In Case of Emergency

In eens een andere avond. Daar lag ik dan (update ICE) 

Categorieen:Persoonlijk, Tips and tricks

2 reacties

Op de badkamervloer. Zaterdag in de avond had ik het nogal koud en ik nam een lekkere warme douche. Ik had al de hele dag last van een beetje hoofdpijn. Toen ik klaar was, werd ik duizelig. Dus probeerde ik even te zitten in de douche op mijn douchezitje, met de douchedeur open. Dat hielp niet. Dus dan maar de douche uit en mezelf afdrogen. En toen viel ik dus op de grond.

Mijn vriend kwam en zorgde dat ik goed op de badkamervloer lag. Vervolgens hebben we de huisartsenpost gebeld en uitgelegd wat er was gebeurd en mijn gegevens doorgegeven. Daarna ben ik voorzichtig opgestaan en ben ik op bed gaan liggen en mezelf aangekleed. Toen het iets beter ging zijn we naar beneden gegaan om tv te kijken. Ik voelde me nog steeds wat duizelig, mijn hoofd deed pijn, onder andere op de plaats van de drain. En omdat ik was gevallen, had ik ook pijn op andere plaatsen.

In de avond naar de huisartsenpost

De huisarts belde en wilde mij toch even zien op de huisartsenpost. Dus ik in mijn pyjama en ochtendjas en sloffen (heel charmant) laat op de avond naar het ziekenhuis in Zutphen. Gelukkig was mijn zoon bij zijn vader en mijn vriend was bij me. Uiteindelijk was alles prima. Met de drain leek niks mis en de duizeligheid bleef waarschijnlijk wat langer hangen door de hoofdpijn. Dat versterkt elkaar natuurlijk.

Nu de volgende ochtend gaat het al stukken beter. Wel heb ik nog hoofdpijn en pijn in mijn lichaam vanwege de val. Nu doe ik het rustig aan doen en binnenkort heb ik een afspraak in het Radboudumc voor een controle van de drain. Gewoon om te kijken of deze nog goed werkt. Ik heb namelijk de laatste tijd regelmatig hoofdpijn en ook duizeligheid na het douchen heb ik vaker gehad, alleen duurde het minder lang.

Aanvullende tips om ICE informatie op je telefoon te gebruiken.

Vorig jaar schreef ik op mijn blog hoe je ICE informatie instelt voor Android. Deze informatie zou dus nu goed van pas zijn gekomen. Na zo’n avond als gisteravond, vind ik het een mooi moment om even te checken of alle ICE (In Case of Emergency)  gegevens in mijn telefoon nog up to date zijn. Wat mij betreft zijn er nog een paar dingen die ik wil toevoegen:

Omgeving

Vertel in je omgeving dat jij deze informatie in je telefoon hebt staan. Niet iedereen is op de hoogte van deze belangrijke functie.

Andere gevallen

Gebruik de ICE ook in andere gevallen (zoals nu bij mij duizeligheid, wat niet direct met de drain te maken heeft), de informatie die er in staan moet altijd vermeld worden.

Hoe kom je bij de ICE?

Leg ook uit hoe deze informatie geraadpleegd kan worden in je telefoon. Opzich wijst het zichzelf wel, maar in noodgevallen kunnen mensen toch anders reageren. Dus leg het voor de zekerheid uit.

Nog meer telefoonnummers die nodig kunnen zijn

Ik had al de belangrijkste nummers van mijn familie en het ziekenhuis toegevoegd, maar deze ga ik aanvullen met de telefoonnummers van de huisarts en de huisartsenpost. Dan hoeven deze nummers niet meer opgezocht te worden als je deze nodig hebt.

Burger Service nummer en andere klantnummers

Zet je BSN (Burger Service Nummer) erbij. Dit wordt tegenwoordig vaak gevraagd in het ziekenhuis of bij de huisartsenpost. Andere nummers die je kunt toevoegen zijn patiëntennummers, polisnummer van je ziektekostenverzekering en je geboorte datum.

Zorg hierbij er wel voor dat je je kunt legitimeren, maar ook dat je telefoon op afstand gewist kan worden, mocht je hem verliezen of dat hij wordt gestolen. 

Gebruik je medicijnen of heb je allergieën?

Geef aan of je wel of geen medicijnen gebruikt en/of allergieën hebt. Ook al heb je dit niet, geef dit ook aan. Het zijn namelijk standaard vragen die gesteld worden in noodgevallen. Vul alle velden zo veel mogelijk in. (zie mijn andere blog)

Gmail

Kopieer al je gegevens en tekst in de ICE informatie naar een Gmail bericht en stuur dit naar je Gmail. Mocht je een nieuwe telefoon hebben, dan kun je al deze gegevens makkelijk opnieuw toevoegen in je nieuwe telefoon. Heel handig als je net zoals ik een hele lijst aan informatie erin hebt staan.

Inmiddels heeft Sony een kleine wijziging gemaakt sinds mijn vorige blog. Je vindt de ICE informatie als “buitenstaander” op een andere manier. Deze uitleg staat hieronder:

Lees hier hoe je ICE kunt instellen voor jouw Android telefoon. In mijn vorige bericht staat ook een link naar hoe je dit kunt instellen voor de IPhone. Ik heb namelijk zelf geen IPhone tot mijn beschikking.

Heb jij ICE informatie al ingesteld op jouw telefoon? 

2 gedachten over “In eens een andere avond. Daar lag ik dan (update ICE) ”

 1. Beste Rosita. BSN nummer zou ik niet toevoegen bij ICE gegevens, want ik zou bang zijn dat mijn identiteit gestolen zou worden. Als je buiten bent, moet je een identiteitsbewijs bij je hebben en daar staat je BSN nummer op, dus hoeft het niet bij je ICE te staan. Mijn pasje van het AMC-ziekenhuis heb ik buiten ook altijd bij mij in mijn heuptasje en daar staat mijn patiëntennummer,mijn BSN-nummer en mijn pasfoto op. Het telefoonnummer van het AMC staat in mijn mobiele telefoon, dus als er wat fout is met mij en mijn drain, kan er altijd gebeld worden.

  Laat ajb een ct-scan van je hersenen maken, want ik denk echt dat je drain niet goed functioneert op dit moment. Een scan maken is een kleine moeite en dan weet je het tenminste zeker. Als er niets mis is kan je daarna met een gerust hart uitzieken en als er wel iets mis is kan je sneller geöpereert worden en daarna herstellen. Sterkte.

  Vriendelijke groet.

  Anja Mekenkamp.

  Beantwoorden
  • Dankjewel voor je reactie. ☺️ Ik heb binnenkort een afspraak in het ziekenhuis voor m’n drain, dus dan laat ik het nakijken.

   Ik vind het zelf wel een prettig idee dat mijn BSN in mijn telefoon staat en ook die andere gegevens. Ik heb mijn Identiteitskaart e.d altijd bij mij. Maar ik merkte zaterdag dat het een heel gezoek is naar deze gegevens. In mijn telefoon staat nu alles bij elkaar. En mocht er iets gebeuren met mijn telefoon, dan is alles zo gewist op afstand. En ik ben me ervan bewust dat ook mijn Identiteitskaart gestolen kan worden waar ook mijn identiteit mee gestolen kan worden.

   Maar als je dat niet prettig vind dan zet je het er niet bij.

   Pasjes van het ziekenhuis heb ik niet. Deze worden ook niet gebruikt in de ziekenhuizen waar ik kom.

   Beantwoorden

Plaats een reactie