Dyson

#DeweekvanRosita Zaterdag 19 januari: Opgeruimd staat netjes

Categorieen:Persoonlijk

1 reactie

Aan het begin van de week zat ik midden in de nacht nog een blog te schrijven, maar ik merk zo langzamerhand dat het best vermoeiend is om elke dag een blog te schrijven. En zeker in een drukke week. Maar dan zie je wel hoe weinig energie iemand met een handicap of chronische ziekte kan hebben. Ik heb gisteren onder andere samen met mijn zoon zijn kamer opgeruimd.

Opgeruimd staat netjes

Ik ben gisteren de hele dag bezig geweest met opruimen. Beneden lagen er overal spullen en papieren. Deze heb ik opgeborgen en ook heb ik mijn tassen opgeruimd. Zoals je misschien weet ben ik deze maand begonnen met de MoedersMinsgame. Het gaat best goed. Ik vind overal wel spullen die weg kunnen en bij twijfel vraag ik mijn vriend om advies. Van de week deed ik mijn oude stofzuiger weg. Ik gebruik hem niet meer en hij stond maar in de weg in de volle trapkast. Door de MoedersMinsgame, wordt deze ook een stuk netter.

Gisteren deed ik 18 spullen weg, waaronder speelgoed van mijn zoon. Hij heeft heel goed zijn kamer opgeruimd. We doen steeds een plank of la, zodat het niet te veel werk is. Gisteren heeft hij een rommelige la opgeruimd. Nu is het een nette la. Daarna hebben we schoon gemaakt. Dat ging ook best goed, alleen het stofzuigen is best lastig voor hem vanwege het geluid van de stofzuiger. Ik probeer dit te generaliseren door te zeggen dat alle stofzuigers lawaai maken en dat dit hoort bij stofzuigers. Dat helpt wel wat, maar het blijft lastig.

Nadat ik samen mijn mijn zoon zijn kamer onder handen had genomen, heb ik boven gestofzuigd. Dat alles bij elkaar koste me zoveel energie, dat ik verder niet meer zoveel kon, nadat ik even op de bank had geslapen, kon ik weer verder met doen, wat ik moest doen.

Verjaardag vieren

Gisteravond zijn we gaan eten bij McDonald’s omdat ik echt te moe was om te koken, maar ook omdat een van mijn voornemens was om meer tijd met mijn gezin door te brengen. Daarna zijn we naar Albert Heijn geweest om boodschappen te doen. Mijn zoon viert vandaag zijn verjaardag en we moesten nog wat dingen halen. We vieren zijn verjaardag met familie. Ook hebben we een vriendinnetje uitgenodigd.

Ik vind het erg leuk dat we morgen de verjaardag van mijn zoon vieren. Maar ik zie er ook best tegen op doordat het best druk gaat worden. Maar ik heb bedacht dat ik niet de perfecte gastvrouw hoef uit te hangen en dat er genoeg mensen zijn die me helpen. Daarnaast probeer ik me te richten op de leuke dingen en ervoor te zorgen dat mijn zoon het leuk heeft.

Hoe vier jij verjaardagen?

1 gedachte over “#DeweekvanRosita Zaterdag 19 januari: Opgeruimd staat netjes”

  1. Hartelijk gefeliciteerd met de verjaardag van je zoon 👍🏼

    Ik vier mijn verjaardag niet meer, kost me te veel energie.
    In december was ik op de verjaardag van mijn nichtje die werd negen, en ik merkte hoeveel energie mij een kamer vol visite kost.
    Hoewel ik het altijd heel gezellig vind zo’n volle kamer, doe ik het nog maar zelden

    Beantwoorden

Plaats een reactie