reclames kerst

De 5 mooiste reclames tijdens kerst in 2019.

Categorieen:Life

2 reacties

Elk jaar komen bedrijven weer met de mooiste reclames tijdens de feestdagen. Mijn vriend vind het maar niks en zou het liefst alle reclameblokken willen doorspoelen, in het geval van stomme reclames, kan ik mijn vriend heel goed begrijpen. Maar sommige commercials zijn net minifilmpjes die prachtig gemaakt zijn. Ik kan daar echt van genieten en niet alleen met kerst. Soms spoel ik de tv even terug om zo’n mooie reclame om nog een keer naar te kijken. Het is mijn obsessie dit jaar. Deze commercials zijn mijn favorieten dit jaar:

ANWB

Deze reclame vind ik prachtig, het raakt me direct in mijn moederhart. Het meisje dat bij oma en opa wacht op haar moeder. Eerst dacht ik dat de vrouw in de auto met pech haar moeder was, maar de wegenwachtmonteur bleek haar moeder te zijn. Ik vind het ook mooi dat ze een vrouw in een “mannenberoep” laten zien. Dat vind ik zo stoer!

Albert Heijn

Deze reclame zit vol mooie details. De ouders willen het graag simpel houden deze kerst, maar daar denkt zoontje Tommie toch echt anders over! Hij zoekt in de winkel lekkere kerstrecepten uit en nodigt familie en vrienden uit. Vervolgens laat hij iedereen een recept klaar maken, waarbij oma vraagt of Tommie ook niet iets heeft wat makkelijk klaar te maken is en de buurman bijna zijn mond voorbij praat aan moeder Ilse, die supermarktmanager is bij de plaatselijke AH. Leuke uitspraken zijn: “sarpassio”, wat carpaccio op z’n Tommies is en “Zo klaar!” Wist je trouwens dat de kat uit deze commercial het broertje is van de kat uit de Jumbo-reclame?

KPN

Dit spotje is ook echt een minifilm. Ik vind het zo herkenbaar. Na een gezellig kerstfeest met familie en vrienden alleen op weg naar huis. Je mist de trein, dus je wacht op de volgende. Natuurlijk wanneer jij je eenzaam voelt, komt er een irritant klef stelletje langslopen. Je komt alleen thuis in een leeg huis (of kamer), maar je geliefden zijn via de telefoon toch altijd dichtbij. En dit allemaal ondersteunt door het liedje with a little help of my friends in de versie van Joe Cocker. Hele mooie reclame. En erg herkenbaar aangezien mijn familie ook niet vlakbij woont en het contact vaak ook via de telefoon verloopt.

Jumbo

Moeder gaat op zakenreis. De rest van het gezin zit daar niet op te wachten omdat ze nu alle voorbereidingen voor kerst zonder haar moeten doen. Deze verlopen niet geheel vlekkeloos en moeder heeft het ook niet heel erg naar haar zin in Japan, zo te zien. Ze mist haar gezin. Bij thuiskomst is ze in de veronderstelling dat iedereen al ligt te slapen. In werkelijkheid hebben ze een prachtig welkom thuis/kerstdiner voor haar georganiseerd als verrassing. Ook weer zo’n commercial waar je gewoon blij van wordt. En leuk dat moeder op zakenreis gaat in plaats van vader.

NS

Volgens mij is dit spotje van vorig jaar, maar dat maakt niet uit. De mooiste bestemming blijft tenslotte thuis. Voor mij in ieder geval wel. Ik vind alle commercials die NS de laatste jaren gemaakt heeft prachtig! Maar om ze allemaal in te sluiten in deze blogpost is een beetje te veel van het goede. Deze reclame is een samenvatting van allerlei mooie momenten onderweg naar huis.

Deze kerst vier ik met mijn familie. Ik heb nog steeds veel hoofdpijn, dus het is nu extra fijn dat ik even nergens voor hoef te zorgen en met mijn familie kan zijn. In de tussentijd kijk ik lekker deze mooie reclames op tv met een dekentje en een kop thee op de bank.

Welke reclame vind jij het mooiste?

Ik wens jullie allemaal hele fijne feestdagen!

Afbeelding van tookapic via Pixabay

2 gedachten over “De 5 mooiste reclames tijdens kerst in 2019.”

Plaats een reactie