31 december 2019 2020

De allerlaatste blogpost van 2019…

Categorieen:Persoonlijk

4 reacties

Want morgen is het alweer 31 december 2019. Op naar 2020, maar eerst mijn terugblik op het afgelopen jaar. Wat is er veel veranderd het afgelopen jaar! En dat in positieve zin. Voor mij sprongen er drie dingen echt uit: Mijn deelname aan de Realisten Academie, Mijn financiële situatie en dat mijn zoon naar de middelbare school ging.

Goede voornemens voor 2019

Vorig jaar had ik een aantal goede voornemens. Een paar voornemens heb ik in concrete doelen omgezet. Zo wilde ik geld sparen, mijn huis opruimen , minimaal 5 boeken lezen, tijd met mijn gezin doorbrengen en mijn Javascript cursus afronden.

Geld sparen

Het geld sparen is ruimschoots gelukt. Vorig jaar, in oktober 2018 begon ik ermee. Ik stond elke maand rood en ondanks alle rekeningen betaald werden, stond ik er niet goed voor. Daar naast hadden een paar mensen nog geld tegoed van mij. Het was niet altijd even makkelijk, want ik ben heel veel bezig met geld en dat is niet altijd even leuk. Ik heb deze mensen terugbetaald, mijn roodstand weggewerkt en een kleine buffer opgebouwd. Daar ben ik enorm trots op! Ik realiseerde me ook dat ik een enorme studieschuld had, vanwege het stoppen met mijn opleiding. Gelukkig heeft DUO mijn prestatiebeurs kwijtgescholden, maar mijn extra lening moet ik wel terugbetalen. Daarmee ga ik in 2020 beginnen en ik kan niet wachten tot alles is afgelost. Ik heb zelfs al een beetje op mijn spaarrekening staan om extra af te lossen. Het is maar goed dat het afgelopen jaar mijn financiën op orde heb gebracht, waardoor ik me nu alleen op mijn studieschuld hoef te focussen. Dat maakt het een stuk lastiger. Wel moet nog steeds streng voor mezelf blijven en dit ook blijven doen.

Mijn huis opruimen

We wilden de zolder opruimen. Dit doel heb ik niet behaald. Maar we zijn al wel een heel eind opgeschoten. Daar wil ik komend jaar wel mee doorgaan. Het wordt in ieder geval wel steeds beter.

Minimaal 5 boeken lezen met de Goodreads 2019 reading challenge

Ook dit doel heb ik behaald! Ik heb dit jaar zelfs 7 boeken gelezen. In eerste instantie vond ik het erg moeilijk, maar sinds ik heb besloten om alleen e-books te lezen en dat standaard ’s morgens in het weekend in bed te doen, had ik er eindelijk tijd voor en lukte het om dit doel te behalen. Komend jaar wil ik weer 7 boeken of meer lezen.

Tijd met mijn gezin doorbrengen

Dit heb ik zeker gedaan het afgelopen jaar, maar niet vaak genoeg helaas. Ik denk dat dit doel niet concreet genoeg gesteld is. Want even heel zwart-wit: Wat is tijd met je gezin doorbrengen precies? Hoe doe je dat? Wat ga je dan doen? Ga elke maand een uitje plannen? Of doe je juist iets thuis? Want elke avond samen aan tafel eten is in principe ok tijd met je gezin doorbrengen. Dit is nog steeds work in progress dus.

Javascript cursus

Nog steeds ben ik hiermee bezig. Ik vind het erg lastig om de tijd te vinden om hiermee bezig te zijn en ermee te oefenen. Dit is ook iets om in 2020 echt beter te plannen, net zoals ik dit heb gedaan met het boeken lezen.

Naar de middelbare school

Nog een heel ding is dat mijn zoon dit jaar 12 werd, afscheid nam van de basisschool en naar de middelbare school ging. Het was heel erg wennen, maar tegelijkertijd ook heel fijn. De school is heel fijn en het allerbelangrijkste is dat mijn zoon het een hele leuke school vindt. Hoewel het fietsen heel goed gaat, vindt hij het minder fijn. Het liefste zou hij met de trein naar school gaan.

De Realisten Academie

Nog iets heel belangrijks dit jaar is mijn deelname aan de Realisten Academie. Ik vind het enorm leuk om te doen en ik leer er heel veel van. Zo kan ik anderen vertellen over werken met een arbeidsbeperking, door mijn eigen verhaal te vertellen, ontmoette ik allemaal leuke mensen en heb ik een hoop geleerd. Hierdoor heb ik veel meer zelfvertrouwen gekregen en heb ik zelfs de stap gezet om te solliciteren voor een baan.

2019

Dit was zo’n beetje mijn 2019. Er is veel veranderd, maar ook veel gaande. Hopelijk brengt het nieuwe jaar mij weer nieuwe dingen. Op naar 2020!

Ik wens jullie allemaal een gezellige jaarwisseling toe. Dat 2020 jullie en hoop moois mag brengen!

Afbeelding van Alexas_Fotos via Pixabay.

4 gedachten over “De allerlaatste blogpost van 2019…”

  1. Hai Rosita, volgens mij is het de eerste keer dat ik hier reageer :-). Ik heb bewondering voor je doorzettingsvermogen en top om zo haalbare doelen te stellen zeg. Daar kan ik nog wat van leren! Goede jaarwisseling….oh en wat een toffe banner/logo van jou zelf zeg!

    Beantwoorden
    • Dankjewel voor je complimenten! Die haalbare doelen stellen helpt heel goed inderdaad, al is het soms wat te hoog gegrepen. Jij ook een fijne jaarwisseling en leuk dat je hier reageert. 😀

      Beantwoorden

Plaats een reactie