psycholoog trein

De kracht van positief zijn.

Categorieen:Persoonlijk

4 reacties

Je moet maar wat positiever zijn werd er laatst tegen mij gezegd….Maar ik ging me alleen maar slechter voelen. Ik voelde me onbegrepen. Positief zijn lukte me niet. Het was het einde van de vriendschap.

Dinsdagavond zag ik een bericht op Facebook. Een van mijn Facebookvrienden is overleden. Het raakt me enorm. Ik kende haar niet persoonlijk, maar we volgden elkaar eerder via Twitter, later via Facebook. Ondanks dat ze heel erg ziek was, kwam ze altijd sterk en positief over. Ook als er iets was, wist ze dat altijd met humor te brengen.

Ik bewonderde haar altijd enorm omdat ze zo in het leven stond.. Ik kende haar niet goed, ik las altijd wel haar berichten. En ik vond haar zo’n leuk persoon. Het was niet altijd rozengeur en maneschijn, maar toch wist ze er goed mee om te gaan. Zo kwam ze op mij over.

Positief zijn

Het lijkt wel of er vaker aandacht is voor het negatieve in plaats van voor het positieve. Ook bij mij. Het is ook geen knop wat je zomaar kunt aanzetten.

Ik merk dat ik het momenteel erg lastig vind om positief te zijn want ik zit de laatste dagen niet lekker in mijn vel. Maar ik ga het toch proberen om even stil te staan bij de positieve dingen.

Lisanne van Lisanneleeft noemt het lichtpuntjes. Dus hierbij mijn lichtpuntjes.

Mijn lichtpuntjes

Ik was gisteren bij de psycholoog. Het ging niet heel erg goed vond ik zelf en nadat ik daar klaar was, ging ik even naar de stad.  Iemand in de stad zag dat ik verdrietig was en we hebben even gepraat. Het was eigenlijk best fijn. Na dat gesprek voelde ik me een stuk beter.

Ik vond het leuk om de ervaringen te zien van Amber Bindels van Wij Staan Op! Daarom heb ik ook mijn positieve ervaring met het reizen met de trein geprobeerd te filmen. Zoals je hieronder kunt zien.

6 minutes in the train from Brummen to Zutphen without any problems or need for help @/

Een bericht gedeeld door Rosita (@rulesbyrosita) op

Ik vertelde laatst al over het groepje bloggers die ik heb leren kennen. Ik vind zo zo leuk! En met hun kletsen is wel een hele fijne afleiding. Lieve Carmen, Anouk, Froukje, Falco, Kevin, LisanneSilke, Maureen en Nicole, heel erg bedankt voor alles!!

Ik begin te ontdekken wat ik eventueel wil gaan doen, nu ik gestopt ben met school. Het is nog maar een idee. Nog niks concreets, maar het is voor mij al een hele stap vooruit.

Mijn vriend die mijn grote steun en toeverlaat is.

Mijn zoon kan ’s morgens zichzelf helemaal zelf klaarmaken voor school met behulp van een schema met pictogrammen.

Ik heb 100 likes op Facebook!!! Wat ontzettend gaaf dat al 100 mensen mijn blog volgen via Facebook! En daarnaast heb ik in mei een record aantal bezoekers gehad. Ruim 1000 mensen hebben mijn blog bezocht in mei. Ik vind het helemaal geweldig. Allemaal heel erg bedankt!

Je lichtpuntjes op een rijtje zetten geeft wel een goed gevoel. Mijn tip: Als je niet zo lekker in je vel zit, probeer dan de positieve dingen op een rijtje te zetten. Makkelijker gezegd dan gedaan. Al is het maar een klein lichtpuntje, het helpt echt!

 

 

4 gedachten over “De kracht van positief zijn.”

 1. Het verlies van een bekende die veel voor je is gaan betekenen is nooit makkelijk. Denk dat we dezelfde persoonlijkheid verloren zijn als inspiratiebron. Hilde was een goede vriendin geworden van mij en ik ga haar vreselijk missen. Sowieso ook door haar positieve kijk op de wereld.

  Lichtpuntjes benoemen is inderdaad een goede manier. Zelf kijk ik elke avond wat mijn lichtpuntjes van de afgelopen dag zijn geweest. Zo kan ik meestal beter in slaap komen. (Deze nacht is een uitzondering op de regel door te veel pijn…)

  Ook jij heel veel sterkte met het verlies van een vriendin.

  Liefs,

  Wanda

  Beantwoorden

Plaats een reactie