zelfgemaakte appelflappen

Mijn voornemens voor 2019

Categorieen:Persoonlijk

Geen reacties

Allereerst de beste wensen voor 2019! Ik wens jullie allemaal een prachtig jaar met veel plezier, succes en andere goede dingen.

goede voornemens

Goede voornemens

Vorig jaar kwam het niet goed met mijn goede voornemens. Dit jaar ga ik het anders aanpakken. Ik heb concrete doelen opgesteld en plannen gemaakt over hoe ik aan mijn doelen wil werken en hoe ik deze wil behalen.

Blog

Wat het bloggen betreft heb ik geen doelen of voornemens. Ik blijf voorlopig 2 keer in de week een blog publiceren. Ik zou het wel vaker willen doen, maar ik ben bang dat het voor mij te veel wordt en dat het niet ten goede komt van de kwaliteit van mijn blogs.

Geld sparen

Ik wil aan het einde van dit jaar een bepaald bedrag hebben gespaard. Hoeveel zeg ik niet vanwege privacyredenen. Dat wil ik bereiken door elke maand een vast bedrag te sparen en alle bedragen die extra op mijn rekening worden gestort, zet ik ook op mijn spaarrekening. Om mijn voornemen haalbaar te maken heb ik in Mijn ING 5 spaardoelen aangemaakt. Aan het einde van het jaar moet ik al deze spaardoelen hebben behaald. Op deze manier heb ik het het te sparen bedrag in kleinere doelen verdeeld, waardoor het makkelijker te halen is. Kleinere stappen zijn tenslotte makkelijker te maken dan een grote stap. Ik was al voor 1 januari begonnen met sparen en inmiddels heb ik al een spaardoel gehaald. Nog 4 te gaan!

Mijn voortgang houd ik bij in het Excel-bestand, dat ik gebruik om mijn inkomsten en uitgaven bij te houden. Hier schreef ik ook over in mijn blog over geld. Daarnaast houd ik bij wat ik nog moet betalen en wil kopen. Dit doe ik om impulsieve aankopen te voorkomen. Ook geef ik geen geld meer uit aan kleine dingen als een koffie van Starbucks of tijdschriften. Als ik een spaardoel heb behaald, wil ik mezelf wel belonen met iets kleins zoals een bezoekje aan Starbucks.

“The new year stands before us, like a chapter in a book, waiting to be written. We can help write that story by setting goals.” – Melody Beattie


Tijd met mijn gezin

Ik vind het belangrijk om meer aandacht te besteden aan mijn vriend en mijn zoon. We doen wel leuke dingen, maar van mij mag dat veel meer zijn. Daarom wil ik 1 keer per maand iets met z’n drieën gaan doen en 1 keer per maand iets samen met mijn vriend. Ook dit heb ik op een lijstje gezet, zodat het afgestreept kan worden. Ik doe dat omdat ik het anders vergeet in de drukte van alle dag.

Het huis opruimen

Voor 31 december 2019 wil ik ook mijn huis opgeruimd hebben. Op het eerste gezicht is mijn huis netjes, maar de zolder is een ander verhaal. De trapkast heeft meer weg van de Bermudadriehoek. Het is erg onoverzichtelijk en daardoor is het lastig te vinden wat je zoekt. Het geld sparen en opruimen brengen mij weer bij het minimalisme. Ik wil geen overbodige spullen meer in huis. We hebben een prachtige grote zolder, maar het staat vol met rommel en oude spullen. Zonde van de ruimte die het inneemt.

Goodreads

Vorig jaar deed ik mee met de Goodreads challenge en had ik me voorgenomen om 18 boeken te lezen. Dat is helaas niet gelukt. Ik heb er maar 2 gelezen. Dus dit jaar stel ik mijn doel drastisch bij. Ik wil minimaal 5 boeken lezen. Ook lezen schiet er vaak bij in.

Javascript cursus

Dit jaar wil ik ook mijn cursus Javascript afronden. Vorig jaar deed ik al HTML en CSS en nu dus Javascript, wat best pittig is.

Dit waren al mijn goede voornemens voor 2019! Ik heb het nog niet gehad over werk, maar daar heb ik nog geen doelen voor. Ik ga gewoon verder, waar ik gebleven was en ik zie wel wat de toekomst mij brengt.

Wat zijn jouw goede voornemens, doelen of plannen voor 2019?

Plaats een reactie