cadeautjes

Cadeautjes die ik graag krijg voor mijn verjaardag

Categorieen:Persoonlijk

5 reacties

Volgende maand ben ik jarig. Hoe ik het ga vieren weet ik nog niet. Voor mij draait het vieren van mijn verjaardag meer om samen te zijn met mijn familie. Daarnaast horen cadeautjes bij verjaardagen, maar wat voor cadeautjes krijg ik dan graag?

Cadeautjes

Ik vind eigenlijk dat cadeautjes te belangrijk worden gemaakt, wanneer er iets te vieren valt. Natuurlijk is het leuk om iets te geven of te krijgen, maar alleen als de ontvanger dat echt wil hebben. Persoonlijk word ik niet blij van een of ander hebbedingetje wat in de kast blijft liggen en ik niet kan gebruiken. Zeker omdat ik juist alles wat we niet nodig hebben en geen waarde toevoegt aan ons leven, weg wil doen.

Daarom zeg ik altijd: Je hoeft geen cadeau te geven. Met lege handen komen mag ook. Ik zou het zonde vinden als je geld aan mij besteed, terwijl jijzelf het geld harder nodig hebt. En een cadeautje is leuk, maar het moet wel iets zijn wat ik goed kan gebruiken.

Toen mijn moeder jarig was, wist ik niet wat ik haar moest geven. Zelf wist ze ook niet wat ze wilde hebben. Zomaar iets kopen en geven waar ze niet op zat te wachten, is zonde van mijn geld en voegt niks toe. Dan sla je wat mij betreft de plank mis. Uiteindelijk heb ik gezorgd voor het gebak en dat was een succes.

Welke cadeautjes ik dit jaar zou willen hebben:

Ik heb toevallig wel wat dingen die ik dit jaar zou willen hebben voor mijn verjaardag. Het zijn dingen die ik goed kan gebruiken en waarde gaat toevoegen aan mijn leven.

Geld

Misschien niet het meest spannende cadeautje. Geld kan ik altijd wel gebruiken. Om de onderstaande dingen te gebruiken of juist voor mijn studieschuld. Alle kleine beetjes helpen.

Een boek

Al heel lang staat het boek ‘De zeven eigenschappen van effectief leiderschap‘ van Stephen Covey, het e-book, op mijn lijstje van nog te lezen boeken. Ik heb er veel goede dingen over gehoord en nu wil ik het toch echt eens zelf gaan lezen.

Planten

In de afgelopen maanden zijn mijn orchideeën dood gegaan. Ze hebben het jaren heel goed gedaan, maar nu was het einde verhaal. Nu heb ik dus 3 lege potten in de vensterbank, waar weer 3 orchideeën in kunnen. Deze zou ik graag voor mijn verjaardag willen.

Rituals

Rituals is altijd fijn om te krijgen. Zelf koop ik het heel weinig omdat het nogal prijzig is, maar ik vind de producten wel heel erg fijn. Ik houd vooral van de Rituals of Sakura lijn. Die ruikt zo lekker!

Deze dingen krijg ik graag voor mijn verjaardag. Maar het belangrijkste voor mij blijft toch het samen zijn met vrienden en familie.

Wat zou jij graag voor je verjaardag krijgen?

Afbeelding van Michael Schwarzenberger via Pixabay.

Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links. Voor meer informatie, lees de disclaimer.

5 gedachten over “Cadeautjes die ik graag krijg voor mijn verjaardag”

 1. Ik vind het altijd leuk om een ervaring cadeau te doen of te krijgen. Dus gewoon ergens samen gaan lunchen, een workshop doen of wat anders leuks doen. Moet je alleen wel even opletten dat het niet vergeten wordt uiteindelijk.

  Beantwoorden
 2. Meestal vraagt men `heb je een lijstje` dan vraag ik een boek wat ik eerder uit de bieb haalde en achteraf zelf ook graag wil hebben. Ik ben een boekenwurm. Ik vind Rituals ook heerlijk, maar ook duur.

  Beantwoorden
  • Dat is het fijnste wat er is inderdaad. Wij vragen het meestal. Maar het nadeel daarvan is dat de verrassing weg is. Dit jaar ga ik ook een lijstje maken met de bovenstaande dingen erop.

   Beantwoorden

Plaats een reactie