Een spannende dag vandaag! Kies jij vandaag voor mij?

Categorieen:Life

Geen reacties

Het is een hele spannende dag vandaag vanwege de gemeenteraadsverkiezingen en mijn gesprek met het UWV. Ik ga vandaag bloggend door het leven en ik neem je mee op pad.

Dit bericht wordt de hele dag door aangepast.

Vanmorgen was ik al vroeg wakker en ik besloot gelijk om mezelf op Facebook in de spotlights te zetten.

Kandidatenlijst gemeente Brummen
Kandidatenlijst gemeente Brummen

Mijn bericht op Facebook: Kies mij!

Vandaag stemmen! Kies jij vandaag voor de PvdA lijst 1 nr. 9?

Als je op mij stemt, dan kies je voor:

  • Een vrouw,
  • Iemand met een beperking,
  • Een jong persoon,
  • Iemand met een niet-Nederlandse achtergrond.

Ik vind het belangrijk dat de gemeenteraad een weerspiegeling is van de mensen die in de gemeente wonen.

Ik zet me in voor mensen met een beperking waarbij mijn ervaringsdeskundigheid mooi van pas komt. Daarnaast wil ik graag laten zien dat mensen met een beperking ook talenten en kennis in huis hebben, op wat voor manier dan ook. Iedereen heeft talenten, kennis en telt mee, waar je ook vandaan komt, hoe je eruit ziet, welke religie je hebt, op wie je verliefd wordt of hoe oud je bent. Dat mag niet uitmaken. Ik wil er voor zorgen dat iedereen op zijn of haar manier een steentje bij kan dragen in onze gemeente.

Dus stem jij vandaag op mij?

Vanmorgen

Ik stond op en verzorgde mezelf en ook zorgde ik ervoor dat mijn zoon zich klaarmaakte voor school.

Tijdens mijn ontbijt maakte ik nog een laatste plaatje voor de PvdA in Photoshop. Eenmaal klaar was het tijd om te vertrekken naar Zutphen voor mijn gesprek.

Stempassen en ID
Mijn stempassen en ID.

Stemmen

Ik merk dat het allemaal ontzettend spannend vind en ben nogal chaotisch.

Onderweg fiets ik langs het gemeentehuis om te stemmen. Ook mijn naam staat op de lijst en dat is toch een bijzonder idee.

Daarna fiets ik naar het station en ga met de trein naar Zutphen. Vervolgens neem ik de bus naar de dichtstbijzijnde bushalte en loop het hele eind naar het UWV.

ij het UWV in Het Plein in Zutphen.
Bij het UWV in Het Plein in Zutphen.

In Zutphen

Ik had een fijn gesprek in Zutphen. We hebben het over mijn kwaliteiten gehad, waarover ik laatst al schreef. Ook bespraken we de gevolgen voor mijn Wajong en wat mijn angst daarin was. Gelukkig valt het allemaal wel mee. En natuurlijk bespraken we ook mijn beperkingen.

De oproep van de PvdA in Zutphen.
De oproep van de PvdA in Zutphen.

Alleen was het nogal een gedoe om er te komen, aangezien ik mijn fiets niet kon meenemen. Er is tot mijn verbazing geen bushalte in de buurt, dus ik moest een heel eind lopen. Onderweg kwam ik nog deze mooie boodschap tegen van de “collega’s” van de PvdA in Zutphen. Op de terugweg zit ik even uit te rusten in het stadhuis, waar ik verder schrijf aan deze blog. En wat reacties op Facebook en Twitter beantwoord. Ik heb door het vele lopen pijn in mijn rechterheup gekregen, maar het is nu even niet anders.

Stadhuis in Zutphen
Uitrusten in het stadhuis van Zutphen

Eindelijk thuis

Tijdens mijn kruistocht door Zutphen, ben ik behalve in het stadhuis, ook nog wezen eten bij de Subway en moest ik geld halen bij ING. Daar heb ik even gezeten om even tot rust te komen. Bij de Subway heb ik mijn favoriete sub (broodje) besteld. Een witte halve sub, met chicken teriyaki en gesmolten pittige kaas. Daarbovenop gaat dan augurk, paprika, rode ui en groene peper. Met sweet onionsaus. Bij ING heb ik gepind en heb ik even gezeten. Ze hebben daar een bank waar je kan zitten wachten. Daarna heb ik de trein naar huis genomen en ben ik naar huis gefietst. Nu ben ik thuis, check ik weer alle berichten en schrijf weer een stukje. En over een half uurtje duik even mijn bed in. Zo’n dag in Zutphen zonder fiets, is wel erg vermoeiend.

Een chicken teriyaki bij de Subway.
Een chicken teriyaki bij de Subway.

Uit eten

Vanavond zijn we uiteten geweest in de Heideroos in Eerbeek. Ik koos voor een vispotje met witte wijnsaus. Het was erg gezellig! Straks gaan we naar het gemeentehuis voor de uitslag.

Vispotje met witte wijnsaus
Vispotje met witte wijnsaus

Uitslagenavond

Vanavond zijn we ook naar de uitslagenavond in het gemeentehuis geweest. Het was erg spannend! De verlopige uitslag is dat we 3 zetels hebben. Een zetel verloren. Ik ben tevreden dit had erger gekund.

De verlopige uitslag in de Gemeente Brummen.
De verlopige uitslag in de Gemeente Brummen.

Verder ben ik erg trots op mijn broer die vandaag ook heeft gestemd. (heeft ook CP) Mijn moeder heeft hem alles uitgelegd en daarna zijn ze naar het stembureau gegaan en heeft hij zelf zijn stem uitgebracht in het stemhokje.

Hoe was jouw dag vandaag?

Plaats een reactie