later wilde ik op Schiphol werken

Als ik later groot ben

Categorieen:Persoonlijk

1 reactie

Als kind wist ik precies wat ik later wilde worden. Ik wilde stewardess worden. Ik zag het al helemaal voor me. In een blauw pakje en op pumps eten uitdelen in het vliegtuig en daarbij de hele wereld rondvliegen. Schiphol vond ik een fascinerende plek allemaal mensen, die overal vandaan kwamen en weer ergens naar toe moesten.

Helaas bleef dit bij een droom, want ik kan geen dienblad vasthouden, met een beetje turbulentie val ik om, ik kan niet lopen op pumps en bovendien ben ik te klein om overal bij te kunnen in het vliegtuig.

Ik werd ouder en ik bedacht me dat ik graag mensen wilde helpen. Dat leek me een stuk realistischer. Na de middelbare school begon ik met de opleiding onderwijsassistent op het MBO. Hier ontdekte ik dat ik het ook wel erg leuk vond om kinderen iets te leren. Toch wilde ik graag iets in de hulpverlening doen. Dus ben ik later MWD gaan doen. Dat ging best goed op een aantal dingen na vanwege mijn beperking. Dus ben ik gestopt.

Later is nu

Inmiddels is het nu later en zijn de beroepen de ik “vroeger” wilde worden, niet voor mij weggelegd. Ik zit nu thuis zonder werk. Hierdoor heb ik wel kunnen ontdekken wat ik dan wel wil doen. Door mijn blog kan ik verschillende interesses combineren:

 • Schrijven,
 • Taal,
 • Mensen helpen (persoonlijke ontwikkeling),
 • Met computers en internet bezig (de techniek hierachter vind ik heel erg interessant)

Maar of ik fulltime wil bloggen, weet ik eigenlijk niet. Ik zou het liefste mijn eigen producten en diensten willen aanbieden via mijn blog. Mocht dit niet haalbaar zijn, dan wil ik iets doen, wat goed aansluit bij mij denkniveau op HBO niveau en werk niveau op MBO niveau aansluit. Aan diverse vacatures te zien is dit nogal lastig. Maar misschien kan ik beginnen op MBO niveau en doorgroeien. Hoewel de meeste functies die ik interessant vind op HBO niveau zijn en MBO toch meer werk is, waarbij je je handen moet gebruiken. Misschien is dit laatste wel achterhaald en zijn er op MBO niveau wel beroepen waarbij je vooral je hoofd moet gebruiken.

Voor de klas

Ik heb een MBO diploma onderwijsassistent, dus in principe zou ik daarmee aan de slag kunnen. Momenteel vind ik dat niet meer zo bij mij passen. Ik zoek meer uitdaging in mijn werk. Maar misschien is het wel een mooi punt om te beginnen.

Waar begin ik?

Ik heb al een idee wat ik zou willen: Ik wil door het schrijven van blogs, lezingen, workshops en eventueel coaching te geven, werken aan de beeldvorming en acceptatie van handicaps. Dit voor mensen met een beperking zelf en de omgeving, werkgevers, het onderwijs en de zorg. Zoals ik laatst al schreef.

Het is goed om hier hulp bij te zoeken van het UWV. Ik hoop dat ze mij kunnen helpen bij het vinden van werk dat bij mij past. Wat ik leuk vind, waar ik goed in ben en waarbij ik genoeg tijd en energie over hou voor andere dingen die belangrijk zijn, zoals mijn gezin.

Wat voor werk doe jij? Of wat voor werk zou jij leuk vinden om te doen?

 

1 gedachte over “Als ik later groot ben”

 1. Mooi streven en het klinkt als iets haalbaars. Ik vind het altijd mooi als mensen hun dromen achteraan gaan. Wat voor werk dat ook moge zijn.

  Zelf heb ik niet mijn droombaan, maar toch ben ik er erg blij mee. Met name omdat ik met die baan heel goed mijn leven in balans kan houden: moeder zijn en reizen. Ik heb dit jaar 3,5 maand betaald verlof opgenomen om te gaan backpacken in Nieuw Zeeland met mijn gezin én ik neem tussendoor nog een paar weken vakantie op. Ideaal dus. Ik werk 3 dagen (waarvan 1 dag ouderschapsverlof) en ik vind het zo erg fijn allemaal.

  Beantwoorden
  • Dankjewel! Het is voor mij erg belangrijk om haalbare doelen op te stellen omdat onrealistische doelen leiden tot teleurstelling.

   Dat je leven in balans is vind ik ook heel belangrijk. Wat heerlijk dat je gaat reizen met je gezin. Ik wens je alvast een goede reis!

   Beantwoorden

Plaats een reactie