update redenen maandag gewoontes afspraak ziekenhuis

#DeweekvanRosita – Maandag 7 mei 2018

Categorieen:Persoonlijk

Geen reacties

Ik zie op Twitter de laatste tijd mensen twitteren met de hashtag #deweekvan en dan hun naam erachter. Het is een hashtag waarmee mensen met een beperking of chronische ziekte een week lang, laten zien hoe hun leven eruitziet. Vandaag was Jiska voor het laatst met #deweekvanJiska. Ik neem het stokje over met #deweekvanRosita. Ik twitter een week lang over mijn dagelijkse bezigheden om je te laten zien hoe mijn leven als moeder met cerebrale parese van een kind met autisme eruitziet. Omdat ik het graag aan iedereen wil laten zien, heb ik besloten om dit ook te delen op mijn blog. Daarom verschijnt er tot en met volgende week maandag elke dag een nieuwe blog. Deze blogs zal ik door de dag heen updaten met tweets en ga ik er eventueel dieper op in. En dan kan ik mooi ervaren hoe het is om elke dag te bloggen.

Maandag 7 mei 2018

Het wordt een rustige week, deze week. Donderdag is het Hemelvaart en dat betekent dus een lang weekend. Ik heb ook nog geen plannen voor het weekend, maar wie weet, komt dat nog.

Vandaag heb ik dus ook een rustige dag. Ik moet naar fysiotherapie, waar ik nu al twee weken niet ben geweest vanwege de vakantie. Omdat ik nog niet weet of ik mijn afspraak van donderdag ga verzetten of oversla, weet ik nog niet of ik in de zaal ga oefenen of dat mijn spieren worden doorbewogen. Dit overleg ik even met mijn fysiotherapeut. Vanavond is er een Twitterchat #blogpraat op Twitter. Verder wil ik vandaag nog even werken aan mijn blog, een boek lezen en mijn cursus html weer oppakken.

Naar school

Mijn zoon begint vandaag weer met school. Hij heeft een week vrij gehad en het is dus weer wennen om vroeg op te staan. Hij heeft geluk, hij heeft deze week maar 3 dagen school.

Ik heb vanmorgen al zeker 10 keer “maar mama” gehoord. Mijn oplossing is om er in eerste instantie later op terug te komen, wanneer ik tijd heb om zijn vragen te beantwoorden en alles uit te leggen. Duidelijkheid bieden dus. Een paar voorbeelden: We zijn dingen vergeten te mee te nemen bij de Albert Heijn. Waarom moet hij een vest aan? Wat is paella enz. Dit heb ik dus uitgelegd, toen we op de taxi aan wachten waren.

De middag en avond

Mijn vriend werkt thuis vandaag en heeft even met mijn zoon gesproken. We laten hem nu even met rust, anders wordt het hem te veel. Inmiddels heb ik de school gebeld om door te geven dat er iets is gebeurd in de taxi. Straks bel ik even de chauffeur om na te vragen wat er allemaal is gebeurd. Het kan ook zijn dat het verhaal heel anders is, dan wat mijn zoon vertelt.

Het was erg fijn om weer eens bij #blogpraat te zijn. Het is zo leerzaam en de mensen zijn leuk! Wel is het mij nog niet helemaal duidelijk van hoe en wat, maar daar ga ik van de week even achteraan. Er gebeurt tijdens #blogpraat heel veel tegelijk, waardoor het moeilijk is om te volgen. Dit is typisch een voorbeeld van waar ik tegen aanloop als gevolg van cerebrale parese. Niks aan te doen, het hoort erbij, maar het zorgt er wel voor dat ik heel moe ben. En zo maar lekker ga slapen. Morgen weer een dag.

Hoe was jouw dag?

Plaats een reactie