Leren

Wat wil ik allemaal leren?

Categorieen:Persoonlijk, Tips and tricks

26 reacties

Toen ik nog op school zat, vond ik het altijd erg leuk om te leren. Studeren vond ik niet erg, ik was erg gemotiveerd. Ik ben erg nieuwsgierig en ik vind allerlei dingen erg interessant. Op de opleiding kreeg ik onder andere psychologie, recht en sociologie. Sociologie trouwens is de leer van sociale relaties tussen mensen en van politieke, culturele, religieuze en economische aspecten in de samenleving. Dit vond ik altijd erg interessant.

Leren

Ik kan erg goed leren. Ik had wel iets meer tijd nodig om alles goed te begrijpen, maar dat was nooit een probleem. Maar ik heb wel ontdekt, hoe ik makkelijker kan leren. Namelijk door het maken van mindmaps of de eenvoudigere versie, zoals je die van de basisschool nog wel kent: het spinnenweb. Dit gebruik ik ook bij het schrijven van mijn blogs.

Hoe maak ik een mindmap:

 1. Ik schrijf in het midden van een vel papier het onderwerp. En zet hier een cirkel omheen.
 2. Daarna trek ik lijntjes en zet ik bij elk lijntje een bepaald subonderwerp wat hier mee te heeft.
 3. Vervolgens trek ik nog meer lijntjes vanaf de subonderwerpen en zet ik daar andere woorden bij die ik ook belangrijk vind als dit nodig is. Zo wordt mijn mindmap steeds specifieker.
 4. Eventueel kun je hierbij verschillende kleurtjes gebruiken om de verschillende onderwerpen van elkaar te onderscheiden.
 5. Je kunt er ook tekeningen bij maken zodat je de informatie in de mindmap beter kunt onthouden. Dit werkt bijvoorbeeld heel goed als je visueel bent ingesteld en dus een beelddenker bent.
Spinnenweb voor dit blog.

Wat ik allemaal wil leren

Nu ik gestopt ben met mijn opleiding, wil niet zeggen dat ik stop met mezelf verder te ontwikkelen. Ik wil namelijk nog best veel dingen leren:

De Hindoestaanse taal

Ik kan geen hindoestaans spreken. Ik kan het wel verstaan in grote lijnen, maar spreken lukt me niet. Toch zou ik het graag willen leren. Maar ik vind het vrij lastig. Het een hele andere taal dan het Nederlands en als je echt Hindi wil leren zoals ze dat in India spreken, dan is het alfabet ook anders. In Suriname wordt er een soort dialect gesproken.

Gebarentaal

Gebarentaal vind ik heel erg fascinerend om te zien. Ik vind het prachtig om te zien hoe mensen alleen met hun handen met elkaar kunnen communiceren. Op Wikipedia lees ik zelfs dat elk land zo zijn eigen gebarentaal heeft, net zoals bij de sprekende talen dus. Ik ben benieuwd of je ook in gebarentaal kunt spreken als je maar een hand kunt gebruiken.

Mijn typecursus

Blindtypen

Ik ben bezig om met een hand blind te leren typen zoals jullie weten. Ik maak hierbij gebruik van een typecursus die je met vijf vingers blind leert typen. Het gaat al aardig goed. Maar ik ben er nog lang niet. Ik typ nu al bijna blind met vijf vingers. Soms betrap ik mezelf er nog op dat ik alleen met mijn wijsvinger typ. Ik begin dan snel weer met vijf vingers te typen. Ik vind het belangrijk blind te kunnen typen omdat je hierdoor makkelijker kunt werken op een computer, iets wat ik dus veel doe. Omdat ik het erg belangrijk vind dat mijn zoon ook goed met de computer leert werken doet hij ook een cursus blindtypen, speciaal voor kinderen.

Photoshop

Aangezien fotograferen erg leuk vind en  voor mijn blog veel foto’s maak, wil ik deze leren bewerken in Photoshop. Tot nu toe gebruikte ik de standaard fotobewerkingsmogelijkheden in Windows, maar dit voldoet eigenlijk niet meer. Ik wil hiervoor tutorials volgen op Youtube om dit onder de knie te krijgen. En daarnaast ken ik een aantal mensen die mij hierbij kunnen helpen.

HTML en Php

HTML en Php zijn programmeertalen om websites mee te maken. Sinds ik met mijn blog ben begonnen zie ik vaak HTML codes voorbij komen. Ik vind het erg interessant om te zien, hoe je door middel van een bepaalde HTML code iets aan je website kunt veranderen. Toen ik voor het eerst zelf een code voor een linkje neerzette, was ik daar erg trots op! Dat was trouwens de link in de cookiemelding naar de voorwaarden van Google.

Wat zou jij nog graag willen leren?

Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links. Voor meer informatie, lees de disclaimer.

26 gedachten over “Wat wil ik allemaal leren?”

 1. Goedemorgen. Hoi Rosita.
  Ik ben connie.
  Ik vind het fijn om te horen. jij is verhaal en echt interessant en ook tips.altijd is cp mensen voordeel of nadeel. Ja natuurlijk lijk op sterke cp mensen hihi

  Jij vroeg aan mij over jij type :
  WAT ZOU JIJ NOG GRAAG WILLEN LEREN?

  IK ZOU GRAAG nu informatie en cursus of workshop over : visual notes (slimmer. Communiceren, met beelden tekenen enz)

  Ik bezig nu boek gelezen. Ik vind het wel interessant en ook niet makkelijk. Ik hoop wel goed en rust.

  Ik wens je veel plezier toekomst leven en hobby.

  Veel een warme groetjes connie

  Beantwoorden
  • Lieve Connie Dankjewel voor je lieve berichtje en compliment. Visual notes lijkt me erg interessant, ik heb er nog nooit van gehoord, ik zal eens Googlen. Succes met het lezen van je boek!

   Groetjes Rosita

   Beantwoorden
 2. Blind typen is echt iets waar je je hele leven wat aan hebt. En voor eenvoudige foto-bewerking kun je ook Irfanview gebruiken. Dat doe ik altijd. In principe zou ik wel Photoshop willen, maar het is me te ingewikkeld om me erin te verdiepen. Daarvoor gebruik ik het te weinig.

  Beantwoorden
 3. Dat is een aardig lijstje nog! Ik zou wel beter willen leren fotograveren. Ik heb wel eens een cursus gedaan, maar toch is het niet iets wat bij mij blijft kleven

  Beantwoorden
 4. Dat is herkenbaar Rosita. Hier hetzelfde probleem ik versta het prima, maar zelf zinnen vormen in het Urdu? Nope dat lukt echt niet. Ach wie weet komt het ooit nog. Het grappig is dat mijn man Turks is en ik dit wel enigszins spreek…

  Beantwoorden
 5. Hi Rosita,

  Leuk ambitieus lijstje! Ik weet dat de stichting Sarnami een hindoestaanse taalcursus aanbiedt. Veel video’s.. begrijpelijke manier uitgelegd. ik ben ook aan het leren. Waar een wil is…..

  Beantwoorden
 6. Blind typen is zoals fietsen, eens je het kan ligt de wereld aan je voeten, nadeel is dat je dan ook kan schrijven terwijl je naar je partner kijkt en doet alsof je luistert (ik pleit schuldig)… Of is dat een voordeel?

  Beantwoorden

Plaats een reactie