-fanaat of liever offline

Social media fanaat. Sociale media is voor mij ontzettend belangrijk. Ik vind het ontzettend leuk om contact te hebben met anderen en mijn blog te promoten via sociale media. Maar soms doe ik het wel te veel en trek ik me te veel aan van wat er op sociale media geschreven word.

Van welk artikel heb je spijt dat je het geschreven en geplaatst hebt?

Van geen enkel artikel. Sommige artikelen worden wel minder gelezen, maar dat is dan maar zo. En soms wordt dat artikel later wel populair. Ik wil ook niet alleen maar serieuze artikelen schrijven, ook wat luchtigere blogs schrijf ik graag. Het leven is niet alleen maar serieus.

Op welk artikel ben je juist erg trots?

Op het eerste artikel dat ik over cerebrale parese schreef en ook op het tweede artikel die ik erover schreef. Ook ben ik trots op de artikelen die ik over mijn revalidatie schreef. Het was namelijk best pittig om te bloggen en te revalideren tegelijk.

Een kijkje in de cijfers. Wat was het hoogste aantal bezoekers op een dag?

365 bezoekers, deze hebben die dag 466 pagina’s bekeken. Dit ging dus over het artikel 7 dingen die je nog niet wist over cerebrale parese.

Spiegelreflexcamera of telefoon gebruiken als camera?

Ik gebruik mijn  telefoon als camera. Vanwege mijn  beperking kan ik een spiegelreflexcamera niet vasthouden. Maar wie weet komt er wel een andere camera, zodat ik foto’s van betere kwaliteit kan maken.

Maar ik moet zeggen dat mijn telefoon ook een goede camera heeft. De foto’s voor de blog maak ik altijd in 20 of 23 megapixel en ik gebruik vaak een statiefje hiervoor, zodat de telefoon niet te veel beweegt.

Telefoon op statief

Wat is jouw slechtste eigenschap als blogger?

Dat ik nogal chaotisch ben. Ik denk dat lezers er niet zoveel van merken, maar achter de schermen wel. Zo vergeet ik mails te beantwoorden. Daar moet ik nog iets op verzinnen. Door de vele spam die ik krijg, is het onoverzichtelijk geworden. Als jij een tip hebt om mails wat beter te organiseren in Outlook, laat dan even een reactie achter in de comments. Ik ben erg benieuwd naar jullie tips.

Wat is jouw beste eigenschap als blogger?

Ik kan makkelijk schrijven en schrijf zo lange artikelen. Ik kan mezelf ook beter uitdrukken in tekst dan dat ik met iemand praat. Een valkuil bij lange artikelen vind ik wel dat je moet zorgen dat je geen lange lappen tekst schrijft, anders wordt het onleesbaar. Hiervoor kun je kopteksten gebruiken.

Alle artikelen schrijven of gastbloggers inschakelen?

Tot nu toe heb ik alle artikelen zelf geschreven, maar ik wil wel een paar gastbloggers aan het woord laten zodat ik ook andere ervaringen kan laten zien op de blog. Vooral over het onderwerp beperkingen vind ik dat erg interessant.

Heb jij typische blogger-kenmerken?

Ik maak graag foto’s van heel veel dingen. Ook zodat ik genoeg leuke foto’s heb voor op de blog. Daarnaast ben ik heel veel bezig met de blog. Er gaat best veel werk in zitten en ik kan overal wel inspiratie vandaan halen.

Een goed gelukte selfie.

Hoeveel foto’s moet jij maken voordat je de perfecte selfie hebt?

Heel veel! Ik ben er totaal niet goed in! Die paar selfies die jullie van mij hebben gezien, is gewoon puur geluk. Ik sta er meestal zo raar op.

Wat is jouw ultieme wens voor de blog?

Dat ik met Rulesbyrosita.nl mensen kan blijven inspireren. Ik vind het belangrijk dat men op een positieve manier naar beperkingen kijkt en ik geloof in zelfstandigheid. Dat wil ik mensen meegeven. Het is niet makkelijk of leuk, maar de beperking is er en dan kun je er maar beter het beste eruit halen in hoeverre dat mogelijk is.

Ik wil graag dat de blog blijft groeien, het gaat hartstikke goed en ik wil kijken of ik iets met de blog of schrijven kan gaan doen qua werk. Want ik vind het erg leuk om te doen.

Bij deze wil ik graag Froukje en Falco taggen om ook deze TAG in te vullen. Ben jij blogger? Vul hem dan ook in. Ik ben benieuwd naar jullie antwoorden!

Waar denk jij aan als je aan bloggen denkt? 

21 gedachten over “Als ik aan bloggen denk – TAG”

 1. Wat een leuke tag! Die ga ik onthouden om ook een keer te doen. Je foto’s zien er mooi uit! Dat doe je goed met je telefoon. Bij mij worden ze nog niet zo mooi. Ik moet er toch meer mee gaan oefenen denk ik.

  Beantwoorden
  • Zeker doen! Dankjewel voor je compliment, zelf was ik er soms wat onzeker over. Ik weet niet wat voor telefoon je hebt, maar stel je telefoon in op het hoogste aantal mp en verdiep je in de functies van de camera vaak kun je een hoop aanpassen

   Beantwoorden
 2. Leuke blog! Het maakt dat je zelf na gaat denken over je “bloggedrag”. Ik moet af en toe uitkijken dat ik niet doordraaf. Al mijn vrije tijd gaat er inzitten, dus het is even zoeken naar een middenweg. Enneh…selfies doe ik gewoon niet aan. Vind ik verschrikkelijk. Ben totaal niet fotogeniek, haha. Er staat er maar ééntje op de site en dat is puur om de lezers te laten zien, met wie ze te maken hebben. Veel plezier met bloggen verder!

  Beantwoorden
 3. Wauw wat heb jij een mooie site! 😀
  Ik herken het schrijven aan de eettafel, wij hebben een werkkamer thuis, maar ik zit toch liever huiselijk beneden, haha!
  Wat knap dat je naast het revalideren nog aan het bloggen was, dat zegt genoeg over je motivatie.
  Inspirerend hoe jij met je beperking omgaat, heel bijzonder. Ik duim voor je dat je blog nog meer mag gaan groeien, al denk ik niet dat mijn geduim nodig is! 😉✌

  Beantwoorden
 4. Ik maak ook veel gebruik van mijn iPhone camera omdat ik van spontane foto’s hou. Voor opdrachtgevers gebruik ik wel mijn Nikon maar voor social media is dat niet perse nodig. Leuk stuk om te lezen!

  Beantwoorden
 5. Wat een leuke tag! Deze ga ik even onthouden! Zelf probeer ik ook 3 berichten per week te schrijven en te publiceren op vaste dagen. Nu ik heel druk ben op mijn werk lukt dit soms even niet zo goed. Hier kan ik dan best van balen, maar tegelijkertijd wil ik het ook ‘leuk’ houden.

  Beantwoorden

Plaats een reactie