verjaardag feest

#DeweekvanRosita Zondag 20 januari: Feest!

Categorieen:Persoonlijk

Geen reacties

Gisteren hadden we feest in huis! We vierden de verjaardag van mijn zoon. Het was een drukke dag, maar wel heel gezellig! ’s Morgens hebben we nog even de laatste dingen opgeruimd en schoongemaakt. Daarna kwam de familie op bezoek. Natuurlijk kreeg mijn kind cadeautjes, voornamelijk Lego en geld.

Feest!

We hadden ook een vriendinnetje uitgenodigd. Dat was erg fijn want mijn zoon had nu ook iemand om mee te spelen, anders was hij enig kind in huis. Vaak vind ik het te druk worden als ik kinderen uitnodig of een kinderfeestje geef, daarom geef ik liever geen kinderfeestjes. Maar dit was erg fijn moet ik zeggen.

Ik heb altijd wel hulp van mijn familie bij het koken. We hadden Spaghetti met 3 soorten saus: Putttanescasaus met tonijn en ansjovis (mijn zoon en ik zijn hier dol op), een vegetarische saus van tomaat, spinazie en Italiaanse kruiden en een saus met gehakt en Italiaanse groenten. Er was dus genoeg keuze!

We stonden met 4 mensen in de keuken en daardoor was het voor mij erg verwarrend. Gelukkig hielp mijn broertje me met mijn deel en mijn moeder en mijn vriend maakten andere dingen klaar. Maar alleen kan ik het niet, dus is het heel fijn dat er mensen zijn, die mij altijd helpen.

Energie

Ik vind het heel moeilijk om aan te geven hoeveel energie ik kwijt ben aan deze dag. Op een of andere manier voelde ik me ’s avonds niet heel erg moe, maar Dat werd later op de avond wel anders. Dus de blokjes Lego heb ik vandaag maar even gelaten voor wat het was.

Het vieren van verjaardagen en bezoek krijgen wil ik wel bespreken met de hulp die ik vanuit Siza krijg. Hoe zorg ik ervoor dat ik me bepaalde dingen niet aantrek? En dat ik de dag met zo min mogelijk stress doorkom? Want hoe leuk het ook was, stress had ik wel.

Zondag

Gisteren heb ik trouwens wel 19 dingen weggedaan. Ik dacht in eerste instantie dat ik daar niet meer aan toe zou komen. Het was ook helemaal niet moeilijk. Ik heb namelijk 12 plastic bakjes teruggeven aan mijn moeder. (Die komen vroeg of laat wel weer in mijn kast te liggen, wanneer mijn moeder weer eens een meegeeft ;-)) Daarnaast deed ik 2 boeken weg en 5 kinderkledinghangers. Vandaag doe ik de dingen, waar ik gisteren niet aan toe ben gekomen, zoals de was. De vaatwasser heeft gisteren 2 keer gedraaid en moet vandaag ook weer geleegd worden. Verder moeten we boodschappen doen.

Wat doen jullie vandaag?

Bron uitgelichte afbeelding (bovenaan): Pixabay.

Plaats een reactie