waarde

Welke waarde voegt het toe?

Categorieen:Life

2 reacties

Afgelopen weekend zijn we naar Ikea geweest. We hebben weer wat nieuwe spullen voor in huis gekocht. Zo hebben we een ander hoofdeinde voor ons bed gekocht, een bureau voor mijn zoon, geurkaarsen en nog wat andere dingen. Het hoofdeinde wilden we vervangen omdat het stofzuigen onder ons oude hoofdeinde nogal lastig was. Daarom voegt het nieuwe hoofdeinde echt waarde toe.

Ik vind het fijn als ik geen halsbrekende toeren hoef uit te halen tijdens het stofzuigen. Dat scheelt mij een hoop energie. Terwijl iemand anders dat niks uitmaakt en het gewoon schoonmaakt of helemaal niet doet, dat kan natuurlijk ook. En daar het geld niet voor over heeft.

Welke waarde voegt het toe?

Tegenwoordig vraag ik me vaak af wat voor waarde iets toevoegt voor mij. Deze vraag stel ik mezelf voor ik iets koop. Zo kocht ik ook geurkaarsen. Ik had nog van die oplaadbare ledkaarsen, maar die gebruikten we eigenlijk heel weinig. En als we ze wilden gebruiken, waren de batterijen leeg en moesten ze eerst opgeladen worden. Vervolgens gebruikten we ze weer niet en begon het weer overnieuw. Dus deze ledkaarsen gaan naar de kringloop.

Je kunt het ook toepassen op activiteiten. Sommige mensen kiezen ervoor om meerdere keren per jaar op vakantie te gaan, anderen gaan een keer per jaar op vakantie en anderen blijven gewoon thuis. Die besteden hun tijd en geld liever aan iets anders, wat waarde toevoegt aan hun leven.

Ik vind het een mooie vraag om jezelf te stellen, als je iets gaat doen of kopen: Voegt dat wat ik ga doen of kopen iets toe? Of kost het me alleen maar geld en/of energie? Het zorgt ervoor dat je iets bewust gaat doen of kopen.

Minimalisme

Bij minimalisme draait het naar mijn mening juist om de dingen die waarde toevoegen aan je leven en het overige uit je leven te verwijderen. Het lijkt alsof minimalisme draait om het weg doen, maar eigenlijk draait het om wat waardevol is in jouw leven.

Bron uitgelichte afbeelding (bovenaan): Pixabay.

2 gedachten over “Welke waarde voegt het toe?”

Plaats een reactie