Boeken die ik in 2018 wil lezen

Boeken lezen: leuk, lastig hoe?

Categorieen:Persoonlijk

2 reacties

Al van kleins af aan houd ik van lezen. Vroeger las ik heel veel boeken. Ik had niet echt een bepaald genre wat ik las. Ik las van alles wat. Toen ik ging studeren en daarna moeder werd, werd het al snel minder. Maar van tijd tot tijd las ik toch regelmatig een boek. Eerst voornamelijk chicklits, Harry Potter en Bridget Jones. Ik vond het ook altijd erg leuk om een boek te lezen en een tijdje later de verfilming in de bioscoop te kijken. Dat heb bij verschillende boeken gedaan zoals: De Davinci Code, Bridget Jones, Harry Potter en de Fifty Shades trilogie. Alleen bij het boek Eten, Bidden en Beminnen, was het geen succes. Het boek vond ik prachtig, maar de film vond ik vreselijk. Erg langdradig en saai.

Tijdens mijn studie las ik maar weinig boeken voor mijn plezier. Ik las namelijk boeken vanwege mijn studie. Deze waren niet altijd even makkelijk om te lezen, maar ik vond het wel erg interessant. Toen ik stopte met mijn studie heb ik ze allemaal weggedaan. Ik vond het te pijnlijk om ze te bewaren.

stop

Boeken lezen nu

Nu lees ik voornamelijk hele andere boeken. Voornamelijk in het genre zelfhulp en populaire psychologie. Ik ben namelijk altijd opzoek naar nieuwe dingen om te leren en ik probeer mezelf te ontwikkelen op persoonlijk gebied.

Goodreads challenge

Vorig jaar deed ik mee aan de Goodreads challenge. Ik had het ambitieuze idee om maar liefst 18 boeken te lezen. Iets te ambitieus, want ik heb er maar een paar gelezen afgelopen jaar. Omdat 18 boeken voor mij wel erg veel was, heb ik mezelf dit jaar voorgenomen om 5 boeken te lezen.

Tot voor kort kocht en las ik voornamelijk gewoon fysieke boeken. Maar eind vorig jaar heb ik de e-books ontdekt! Ik vind het zo fijn. Lezen doe ik gewoon op mijn smartphone via apps als Bol.com Kobo en Google Play Boeken. Voor een e-reader vind ik het nu nog te vroeg. Ik lees overal wanneer ik er maar even tijd voor heb, zonder dat ik een boek hoef mee te nemen. Hierdoor pak ik sneller een e-book erbij om te lezen. Wil je trouwens meer weten over e-books en e-readers, dan raad ik je aan om de blog van Raymond Snijders eens te lezen. Hij is een echte expert op dat gebied.

inspiratie

Weinig tijd

Als ik in een boekhandel kom, ziek ik genoeg boeken die ik wil lezen. Het die-wil-ik-lezen-en-die-en-die-effect zeg maar. Ik merk dat ik wel graag wil lezen, maar dat ik te weinig tijd heb en neem om echt even te zitten met een goed boek. Een e-book lees ik makkelijker in de trein of als ik ergens moet wachten. Zo las ik laatst een stuk uit het boek Nice Girls Don’t get the Corner office in de wachtkamer in de Sint Maartenskliniek. Ik had de jaarlijkse controle bij de revalidatiearts. Het gekke is dat ik toen wel het geduld kon opbrengen om te lezen. Het boek was verder maar zo zo. Ik vond de toon te negatief.

Ruim een jaar geleden kocht ik het boek Ik kan er nét niet bij van Sander Verheijen, het fysieke boek. Maar inmiddels had ik spijt als haren op mijn hoofd dat ik toen niet gewoon het e-book heb gekocht. Ik heb het fysieke exemplaar gelukkig kunnen verkopen en van dat geld kocht ik alsnog het e-book. Dat boek ga ik lezen zodra ik klaar ben met mijn laatste fysieke boek: Dit is Autisme.

Weekend

Ik heb me wel voorgenomen om voortaan in het weekend te lezen, als ik wakker ben en nog lekker lui in bed lig. Ik heb dat afgelopen weekend gedaan en ik vond het erg prettig. Om ervoor te zorgen dat ik dat elke ochtend in het weekend doe, heb ik het boek Dit is Autisme, naast mijn bed gelegd.

Mocht het lezen goed gaan en dan overweeg ik zelfs een lidmaatschap bij de bibliotheek. Wat zou het toch fijn zijn om echt weer de rust kunnen krijgen om een boek te lezen. Ik heb trouwens ook audioboeken geprobeerd bij Storytel. Dat vond ik ook fijn, maar ik heb het geld er momenteel niet voor over om een abonnement te nemen.

Hoe lees jij het liefste boeken? En welke boeken lees je graag?

Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links. Voor meer informatie, lees de disclaimer.

2 gedachten over “Boeken lezen: leuk, lastig hoe?”

 1. Ik lees overal boeken.. Er zit er altijd wel een in mijn tas of er staat er een op mijn telefoon.
  Ik lees van alles: van non fictie tot aan romans en thriller.
  Ik heb een fase dan lees ik veel e-books en dan weer veel fysieke boeken. Ik merk wel dat ik fysieke boeken rustiger zijn voor mijn ogen 😊

  Beantwoorden
 2. Leuke herkenbare blog. Ik neem ook te weinig tijd om te lezen. Mede ook omdat ik voor mijn studie veel moet lezen en uittreksels maak. Goed voornemen om in het weekend bij het wakker worden lekker te lezen.
  Ik heb voornamelijk e-books op mijn tablet staan. Een e-reader heeft wel zijn voordelen. Omdat het rustiger leest. (Ik overweeg er een).
  Ik hou van psychologische boeken, maar ook van boeken als Judas, De gelukkige huisvrouw (en daarna de film te zien) En zo zijn er meer.

  Beantwoorden

Plaats een reactie