dankbaar kerst favoriete kerstdecoratie

Kerst, de gezelligste tijd van het jaar

Categorieen:Persoonlijk

17 reacties

Het is weer al een tijdje december, Sinterklaas is voorbij en het is alweer tijd voor Kerst. Wat me opvalt is dat mensen steeds vroeger beginnen met de kerstboom en de kerstversieringen neer te zetten en op te hangen. Het wordt al voor 5 december gedaan. Persoonlijk vind ik dat niet zo erg aangezien ik niet zoveel met Sinterklaas heb. Ik heb dit jaar de kerstboom pas na Sinterklaas opgezet, maar misschien dat ik hem volgend jaar wel eerder opzet.

Wat ik trouwens wel leuk vind aan Sinterklaas is dichten. Ik heb er een geschreven voor bij de surprise van zoon. Dit ging mij zo makkelijk af en ik vind het zo leuk om rijmpjes te maken dat ik op 5 december besloot al mijn berichten via e-mail, WhatsApp en social media in dichtvorm te schrijven.  Wat was dat leuk om te doen! Ik kreeg ook hele leuke reacties terug van onder andere Ben van Blogtrommel.com. Ik zit te denken om hier volgend jaar iets mee te doen op de blog, alleen weet ik nog niet wat.

Mijn Kerst

Ik vind kerst ontzettend leuk en gezellig. De kerstboom mag niet ontbreken net zoals lekker eten. Verder vind ik het ook fijn om samen met familie te zijn. Omdat we niet aan Sinterklaas doen, geven we mijn zoon en elkaar wel een cadeautje met kerst. Gewoon iets kleins. Deze cadeautjes leggen we pas op het laatste moment onder de boom, vlak voordat we ze uitpakken. Dit doen we omdat mijn zoon wachten op zijn cadeautje heel spannend en moeilijk vindt. Dit komt door z’n autisme.  Vanwege de autisme van mijn zoon en mijn cognitieve beperkingen zetten we alleen een kerstboom neer en verder hebben we geen kerstversiering. Dit zorgt voor rust in huis, maar toch een gezellige kerstsfeer. Want onze boom valt wel op.

Onze kerstboom
Onze kerstboom

Kerst 2017

We vieren de kerst elk jaar met familie. De afgelopen paar jaar zijn we steeds niet thuis geweest met kerst en eigenlijk ben ik gewoon het liefste thuis met kerst. Ik vind het namelijk heel erg leuk om zelf recepten uit te zoeken en een kerstdiner te maken. Maar wat ik precies ga maken weet ik nog niet. Ik zit te denken aan een kaasfondue met de mooie kaasfondueset, die ik laatst heb gekocht. Maar of dat het wordt…. Wie weet!

Update: Inmiddels hebben we besloten dat we de kaasfondue en de grillplaat op tafel zetten. Vooraf eten we een licht soepje en een fruitsalade als nagerecht.

Dit jaar wil ik mijn ouders en broers uitnodigen om hier kerst te vieren en de andere dag willen we bij mijn schoonmoeder op bezoek.

Vorig jaar gaf ik een aantal tips voor een relaxte kerst.

Ik wil jullie bij deze een hele fijne kerst toewensen! Wat ga jij doen met de feestdagen?

 

17 gedachten over “Kerst, de gezelligste tijd van het jaar”

 1. Wij gaan lekker 2x uit eten (één keer met vrienden en één keer met familie) en 1x lekker thuis een mooie kerstmaaltijd op tafel zetten voor familie. Mooie kerstboom hebben jullie. Veel plezier met kaasfonduen en steengrillen.

  Beantwoorden
 2. Ik heb zelf niet zoveel met sinterklaas, dat is ook meer voor de kinderen denk ik.

  Kerstmis vind ik wel leuk. Het is altijd zo knus en gezellig! 1 december stond hier de kerstboom al, haha! 1ste kerstdag komt mijn familie, dan maak ik een 4 gangen menu. 2de kerstdag komt m’n schoonfamilie en dan gaan we aan de slag met de Pizzarette.

  Beantwoorden
 3. Wat een mooie boom. 😍
  Je hebt mijn blog gelezen, dus je weet mijn dubbele gevoel tegenover de kerst, maar toch gaan we er wat van maken, al staat de kerstboom nog steeds in de kast. 🤣 (Volgend jaar maar weer een poging, haha!)
  Eerste kerstdag lekker eten bij mijn schoonmoeder en tweede kerstdag quality time met Manlief.
  Ik wens jullie hele fijne dagen en alvast een prachtig 2018! 😗

  Beantwoorden
 4. Vrolijk Kerstfeest! Het klinkt alsof dit hele gezellige dagen voor je gaan worden. Mijn vriend houdt niet van kerst (of alle andere commerciële feestdagen waarbij je verplicht gezellig moet doen), dus vandaag doen we niets speciaals. Al ligt er wel een mooi cadeau voor onze zoon onder de boom. Morgen vier ik kerst bij mijn familie, inclusief gourmetten en cadeaus.

  Beantwoorden

Plaats een reactie